Türkiye'de Eğitim nereye gidiyor?
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında özgürleştirici bir eğitim hedef alınarak bu dönemde bilimsel ve halkçı eğitimin kapılarını açan önemli adımlar atılmıştır..
Paralı eğitimden parasız bir eğitime doğru geçiş sağlanmış ancak..
1946 yılının Türkiye eğitim tarihi için bir makas değişikliği yapılmış..
Oysa zamanla Cumhuriyetin kuruluş yıllarında atılan adımlardan uzaklaşıldığı gözlenmektedir.
1950'li yıllarda açılan Maarif Koleji'nin seçkinci eğitimin önünü açılmış...
Özel okulların sayısının bu dönemle birlikte yükselişe geçmiştir.
Bu eksende devam eden politikalarla ,1946'ya kadar yurttaşlaşma, laikleşme ve bilimselleşme yolundaki adımlardan hızla uzaklaşılmıştır..
Ülkenin modernleşme adına geride kalmış olmasının mutlak nedeni ..Yıllardır izlenen yanlış politikalardır..
Sağlıktan eğitime kadar herşey özelleşerek paralı hale getiriliyorken devlet kurumları etkinliğini kaybederek laçkalaşmakta..birde buna kadrolaşma eklendiki işin içerisinden çıkabilene helal olsun..
Bilgi çağının zirvesinde olmamız gerekiyorken..Bilim ve bilgiden yoksun yetişen gençler ..bilgisayarı bile amacına uygun olarak kullanamıyor..Pc başında kendilerini klavye başında kahraman olarak görüyor..En verimli olmaları gereken gönemlerde facebooklarda ahkamlar keserek zaman öldürüyorlar..
Türkiye'de eğitim nereye gidiyor sorusu karşısında olumlu yanıt vermeyi çok isterdim ama .
Ne yazık ki durumu çok iyimser değerlendiremiyorum..
Eğitim- öğretimin de genel itibarıyla son durum değerlendirmesi..
Öğrenciler karamsar ve umutsuz.. Eğitim almamışların malı götürdüğü ülkede kim okumak ister diye düşünüyor..
Eğitimcilerse ben dersimi verir çıkarım performansımı özel derslerime saklarım zihniyeti yaygın..
Tabi istisnalar kuralı bozmuyor ama esas değerlendirmeyi yine de siz sevgili gençlere bırakıyorum..