O
oxoxo
Kullanıcı
aslında toplum önü bile diyemem, 20 kişilik bir sınıf sadece. liseye gidiyorum ve son 2-3 yıldır bu böyle, ne zaman konu anlatmak için sınıfın önüne çıksam aşırı heyecanlanıyorum, hemen anlatıp oturmak hatta o durumdan kurtulmak istiyorum, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. bacaklarımın titrediğini ve kızardığımı hissediyorum. aslında bu çoğu kişide olan bir durum diğer arkadaşlarım da heyecanlanıyor tabi onlarında sesleri falan titriyor ama benim ki gittikçe büyüyen ve artık sorun haline gelen bir şey. konu anlatmadan 1 hafta önce bile içime korku geliyor heyecanlanırım diye. hata yapmaktan değil heyecanlanmaktan korkuyorum. üstelik normalde gayet rahat bir insanım anlamıyorum yani benimki aslında diğer toplum önü kaygılarından daha farklı bir durum, sınıfın önüne çıkacağım zaman heyecanlanacağım sanki kafama yerleşmiş, beynim bana emir veriyor gibi, neden heyecanlandığımı bilmiyorum. yani sınıftan da utanmıyorum normalde ders ortasında konuşurken heyecanlanmam, tahtaya çıkıp soru çözerken de heyecanlanmam hatta isteyerek çıkarım ama nedense konu anlatmaktan korkuyorum. nasıl yenebilirim bu heyecanlanma korkumu lütfen yardım edin.