Twitter'a darbe iş dünyasını vurdu!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Twitter'a darbe iş dünyasını vurdu! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,346 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Twitter'a darbe iş dünyasını vurdu!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Twitter'ın kapatılması iş dünyasını olumsuz etkiledi

* Sosyal medya devi Twitter ’ın, Türkiye’de kapatılması iş dünyası nı da vurdu.
* Sosyal ağ üzerinden iş yapan, reklam yayınlayan, satış yapan, seçim kampanyası yürüten firmalar etkilendi.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Sait Ercan, Twitter’ın sosyal medyanın lokomotifi olduğunu ve binlerce insanın sosyal medyadan ekmeğini çıkardığını söyledi. Ercan, “Özellikle seçim sürecinde belediye başkan adaylarına sosyal medya danışmanlığı ve hizmeti vermek için pek çok ajans anlaşmalar yaptı. Bunların hepsi etkilenecek. Twitter, seçim organizasyonlarında çokça kullanılıyor. Ayrıca sosyal medya danışmanlığı son üç yıldır önemli bir işkolu haline geldi. Bu alanda çalışan çok insan var” dedi.

‘SOSYAL AĞDA İŞ YAPAN ÇOK'
Milliyet'in haberine göre, Firmaların Twitter üzerinden satış, pazarlama, reklam yaptığını da anımsatan Ercan, “Pek çok iş Twitter kapalı olduğu sürece askıya alınmak zorunda kalacak. Bu mecra üzerinden trafik alan haber siteleri de etkilenecek. Türkiye, dünyada ve Avrupa’da sosyal medyayı en çok kullanan ülkeler arasında. İşe alımlarda ve iş bulmada bile artık katkısı çok fazla. İnsanların haberleşme ve kendilerini ifade etmek özgürlüğü de ellerinden alınıyor. Bir an önce hükümetle Twitter’ın anlaşmasını umuyoruz“ diye konuştu. Tüm İnternet Derneği (TİD) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ahi ise, Twitter ve benzeri platformların sadece ifade ve haberleşme özgürlüğü için kullanılmadığını, bu tür platformlara entegre ekonomik yapının da bulunduğunu vurguladı.Ahi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İş yaparken sosyal medyadan yararlanan birçok sektör var. Eğitim kurumlarından, şirketlere kadar pek çok yapı bu platformu kullanıyor. Kapatma sonrasında internet ekosistemi içindeki firmaların gelirleri düşebilir, sektördeki istihdam azalabilir.Reklam piyasası ve dolayısıyla tüketiciler olumsuz etkilenebilir. Başta haber siteleri ve gazeteler olmak üzere birçok sitenin trafikleri düşecektir. Sosyal ağlar ölçülebilir ve ölçeklenebilir mecra olarak kullanılıyor. Sadece sosyal platformlardan gelir elde eden sektörler doğrudan etkilenecek. Bireysel olarak alternatif erişim yöntemlerine talep olacağından abone başı harcamalar da artacak. Bu da ülkenin gelir kaybı olacak. Sadece Twitter’a erişim engellemesinden bile, döviz ve borsa olumsuz etkileniyor, yabancı yatırımcıların Türkiye’yi özgürlüklerin olmadığı riskli bir ülke olarak görmesine yol açıyor.”

İŞ HAYATININ ÖNEMLİ MECRASI
Türk iş hayatı Twitter’ı nasıl kullanıyor
* Firmalar ürünlerini tanıtıyor, satış yapabiliyor
* Twitter üzerinden kredi başvurusu bile alınıyor
* Tüketiciler şikayetlerini doğrudan firmalara iletiyor
* Sosyal medya uzmanlığı önemli bir meslek haline geldi
* Başta haber siteleri olmak üzere pek çok site bu ağ üzerinden ciddi trafik alıyor
* Eleman ya da iş bulmada kullanılıyor* Belediye başkan adayları seçim kampanyalarını yürütüyor

FARKLI YOLLA GİRERKEN ŞİFRELERİ KAPTIRMAYIN
Dünyada internet, kaotik ve sınır tanımayan yapısıyla engellemeye çok da müsait değil. Kapatmanın ardından pek çok insan farklı yöntemlerle siteye erişim sağladı. Ancak bilgi güvenliği uzmanları kullanıcıları uyarıyor. DNS (Domain name system-Alan adı sistemi) değiştirerek, VPN (Sanal özel ağ) kullanarak pek çok kişi yasağı deldi. Mobilden sosyal ağa girmek isteyenler ise Google Play Store ve Apple Store’da da VPN uygulamalarının üst sıralara tırmanmasını sağladı.

VPN TEHLİKELİ...
Bilgi güvenliği şirketi İnfoNet’in Genel Müdür Taner Özdeş, VPN üzerinden ve DNS değiştirerek Twitter’a giriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şunları önerdi: “VPN uygulaması kullananlar önemli bilgilerinin kötü kişiler tarafından ulaşılmasına neden olabilirler. DNS değiştirme yerine Open DNS, Hotspot Shield, Proxy’den girmek daha güvenli. DNS değiştirip girerken kullanıcılar bilgilerini tehlikeye atabilir. Özellikle cep telefonundan üçüncü parti uygulama indirmek hiç güvenli değil. DNS değiştimek için de ağ bağlantılarına giderek IP adreslerini görüntüleyen kısma girip, DNS ayarına 8.8.8.8 yazılıyor ve siteye girilebiliyor.”

 
Üst