Sigara DNA'yı bile değiştiriyor..!

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde crt tarafından oluşturulan Sigara DNA'yı bile değiştiriyor..! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,329 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Sigara DNA'yı bile değiştiriyor..!
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Sigara DNA'yı bile değiştiriyor

İnsan sağlığına verdiği zararlara bir yenisi daha eklendi!

İnsan sağlığına sayısız zararı olduğu bilinen sigaranın DNA'yı da etkilediği ortaya çıktı.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki San Antonio Biomedikal araştırma kuruluşunda görev yapan bilim adamları, 297'si halen sigara kullanıcısı olan 1240 kişinin DNA'sını inceledi.

Araştırmada elde edilen veriler, genlere sadece fiziksel olarak değil, fonksiyonel olarak da zarar veren sigaranın gen ifadelerini değiştirdiğini ortaya koydu.

Sigara kullananlarda tam 323 gen ifadesinin sigara içmeyenlere göre değişiklik gösterdiğini gözlemleyen bilim adamları, bunların sadece tek tek her bir genin faaliyetinde görülen değişikliklerle sınırlı kalmadığını, sigaranın, tüm bir gen ağını etkilediğini de vurguladı.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Gece gece yine kötü bir haber oldu ama
Sigaranın zararlarını da bilmek gerek hane:)

M

morkelebek

Kullanıcı
28 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bile bile içiyoruz demekten başka bir şey diyemiyorum...
Paketlerin üzerindeki resimler artık sinirlerimi bozsada yinede içiyorum...
Hatta bu okuduklarıma rağmen şimdi 1 tane yakacağım...  :doverim

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Morkelebek: )
Biliyorsun renk renk uçuşan kelebekler güngüne kayboluyor..
Hem doğaya hem de kendine zarar vemeyi bırak ..
Lütfen beni kırma :( ve söndür şu sigarayı:)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
günde 2 paket içiyordum sonra 1 pakete düştü sonra daha az sonra daha az ama yavaş yavaş bırakmak için değil öyle oldu şimdi istersem içiyorum istersem içmiyorum kafama göre takılıyor sigaranın değil sigara benim esirim :) Her zaman bir şişe su olsun yanınızda sigara yerine bir yudum su hem sağlıklı hem içesiniz varsa da gidiyor