sosyal fobiliyim

• Konbuyu başlatan şerry
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde şerry tarafından oluşturulan sosyal fobiliyim başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,188 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı sosyal fobiliyim
Konbuyu başlatan şerry
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
Ş

şerry

Kullanıcı
16 Ocak 2013
En iyi cevaplar
0
1
Üsküdar
Merhabalar ben sosyal fobiliyim. Aslında daha önceden bunun farkında bile değildim . Önceleri sadece çekingen olduğumu ve bunun normal olduğunu düşünürdüm taki bu durum benim hayatımı etkileyene kadar. Ne zaman birileriyle konuşsam yada telefonla konuşurken falanda oluyor ve ben çok heyecanlanıyorum kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor. Bu heyecanımın asıl nedeni karşımdakine yanlış birşey söyleyip rezil olmamdan korkmam aslında. Hatta bu korkularım yüzünden insanlarla doğru düzgün iletişime dahi geçemiyorum. Hatta iş görüşmelerim bile başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bu durumdan kurtulabilmem mümkün mü? . Bu konuda bilgisi olan var mı ? Ben bi kaç yerde araştırdım fakat doğru düzgün bir sobuç elde edemedim. Yardımlarınızı bekliyorum....

M

mehmet90

Kullanıcı
12 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Kişisel gelişim kitapları oku,sosyal fobiliği atlatabilmek için çeşitli yöntemleri dene.. İnternette bununla ilgili birçok kaynak var.Ama sosyal fobilik ileri boyutta ise profesyonel destek almak en doğrusu.

Sana önereceğim kitap ;

Shad Helmstetter - İçe Dönük Konuşmanın Gücü..

Ben 2 defa okudum,zaman zaman alırım elime tekrar göz atarım.

Ve ayrıca bu site çok işini görür. http://www.sosyal-fobi.net/forum/

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Niye bu kadar strese giriyorsun canım benim,herşeyi zihninde fazla büyütüyorsun
Netice karşında ki insanda etten kemikten yemek yiyip yıkanan ağlayan gülen hataları pişmanlıkları yeri gelince abuk sabuk davranışları olabilen senin gibi bir insan
rahat ol insanları gözünde fazla büyütme derim,en fazla ne kaybedebilirsin iş görüşmesinde işe alınmazsın o kadar neticede hayatını kaybetmeyeceksin,olursa olur sen rahat olursan karşında kide o güveni senden alır,daha rahat iletişim kurar.İnsanları dış görünüşünle kıyafetinle bir yere kadar etkileyebilirsin ama akıcı bir konuşma,kendini ifade edebilme,tatlı dil inan bana hepsinden daha önemli:)
Karşında ki insana neden rezil olacaksın fazla espri yapmazsan,düşünmeden hızlı konuşmazsan,meraklı eleştiriyel soruların olmazsa rezilde olmazsın
Herşey sende bitiyor yavaş yavaş,yalnızca zihnine olumlamalar yap en fazla ne olabilir kaybedeceğin ne var,varsın kaybet bir dahakine aynı hatayı yapmazsın tecrübe olur.İnsan tecrübe ettikleriyle daha fazla gelişir;))hem sen konuştukça rahat oldukça çevrende çoğalır
Benim fikrim bu canım,umarım okuyacağın kitaplarlada daha iyi olacaksın,bu siteye gir bizlerle konuş iletişimde bulun açılırsın,kendini ifade ettikçe burada günlük yaşamınada yansıtacağına eminim.Hem seni tanımıyoruz resminde yok isminde rezil olmazsın rahat ol;)