siz kişisel gelişim adına kendi örnekleriniz var mı?

• Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan siz kişisel gelişim adına kendi örnekleriniz var mı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,295 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı siz kişisel gelişim adına kendi örnekleriniz var mı?
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
M

muraturkom

İŞTE SİZE SÜPER BİR KİŞİSEL GELİŞİM TANIMI!

"Kişisel gelişim, daha iyisini yapabilecekken daha kötüsünü yapmamak; daha ve fazlasını bilebilecekken daha azına razı olmamak; daha çoğuna sahip olabilecekken daha azına razı olmamak; daha iyilerle birlikte olma seçeneği varken vasatlarla ilişkide olmamak demektir. kısacası kendinden daha fazlasını ve daha iyisini istemek ve kendini tüm bunları elde etmeye hazır hale getirmektir./alıntı.

İçimizde çok genç yada yeni arkadaşlar var.Ancak bu paylaşımlardan az yada çok algıladıkları bir şeyler olmuştur. Soruyorum kendi adınıza yakın zamanda kişisel gelişim adına yaşamınızda bir uygulama yapabildiniz mi , yapmayı düşünüyormusunuz.

Kısacası kendi kapasitenizin üstüne çıkabildiniz mi? Bizlerle örnek olması adına bütün bunları paylaşmak istermisiniz.

Yada tam tersine bu güne kadar farkına varamadığınız , gerçek yaşamda daha iyisini yapabileceğiniz neler var. PLanlarınızdan bahsederek hepimize ışık tutmak istermisiniz.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

T

toprak43

Kullanıcı
21 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
ben size örnek olarak öss hazırlık dönemimi sunabilirim.üniversiteyi 3. senemde kazandım ama bu 3 sene boşluk bana çok şey öğretti.iyi ki de 3. senemde kazanmışım diorum..3. seneme geldiğimde çevremden çok tepki aldım.kolejde okumuştum dershanelere gitmiştim kaç sene..ama öss kazanamamıştım.evet aslında fazla emek vermemiştim.çünkü hayat bana toz pembe görünüyordu.çünkü babam paramı gönderiyor hattinden fazla para harcıyordum..o zamanlar hayatı çok basit sanıyordum.neyse 3. seneye geldim artık diyordum ki kazanmalıyım.çevremde bir çok kişi bana senden birşey olmaz sen kazanamazsın dedi.bende o gün tamam dedim sene sonunda göreceğiz şimdiden belli olmaz dedim.eve gittim ama ağlıyordum artık çok dokunmuştu bu sözler bana..kendimden geçtim ailemin emeklerini boşa çıkardım onların yüzünü ak çıkartamadım üzülüyorum.ama sonra oturdum çalışma masama ve plan yaptım.planımda 2. döneme kadar tüm konular bitecek sonrasında da sürekli testler çözülecekti.ailem o günlerde maddi sıkıntı içerisine girdi.hem aileme moral destek oluyorum hemde öss hazırlanıyorum.o kadar zor ki yaşamak gerekiyor.sabah kalktığınızda hep aynı kahvaltı oda peynir zeytin çay.bu şekilde geçen bir sene.odam soğuk.penceremden soğuk gelir kolum ders çalışırken soğuktan hissedilmeyecek kadar üşür ağrır..sosyal aktiviten yok.sadece evdesin ve hafta sonuda dershaneye gidiyorsun.dershanede milli eğitimin açtığı bir okulda lise hocalarının hayrına ders anlattığı yer.şimdi bu zorluklar içerisinde ayrıntıya çok girmedim daha zorlukları var..sizide sıkmak istemiyorum.ve aylar bu şekilde geçti ..öss sınavı geldi.bu sene içerisinde hep inancımı korudum.kazanıcam artık dedim.ben bu kadar emek verdim insanlar bana güldü artık ben gülücem dedim.ailem gülecek çünkü verdikleri emeklerin karşılığını alacaklar.herşey düzelecek..zamanla düzeleceğini biliyordum ve bu şekilde düşündüm.sonunda sınava girdim.stres yok heyecan çok az..ve selçuk üni. kamu yön. bölümünü kazandım.belki daha iyi yerde olabilirdim.ama bana nasip olan bu bölümmüş demek ki.ve bende bunu değerlendirmeliydim..işte bu zorluklarda kazandım.pozitif düşünce hayatta her zaman önemlidir..bir sonraki maceramıda daha sonra anlatmak üzere..hayatta herkeze başarılar arkadaşlar..

hayata gülümse ;)

M

muraturkom

Yazını öğrencilerle değerlendirmek üzere saklayacağım. toprak

T

toprak43

Kullanıcı
21 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
tamam murat abi..eğer isterseniz daha güzel örnekler de veririm zaman olunca..elimden geldiğince pozitif düşünceye yöneltirim insanları..

M

muraturkom

toprak

Samimi yazılarını beklerim herzaman selamlar.

T

toprak43

Kullanıcı
21 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
kesinlikle yazarım.sonuçta örnekler verip insanlara güç verebiliriz.amacımda bu zaten.insanlara birşeyler anlatmak..bunu en güzel şekilde yapmaya çalışırım murat abi..saolsın..

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Ben orta öğretimde oks sınavına girecektim.çok önemliydi,istediğim puanı tutturmalıydım.Hedeflerim için gereken herseyi yapmaya hazırım.gecen yaz haziran ayında OKS syani şimdiki deyişiyle sbs oldu.o zamanlar (ilk okulda) hedefim hemsire olmak ve sağlık meslek lisesine gitmekti,hem insanlara yardım etmek için hem de istediğim işi yaparken zevk alabilmem için hemsire olmak istiyordum.İşte ben sınav için cok önceden hazırlanmaya baslamıstım,sürekli ders calişiyor,evden bile dısarıya cıkmıyordum.testler cözüyordum,genellikle cözdüğüm testlerde netlerim iyiydi.hep böyle çalıstım...çaliştim...sonra sınav zamanı geldi,heyecanlıydım birazda korkuyordum ya yapamazsam diye.sınavda sorular biraz zor gelmişti ve basaramamıstım.bu duruma cok üzülmüştüm .bu sonucun sebebini bile hala bilmiyorum.ama olan olmus,biten bitmişti.aldığım puan istediğim liseye girmem için yeterli değildi ve hedefimi değiştirmek zorundaydım ve değiştirdim(pişman değilim :) ) şimdi genel liseye gidiyorum ve derslerim oldukca iyi.En önemlisi hedefime,yapabileceğime inanmıstım ve kararlıyım.hedefim iyi bir öğretmen olmak ,öğrendiklerimi paylasarak insanlara öğretmek.şimdi hayatımdan memnunum :) . demek istediğim istediğimiz hedefleri gerceklestirmek için bazen önümüze engeller çıkıyor veya imkansızlıklar yer alıyor önümüzde.Bu dumda bazı seyleri değiştirebilmek gerek .o zaman daha iyi hedefler ve mesleklerle karsılascağımızı düşünüyorum.AMa hayal kurmaktan ve istemekten asla vazgeçmeyin.

Biraz uzun oldu ama insallah sizleri sıkmamısımdır.

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Doğru olanı yapmışsın :) umarım isteğini gerçekleştirirsin...

T

toprak43

Kullanıcı
21 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
prenses35 tebrik ederim seni.kesinlikle engeller çıkacaktır önümüze sen bu engelleri nasıl aşarım diye düşünmüşsün çok güzel..başarılarının devamını dilerim..
hayata gülümse ;)

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Tesekkür ederim arkadaslar. bir seyi istek ve olmadı,gerceklesmedi...bu durumda ''ben bunu yapamayacağım'' değil bu olmadıysa baska bir sey ''yapabilirim'' diye düşünmek gerek..her zaman ikinci bir seceneğimiz,ikinci bir yolumuz vardır.birisi olmassa diğeri olur :) Önümüzdeki engelleri asmak istersek mutlaka asabiliriz.Cünkü biz istersek herseyi yapabiliriz.