Tost

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ThuNDeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ThuNDeR

Kullanıcı
Web
www.osmanmaasoglu.com
Biraz kolay olacak ama bir soruda ben sorayımm.. ;)

Bir tost makinasında aynı anda en fazla 2 tost pişirilebiliyor. Tostun bir yüzü 5 dakikada piştiğine göre, 3 tost en az kaç dakikada pişirilebilir?

Şık vereyim
A) 10
B) 15
C) 20
D) 25
E) 30

20dk diyorum,çünkü aynı anda 2 tane pişebiliyor,sonunda da 3 tane tost denilmiş bu aldatmaca sanırım :) 2 tost tersli düzlü 20 eder karışık oldu kusura bakmayın :D

Mrs.Jadem' Alıntı:
20dk diyorum,çünkü aynı anda 2 tane pişebiliyor,sonunda da 3 tane tost denilmiş bu aldatmaca sanırım :) 2 tost tersli düzlü 20 eder karışık oldu kusura bakmayın :D

iyi de tost makinası aynı anda iki yüzünü birden kızartamıyor mu ? nasıl bir tost makinası bu. soru da eksik var. (:

maxMESA' Alıntı:
Mrs.Jadem' Alıntı:

iyi de tost makinası aynı anda iki yüzünü birden kızartamıyor mu ? nasıl bir tost makinası bu. soru da eksik var. (:

tost yapmayalı bayağı oldu evet haklısın harun ilk 10 demeyi düşünmedim değil şimdi bende sana katılyıorum 10 dk :D

Ama havalar çok soğuk üşütmeyesin diye sana Kaplıcalarda yer ayırttık,iyi tatiller ;D

Thunder' Alıntı:
Doğru cevap henüz yok.. :)
Makina iki taraflı kızartmıyor..
Yani bu eski bi makina idare edin :D

hehe iyi o zaman 15 dakika (:

Şöyle oluyor;

Önce iki tane tostu koyarım ikisininde bir yüzü kızarır ; 5 dk

Sonra bir tanesini alırım, diğerini ters çeviririm, kenardakini alır koyarım
Böylece birinin iki yüzü kızarmış, diğerinin tek yüzü kızarmış olur.İki yüzü kızaranı alırım ; 5 dk

Daha sonra ki adımda da, ilk adımda kenara aldığım tostu ve, o an makinada ki tek yüzü kızarmış tostu
hallederim ; 5 dk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri