sosyal fobi mi?

• Konbuyu başlatan sis_lekesi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Katılanlar kategorisinde sis_lekesi tarafından oluşturulan sosyal fobi mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,067 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Katılanlar
Konu Başlığı sosyal fobi mi?
Konbuyu başlatan sis_lekesi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

sis_lekesi

Kullanıcı
27 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çanakkale
mrb arkadaşlar ben merve.tesadüfen rastladım bu siteye 21 yaşındayım.bende özgüven eksikliği var.en önemlisi de insanlarla iletişim kurmakta çok zorlanıyorum,konuşmamgerektiğini düşünüyorum,ama kendimi şartladığım için de konuşacak bişey bulamıyorum,insanlar hiç konuşmuyorsun dediğinde daha beter suskunlaşıyorum.bi benim hayatımı zorlaştırmaya başladı.bazen konuştuğumda küçük düşüyormuşum ya da çevremdekiler beni yadırgıyor gibi geliyor.bunlar sosyal fobi belirtileri mi dersiniz.ama bazen de oyle bi özgüven gelior ki çenem düşüyor.yakın arkadaşlarım beni keyifli buluyor ve onlarlayken pek problem yaşamıyorum maalesef yakın arkadaşım da çok az.2sene sonra üni.bitecek ve iş hayatına başlayacağım bu böyle dewam etmemeli.... bazen kenimi değersiz ve işe yaramaz da düşünüyorum..yani problemliyim,bana yardımcı olursanız sewinirim

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Bence sosyal fobi değil. Yani suskun olmak, çok konuşmamak bence çok da önemli bir sorun değil. Ben de normalde suskun bir insanım ama samimi arkadaşlarımın yanında çenem düşüktür.

Ayrıca hoşgeldin.

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Harun'a katılıyorum.
Ve de zaten üniversiteye gidiyormuşsun.
İyi bir eğitim almaya bak, gerisi gelecektir. Mesleğe atıldığında da zaten sosyalleşeceksin, çekingenliğini -suskunluğunu- böylece atabilirsin.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Merhaba, hoşgeldin öncelikle.

Valla cümlelerinden anladığım kadarıyla konuşurken yadırganacak hiç bir yanın yok, aksine çok güzel kurulmuş, okuması akıcı, keyifli ve sıkıcı olmayan cümleler gördüm yukarıda. Bence kendin yaratmışsın bunu. İnsanlar sana bakabilir evet, ama güzel konuştuğun için bakıyor olmasınlar! :)

S

sis_lekesi

Kullanıcı
27 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çanakkale
söyledikleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar..etrafımdaki herkes aynı şeyi söylüyor yani hiç konuşmadığımı..ve ben bunu duymaktan bıktım.hadi sessiz olma mevzusunu ben kafamda büyütüyorum diyelim peki ataklar halinde gelen özgüvensizlik neyin nesi! bazen her şey çok kötü ve ben bi girdabın içinde nereye gittiğimi göremeden savruluyormuşum gibi geliyor ama bazen de her şey günlük güneşlik ve ben harikayım şeklinde abartılı bir ruh haline bürünüyorum.tabi bu fazla uzun sürmüyor bir bakmışım kara bulutlar yine sarmış her yeri..tekrar köşeme çekiliyorum.. tanımadığım ya da yeni tanıştığım insanlarla aynı ortamda bulunmak geriyor beni elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırıyorum..sırf bu yüzden yeni ortamlarda bulunmaktan kaçıyorum ama böyle olmak da istemiyorum! ben de farkındayım bazı şeyleri abartıp ortada hiçbir şey yokken içinden çıkılmaz bir hale getiriyorum sanki kendimle sürekli bir mücadele içindeyim,hani vardır ya sürekli kendinden memnun olamama durumu;ben bu ruh hali içinde geziniyorum,sanki dışarıdan görünenle içimdeki ben aynı kişi değilmiş gibi..anlıycağınız ben kendime muhalefetim...

M

MustafaSANDAL

Bence akışına bırak herşeyi...

kendini acaba öyle mi anlaşılıyorum yada beni böyle mi değerlendiriyorlarmış gibi düşünme
içinden geldiği gibi davran.
burada yazdıkların gibi samimi olduktan sonra bence hiç dert etme bazı şeyleri.

nihayetinde çok konuşup boş konuşanlarda var.

ve kendini asla değersiz görme çünkü cennetten bir parçasın...

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
İçindeki ışığı bul ve yansıt derim ben :)
Biraz sıkıntıyı göze alman yeterli..

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tanımadığım ya da yeni tanıştığım insanlarla aynı ortamda bulunmak geriyor beni elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırıyorum..sırf bu yüzden yeni ortamlarda bulunmaktan kaçıyorum ama böyle olmak da istemiyorum!
Ya önce insanın şunu çözmesi lazım. Hiç kimse senden üstün değil, belki o ortamdaki en kültürlü, bilgili insan sensin. Sen insalara göre hareket etme onlar sana göre hareket etsin. Geri adım atacak hiç bir şey yok, çünkü çevrendeki insanların senden hiç bir farkı yok.

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben de çok konuşkan biri değilim ama arada sırada senin gibi düşündüğüm oluyor. Bu bir eksiklik değil yinede baya sorun yaratıyor diğerlerinden çok çok farklı biriymiş gibi düşünmene sebep oluyor. Bu yüzden bende bu sorunun üstüne gidip çok konuşmaya başladım. Çok konuşmamak çok da önemli olmadığı gibi bunun tam zıttı çok konusmak da bu kadar önemsenecek birşey değil. Yinede kendini zorlayıp konuşmalısın bence  ;) Dideme katılıyorum 'Geri adım atacak hiç bir şey yok, çünkü çevrendeki insanların senden hiç bir farkı yok.'

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Hoşgeldin Merve ;)

chuck2010

chuck2010

Kullanıcı
17 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Öncelikle hoşgeldin..
Oğuz saygının negatif limalardan pozitif sulara diye bi kitabı var onu öneririm ayrıca kendini iyi ifade ediyorsun.zamanla bunu yeneceksin bence..

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Öncelikle hoşgeldin.

Bana biraz gel gitlerin var gibi geldi.
Bu konuda bilmen gereken,herkesin bunları zaten yaşadığı.Az ya da çok,birşekilde herkes bu duyguları yaşıyor.

İkincisi(Lütfen yanlış anlama) komplekslerin var sanırım.
Bu konuda da bilmen gereken,dünya üzerindeki bütün insanların bir takım kompleklere sahip olduğu.
İnsanların gözbebekleri büyüyerek baktığı mankenlerin,komutanların,bilimadamlarının her ne dersen de,hepsinin de kompleksleri var.
Önemli olan bunların bilincinde yaşamak.
Kompleksiz insan yoktur nihayetinde.

Sosyol fobi konusunda,sana bir miktar katılıyorum.
Bu konuda da yapman gereken,insanlarla daha fazla zaman geçirmek.(Biliyorum zor,sııntılı  fakat insanlardan kaçarak sorunu sadece daha da kötü hale getirirsin.)

Yapmaktan hoşlandığın birşeyler yapmayı dene,bu özgüvenini arttıracaktır.

Kendine uzun ve kısa dönemli hedefler koy,ve tabiiki bunlar için çalış.

Kendini bütün olarak değerlendir.
Sadece olumsuz olarak gördüğün şeylere odaklanmak,seni yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Geçmiş başarıların ve yeteneklerin üzerinde düşün.

Sahip olduğun şeyler(Maddi/Manevi) üzerine biraz kafa yor.

Herşeyden,kendinin sorumlu olmadığını kabul et.
Kendin için çok acımasız olma.
kendini de affedilmeyi bil.
İnsanların sana vereceği değer,senin kendine verdiğin değer oranındadır.
Umarım bunlar yardımcı olur.
Biraz klişe olacak ama,kendini sev ve kendine güven.

Çünkü bu hayat yolculuğunda,kendinden başka güvenecek çok az kişi bulacaksın.

N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
hayatı akışına bırakmalısın kasma kendini rahat ol

B

blgn

Kullanıcı
1 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
[/quote]

aynı şeyleri bende yaşıyorum biliyormusun. :-[yetiştirilme den kaynaklanıyo.bazen insanın fıtratından da böyle olabiliyo..
şu'' negatif limanlardan pozitif sulara'' kitabını  alalım bakalım.okuyorum okumasınada uygulama,hayata geçirme sıfır...
sevgiyle,huzurla kal

P

pınarım:)

Kullanıcı
4 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
0
Adana
benm çenem düşük de ne oluyo yha boşweeeer akışına bırak herşeyi

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İçinde bulundığunuz sıkıntıları samimi olarak  paylaşılabilmesi  adına  yardım istemekte de bence özgüven açısından  güzel bir yaklaşım. 
Aslında
longcoming ..(mesleğinizi bilmiyorum  bir eğitimci düzeyinde çok  düzgün anlatım )
  konuya  oldukça içerikli ve çok güzel yanıt vermiş bunu üzerine fazla söz sölemek istemiyorum  .
Sadece bu tür bunalımları zamam zaman hepimiz yaşadık ,yaşıyoruz.
Önemli olan kendini yenileyebilmek adına  girişimlerde bulunabilmek

Önce kendini  sonra çevreyi iyi tanımaya sevmeye çalışmaktır diye düşünüyorum.

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sis_lekesi gayet kendinden emin biri
Bence paranoya yapıyor  :D
Hiçte sostal fobisi varmış gibi bir hali yok ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ASLI..HAN' Alıntı:
sis_lekesi gayet kendinden emin biri
Bence paranoya yapıyor  :D
Hiçte sostal fobisi varmış gibi bir hali yok ;)
paranoya: yanlış düşünce anlamındadır. kuşku, güvensizlik, kıskançlık, aşırı alınganlık ve gurur gibi bozuklukların yanı sıra, yanlış yargı oluşturma, sistemli ve iyi düzenlenmiş sanrılar gibi belirtilerle ortaya çıkan psikozdur

Paronayaklık ciddi bir hastalıktırki
Bence  bu tür bir yakıştırmayı yaparken iyi düşünmeli  daha dikkatli konuşmalısınız .

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sözümün arkasındayım  ;)
Arkadaşımın bu konuda bana alınmayacağına da eminim.
O neden o cümleyi sarfettiğimi anlıyordur  8)
Kimseye hakaret etmiyorum endişe etmeyin  ;)