Uluslararası Basın Enstitüsü Dünyada en çok gazeteciyi hapse atan Türkiye

• Konbuyu başlatan waree
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde waree tarafından oluşturulan Uluslararası Basın Enstitüsü Dünyada en çok gazeteciyi hapse atan Türkiye başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,090 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Uluslararası Basın Enstitüsü Dünyada en çok gazeteciyi hapse atan Türkiye
Konbuyu başlatan waree
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye’nin Çin ve İran’ı iki kat geçerek dünyanın en çok tutuklu gazeteci bulunan ülkesi olduğunu açıkladı. Çin ve İran’da 34 gazeteci cezaevindeyken Türkiye’de bu sayı 57.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) elde ettiği raporu yayımlayan IPI açıklamasında, “Türkiye, halen 57 gazeteciyi cezaevinde tutmaktadır. Bu sayıda tutuklu gazeteci dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Geçtiğimiz aralık ayında liste başı 34’er tutuklu gazeteci ile Çin ve İran çekmekte iken Avrupa Birliği adayı Türkiye beş ay sonra bu sayıyı neredeyse ikiye katlamış ve ülkenin basın özgürlüğü taahhütleri ve demokratik imajının meşruiyeti konularında soru işaretleri yaratmıştır” görüşlerine yer verdi.
Hapsedilen gazeteciler arasında, IPI Dünya Basın Kahramanı Nedim Şener’in de bulunduğuna değinen IPI, AGİT Medya Özgürlüğü temsilcisi Dunja Mijatovic’in çağrıda bulunarak ülkedeki medya meşruiyetinin AGİT basın özgürlüğü taahhütlerine uyumlu hale getirilmesini istediğini anlattı. Türkiye’de gazetecilerin hapsiyle sonuçlanabilecek 700-1000 dava bulunduğuna dikkat çeken IPI, Mijatovic’in “Bu da hapishanede bulunan gazeteci sayısının artacağı kaygısını artırıyor” saptamasına yer verdi. Amerika’da bulunan Bülent Arınç ise şu anda 25-26 gazetecinin Terörle Mücadele Kanununa (TMK)aykırı eylemleri sebebiyle hükümlü olduğunu ve TMK’da değişiklik düşünmediklerini ifade etti.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Türkiye'de gazeteceiler sade gazetecilik yapmadığı için olabilir belki. Ne bileyim ben,yazdığı yazılardan ziyade, hukuk dışı eylemleri ile ön planda olan gazeteciler biliyorum. Bi'şekilde ülkede rejime düşman ve bu düşmanlık içerisinde her türlü illegal girişimide mübah sayan,saymakla kalmayıp,bu girişimlerde bulunan gazeteci,yazar,çizer  vs vs de biliyorum. Velhasıl kelam burası türkiye. Ve inanın bana bizi güneşli günler beklemiyor. Ve yine inanın motorları sürecek mavilikler bile olmayacak geleceğimizde. Ve,ve,ve... Neyse. Fazlası sakıncalı olabilir. Düzelir umarım diyerek bitireyim.
Konu için teşekkürler.
Konu için teşekkürler...

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Türkiyede gezetecilik tanımının değişmiş olmasından kaynaklı. Ya yandaş olursun ya da Ahmet ŞIK dediği gibi dokanan yanar...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
İlk cümlenin altına imzamı atarım... Doğrudur tanım fazlasıyla değişmiş olabilir.