Şiddete Uğrayan Kadınlar İçin Ne Yapabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan waree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
crt' Alıntı:
Haşmetlü Crt diyorki (:
"Eğer kadın kargaşa ve kaosa neden olcak hal ve davranışlar
sergiliyor... .. Erkeğinin sözünden çıkıyorsa hafif şiddette dövülebilir..
Unutmayınız ki kadını dövmeyen dizini dövermiş ve hatta vurulan her bir yerde gül biter(miş"
(madde:301)  
Ek olarak:
Bknz:1990’da protesto gerçekleştiren kadınlar tutuklanmış, bir yıl boyunca seyahat etmeleri, 2.5 yıl çalışmaları yasaklanmıştı. Ayrıca din adamları tarafından “F....” denilerek kınanmışlardı.

Suudi Arabistan 1990’da protesto gerçekleştiren kadınlar tutuklanmış, bir yıl boyunca seyahat etmeleri, 2.5 yıl çalışmaları yasaklanmıştı. Ayrıca din adamları tarafından “F....” denilerek kınanmışlardı.(Ülkeyi yazmayı unutmuşum sonra yanlış anlaşılmasın)

Yaylacım:)
Yanlış anlamak olur mu hiiççç ?
Hele de Suudi Arabistan'sa hiçç şaşırmam kesinlikle doğrudur(:

İslam dininde gerçekten kadının yeri ve kadının değeri özellikle belirtilmiştir. Neden en kötü örnekler hep bunun üzerine olur. Gerçke anlamda dini yaşayabilen Kuran'ı Kerim-i okuyan bilir ki kadınlar baş tacıdır . Böyle yaşayan çok insan biliyorum.

Hem ben üniversitede alasını gördüm modern anlayışlı görünüp işte her konuda ahkam kesenler onlar mı saygı duyuyor? Kim kadına saygı duyuyor her türlü kötülüğü yapıp bırakıyor bu mu saygı peeeh  :) 
Kadının adı yok bunu sadece yapanlar Suudi Arabistan değil.... 

İslamda kadının yeri hakkında çok şey yazılabilir aslında ...Ama  (kurallar gereği) konuyu dini boyutta değerlendirmek istemiyorum...
Olaya birde mizahi boyuttan bakar isek
" Bir Erkeğin Ne Kadar Tehlikeli Olduğunu Görmek İçin Maç İzlerken Kanalı Degiştrmek Yeterlidir."
Hiç deneyeniniz oldu mu? (:
Ha bu arada hemen belirteyim,milli hele de Fener'in maçı olursa izlediğim kanalın değiştirilmesi söz konusu bile olamaz(:

Eger ki insanda vicdan yoksa Allah korkusu yoksa,imansız kafirse,şerefsizse dünyayı örgütlesen bişi olmaz.
Bence bütün sorunlar inançsızlıkdan çıkıyo,rğitimsizlikten+dini eksiklikliklerden
Önce devlet adam olcak sen döv kadını ,masumu evden uzaklaştırma bilmem hapis ne la bu dalgamı geçiyon.Ömür boyu hapis ver ,linç ver ,ücretsiz ağaç motoru dağit keselim kansızı kıtır kıtır  >:( >:( >:( ibret olsun .Güle vurmak nedemek ya,emanete vurmak ne demek......

Geri