Codex
Özgür Şahin
Site Kurucusu
Bugün bir hocam ile sohbet ediyorum. Kendisi üniversitede DOÇENT. İlginç bilgiler verdi bana. Belki bildiğiniz şeyler. Ancak bana çok ilginç geldiği için paylaşmak istedim.
Şu üst notu düşmek istiyorum. Ben bunları ilk duyduğum andan sonra -Kİ her zaman kendimi geliştiren birisiyim- "değişmem" gerektiğini hissettim.
• Beethoven, ilk eserini 13 yaşında iken besteledi.
• Mozart, konser vermeye başladığında sadece 6 yaşındaydı. “Saraydan Kız Kaçırma” adlı ünlü bestesini ise 25 yaşında tamamladı.
• Bill Gates, mikro bilgisayarları çalıştıran ilk yazılımı 20 yaşında tasarladı. Gates, bugün dünyanın en zengin işadamı.
• Isaac Newton, yerçekimi kanununu keşfettiği zaman 24 yaşında idi.
• Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethini gerçekleştirdiğinde 21 yaşında idi.
(Akın Alıcı, Hayata Yön Veren Öyküler, s.46-47)
• Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından olan Michelangelo, en ünlü eseri olan Pieta’yı (İsa Peygamberi annesi Meryem’in kollarında gösteren heykeli) tamamladığında 87 yaşındaydı.
• Goethe, en büyük eseri Faust’u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti.
• Thomas Hobbes, Yunanca bir eser olan The Odyssey’i İngilizce’ye çevirdiği zaman 87 yaşında idi.
• Mimar Sinan, kalfalık dönemi eseri olarak nitelendirdiği Süleymaniye Camii’ni bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Ustalık eseri olarak saydığı Selimiye Camii’ni tamamladığında yaşı 86 olmuştu.
(Akın ALICI, Hayata Yön Veren Öyküler, s.48,49)
Bunları paylaştıktan sonra, başlığımı tekrar yazmak istiyorum.
Yoksa siz hala yerinizde mi sayıyorsunuz?
Şu üst notu düşmek istiyorum. Ben bunları ilk duyduğum andan sonra -Kİ her zaman kendimi geliştiren birisiyim- "değişmem" gerektiğini hissettim.
EN GENÇ BÜYÜK ADAMLAR
• Beethoven, ilk eserini 13 yaşında iken besteledi.
• Mozart, konser vermeye başladığında sadece 6 yaşındaydı. “Saraydan Kız Kaçırma” adlı ünlü bestesini ise 25 yaşında tamamladı.
• Bill Gates, mikro bilgisayarları çalıştıran ilk yazılımı 20 yaşında tasarladı. Gates, bugün dünyanın en zengin işadamı.
• Isaac Newton, yerçekimi kanununu keşfettiği zaman 24 yaşında idi.
• Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethini gerçekleştirdiğinde 21 yaşında idi.
(Akın Alıcı, Hayata Yön Veren Öyküler, s.46-47)
ENERJİ DOLU İHTİYARLAR
• Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından olan Michelangelo, en ünlü eseri olan Pieta’yı (İsa Peygamberi annesi Meryem’in kollarında gösteren heykeli) tamamladığında 87 yaşındaydı.
• Goethe, en büyük eseri Faust’u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti.
• Thomas Hobbes, Yunanca bir eser olan The Odyssey’i İngilizce’ye çevirdiği zaman 87 yaşında idi.
• Mimar Sinan, kalfalık dönemi eseri olarak nitelendirdiği Süleymaniye Camii’ni bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Ustalık eseri olarak saydığı Selimiye Camii’ni tamamladığında yaşı 86 olmuştu.
(Akın ALICI, Hayata Yön Veren Öyküler, s.48,49)
Bunları paylaştıktan sonra, başlığımı tekrar yazmak istiyorum.
Yoksa siz hala yerinizde mi sayıyorsunuz?
« : 14 Kasım 2006, 23:51:53 Sal »
tarihinde yazılmıştır.