Son Okuduğum Kitaplar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zynep

Kullanıcı
Katılım
17 May 2006
Puanları
0
Konum
İstanbul
Özellikle yaz tatiline çıkarken, yanımda biraz da ortama uygun olarak okunması daha kolay kitaplar götürürüm. Malum, çevrenizde suya atlayanlar, gözüne kum kaçan, dondurma alınması için ya da denize girmek için ağlaşan bağrışan çocuklar, telaşlı annelerin çığlıkları vs vs... ki bu konuyla ilgili gözlemlerimi sizlerle elbette paylaşacağım, işte bu nedenlerle tatilde araştırma inceleme, felsefe vs gibi sessiz bir ortamda okunmasının daha verimli olacağı kitaplar yerine hafif eğlenceli kitapları tercih ediyorum.
Bu sene 6 kitap sığdırdım 10 günlük tatilime;

Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma/ M.Ali Yılmaz

Kadın erkek ilişkileri üzerine yazılmış kısa yazılardan oluşan deneme türünde bir kitap. Bazı yazılar vasat bazıları ise ilgi çekici.

Yolum Düştü Amerika'ya/ Canan Tan

Canan Tan kitaplarını okumamış olmanın kayıp olmadığı tezini hala savunuyor olsamda, sanırım kızlarımın bu yaz yaşadıkları ve ilginç anılarla döndükleri ABD yolculuğunun etkisiyle aldım bu kitabı.
Öğrenci değişim programı çerçevesinde ABD'de 2 ay geçiren 17 yaşındaki Renan'ın notlarından oluşan gerçek gözleme dayanan bir anı kitabı.
Ve Renan'ın ülkemize döndüğünde ilk söylediği;
"En güzel benim ülkem!"
Aynen kızlarım gibi... :)

Ay Işığında Yıkanan Vücutlar/ Füsun Önal

Füsün Önal, samimi bir dille yazar kitaplarını, anlatır gibi. Okuması kolaydır. Üstelik kitaplarında aktardığı tarihe dayalı bilgiler kesinlikle, yaşayan kişilerin ağızlarından alıntı, gerçek bilgilerdir. Okuması keyifli olabilir. Her ne kadar kitaplarının temelinde yatan ana unsur erotizm olsada... : )

Gölge Hayatlar/ Şenay Düdek

Gelirini yardıma muhtaç kişilere bıraktığı için, "katkım olsun" diye aldığım ve daha ilk bölümünde elimden fırlattığım bir kitap. Düdek, sosyetenin ve sanat dünyasının ünlülerinin yaşamlarındaki çarpıklıklarını öyle çarpık bir dille anlatmaya çalışmış ki, hiç kitap yazamasa belki daha saygın bir kişi olarak kalabilir belleklerde!
Kesinlikle okumak için almayın! Ama bağış amaçlı alırsanız, benim yaptığımı yapın ve bu inanılmaz kötü dille yazılmış kitabı yazarın adresine postalayın!!!

ÇOK GÜLDÜK AĞLAMAYALIM/ KÜRŞAT BAŞAR

Üstteki kitaplardan sonra bu kitabın ve yazarının adını büyük harfle yazmamın nedeni, tebrikler ve teşekkürler, okuma zevkimizi ve bilincimizi bu denli güzel motive ettiğin için sevgili Kürşat Başar, demek içindir.
Kısa yazılardan oluşan harika bir kitap.
Harika bir mizahla kendimizi eleştirme! : )
Ben çok sevdim. Özellikle köpekler ve kedilere davranışlarımızı karşılaştırdığı yazısında sesli güldüm. :)

ÖNCE İNSANIM SONRA GAZETECİ/ EMİN ÇÖLAŞAN

Çölaşanı bir tatil esnasında tanıdım. Aynı otelde beş gün gibi bir süreyle beraber olduk ve epey sohbet etme fırsatımız oldu. Kendisinin yayınladığı tüm kitapları ve gazete yazılarını zaten kaçırmayan bir takipçisi olarak, alçakgönüllülüğüne, aile yaşamına saygısına, ve daha çok insanlara yaklaşımına ve saygısına hayran kalmıştım.
Bu kitabını neden okuyamamışım bilmiyorum ama bu tatilde okuduğum, ve okurkan hüzünlendiğim, kızdığım, gerildiğim, "pes yani!" dediğim bölümleriyle, gerçek bir özeleştiri ve bu özeleştiri içinde yine bir dönemin Türkiye gerçekleri!
Çölaşan kitaplarını öneririm.
Çünkü o gerçekten önce insan, sonra gazeteci!
Çok nadirdir yıllarca nerdeyse baş yazarlardan biri olarak büyük bir gazetede çalışmak ve yılların emeğinin sadece bir Murat124 marka araba olarak kendisine döndüren dürüstlükte bir gazeteci olabilmek!
 
Tatilde kalın romanlar okunması zor oluyor sana hak veriyorum Zynep( kendimden bilirim) Okuduğun kitapalr hakkında bize özet niteliginde bilgiler verdigin için teşekkür ederim...
Kızım Kürşat  başarın ve Canan tanın kitablarını ( elinde olmayan) duyunca çok sevindi,ilk fırsatta kitapçıya gidecek..


Kürşat başarla,Emin çölaşanın kitaplarını okumayı  bende çok istiyorum,bu güne kadar kısmet olmadı...Ama napım yabancı yazarların kitaplarını okumayı çok seviyorum,bitiremedim ki.. :)
 
Emin Çölaşan genellikle ülkemiz yakın tarihini belgeleriyle anlatan bir yazar olduğu için kitaplarının okunması ülke gerçeklerini öğrenmek açısından yararlı. Ben öneririm. Üstelik anlatım dili kolaydır. Aynen konuşur gibi... Bir konu anlatırken başka bir olayı araya sokar ve sonra yazıya devam eder; "Neyse, bu konuyu daha sonra ele alalım.." ifadeleriyle.:)
 
Geri
Üst