Şiddete Uğrayan Kadınlar İçin Ne Yapabiliriz?

• Konbuyu başlatan waree
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde waree tarafından oluşturulan Şiddete Uğrayan Kadınlar İçin Ne Yapabiliriz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,061 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Şiddete Uğrayan Kadınlar İçin Ne Yapabiliriz?
Konbuyu başlatan waree
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ibrahimgemlik
W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
    Toplumumuzun en büyük sosyal sorunlarından biri şiddet.  Şiddetle mücadele etmek için devlet,sivil toplum örgütleri,uluslar arası örgütler uğraşıyor ama aldığımız mesafe bir arpa boyu..
     Bu mücadele yasal bir zemine oturtulmaya çalışılıyor,hukuki düzenlemeler yapılıyor,şiddet uygulayan erkeği evden uzaklaştırmadan başlayarak bir süre ceza uygulanıyor ama ne yazık ki bunlar suçu önlemede pek işe yaramıyor..  Kadın sonrasında ne yapacağını bilmediği için çaresizlikten susuyor,şikayet etmiyor,etse bile şikayetini geri almaya çalışıyor ve affediyor.. Şikayetçi olan kadın kalacak bir yeri yoksa yeni sorunlar yaşamaya başlıyor çünkü kadın sığınma evlerinin sayısı az ve belli bir süreliğine kalabiliyorlar. Kadın mahkemeden erkeği evden uzaklaştırma kararı çıkartabiliyor ancak geliri yoksa evin masraflarını karşılayamadığından zor bir durumda kalıyor. Bu durumda bence yapılması gereken devletin bu kadınlara bir iş bulması ve hayatını bir düzene sokana kadar bir ödenek sağlaması. 

Peki biz bu kadınlar için ah vah etmekten başka ne yapabiliriz? İşverensek kadın sığınma evleriyle temasa geçebilir onlara iş sağlayabiliriz, mor çatı kadın sığınma vakfının web adresinden hesap numaralarını öğrenebilir elimizden geldiğince destek olabiliriz, aynı sayfada ihtiyaç duyulan malzeme listesine bakıp  arkadaşlarımızla bir araya gelip malzeme gönderebiliriz.atölye çalışmalarına katılıp düzenlenen bilinçlendirme etkinliklerine destek verebiliriz,  son kampanyalarına destek olmak için ünlülerin tanıttığı t-shirtlerden alıp,arkadaşlarımıza hediye edebilir,bu konuya bir çok insanın dikkatini çekebiliriz.
(Kadınca)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kadın, cins ayrımcılığına karşı her alanda kendisini ifade etmeli, özellikle Demokratik Kitle Örgütleri harekete geçmelidir...
Kadınlar yaşamın her alanında bunun mücadelesini vermek zorundadırlar..
Emeğimiz için
Geleceğimiz için
Bedenlerimizin Sahibi olmak için Mücadeleye!
Cinsel, Ulusal, Sınıfsal Sömürüye Hayır.!
Evde, İşyerinde, Sokakta  ve her alanda:!

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Değişime önce kendimizden başlamalıyız...
Sokaklara dökülmeden ya da bir başkasına yardım etmeden önce biz aile içinde eğer bunu becerebiliyorsak artı birdeyiz demektir. Aksi takdirde kendi kız erkek ayrımı yapan annelerin ya da ebeveynlerin sokaklara dökülüp hak araması mantıksız geliyor...
Ayrıca hakkımızı ararken kadın erkek diye ayırmadan ve bir tarafa çekilmeden ve karşı cinsi suçlamadan aramalıyız...
Unutmayalım ki  ERKEK KADINA MUHTAÇ=KADIN DA ERKEĞE MUHTAÇ   yani hakkımızı ararken karşı cinsi karşımıza almayalım...

Son olarak da bir ekleme yapmak isterim. Sokakta hakkını aradığını düşünen sözde kadın haklarını savunan onca kadın gidip bir başka aileyi darmadağın edip bir başka kadına kötülük yapması bana savunduğu düşüncenin ne kadar sahte olduğunu gösterir....

Unutmayın ki yine hemcinslerimizden zarar görüyoruz. O yüzden değişime önce kendimizden sonra ailemizden ve sonra gücümüz yetiyorsa diğer insanları değiştirme adına çalışmalar yapmalıyız,
Saygılar....

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kadınlar aile içi şiddet kurbanı zaten aile içinde kendini var edemedikleri için sokaktalar bunu birey olmakla herhangi bir alakası yok şiddet karşı taraftan geliyor beden gücü...
Kadının örgütlenmesi şart

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Örgüt derken :)  eğer etrafımda olan örgüt kavramı diyorsan içinde ki insanlara bakınca  kendi kimliğinden ve birey olma bilincinden uzaklaştığı sadece onlar ne düşünüyorsa aynısını düşünmek zorunda kaldığını kısacası herkes
  :bilgeadam      :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(  aynen böyle birbirne benziyor...  yani baştaki ne derse mecbur aynısını düşünmek zorunda kalıyorsun. Neyse konuyu dağıtmadan konu örgüt değil çünkü :)

Benim demek isteğim sen ya da ben aile içine girip bunları biryere kadar engelleyebiliriz. Eğer bu yanlışı görebiliyorsak karşımızda ki insanı buna göre seçmeli ve sahip olduğumuz ailede yetiştirdiğimiz çocukları  oğru bir şekilde yönlendirirsek kökten çözüm bulunuruz. Diğerleri gelip geçici....
Bir ben düşünürken = 2 çocuk daha böle düşünecek = 6 çocuk daha böle düşünecek=......... vs çoğalıp gidecek.
Belki şimdi göremeyeceğiz ama biizm çocuklarımız bunları yaşamayacak  ;)
Şahsi düşüncemdir  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Evet kadınların baslı ve şiddete karşı mutlak örgütlenemesi gerekli ..
Tıpkı Ayşe Paşalı' davasının karar günün duruşması öncesi verilen ( İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Van, Sinop, Urfa, Diyarbakır, Adana ve Trabzon'da, kadın derneklerinin öncülüğünde, oturma eylemleri düzenlendi.)
destek gibi..  

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Evet kadınların baslı ve şiddete karşı mutlak örgütlenemesi gerekli ..
Tıpkı Ayşe Paşalı' davasının karar günün duruşması öncesi verilen ( İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Van, Sinop, Urfa, Diyarbakır, Adana ve Trabzon'da, kadın derneklerinin öncülüğünde, oturma eylemleri düzenlendi.)
destek gibi.. 

İlk defa aynı fikirde değiliz ablacım... Bence örgütlenmeden değişme önce kendimizde sonra ailede sonra çevremizdekileri değiştirebiliriz. Diğerleri sadece anlık ses getirir sonra unutulur gider ;)

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnsanın kendini var edebilmesi önemli bir konudur ama tek başına aileyi çevreyi değiştirmeye yetmez.Kaldıkı anne babalar her zaman kendi yaptıklarının doğru olduğunu düşünürler bunu nedenlede aileyi değiştirmek çok zordur.Çevrede her zman çoğunluğun fikri neyse sonuçta o olur kimse tek başına hiçbirsye yapamaz.Bu toplumun her yerinde aynıdır bir güç değilsen hiçsindir.

Benim babam kızlarını okuttu diye köyde bunu örnek alıp kimse kız çocuklarını okutmadı bu konuda köyde hiç kimseyi etkiliyemedi annemi bile hep aynı kavram millet ne der biz toplum ne derse onu yaparız,yapmaya çalışırız

Şimdi aynı köyde o beyenmediğimiz örgütlerin baskısıyla seçilen kadın belediye başkanı var zamanında kızlarını okula yolamıyan inslar şimdi kadın belediye başkanları vekileri seçtirmek için elinden geleni yapıyor çünkü çoğunluk bunu dayatıyor artık....

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Peki arkadaşım :) saygı duyuyorum ama bana göre doğru değil tekim ama gayette sesim çıkıyor o bahsettiğin topluluğu reddettim çünkü hep aynı şeyler ;) Bana göre değilmiş neyse saygılar  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Tubacım söylediklerine aynen katılıyorum.
Ancak son zamanlarda  aile,mahalle derken toplum baskısı  kadına uygulanan  şiddet öyle aktifleştiki.!
Kendi kendine çözülebilmesi çokta olanaklı görünmüyor.
Kadının sesini duyurabilmesi ve büyük kitlelere sesini duyurabilmesi adına örgütlenmesi gerekiyor..
Bizim kastettdiğimiz örgütlenmeden  anlaşılması dereken kargaşa -kaos değil işte budur.

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:)Burası herkesin fikrini rahatlıkla söylediği bir yer ve biz bir çok yerde bunu yapabiliyoruz ses çıkarabiliyoruz  önemli olan bu sesin ne kadar duyulduğu,etkisinin ne olduğudur hayata hersey için geçerlidir bilinçli olarak toplumsal ses çıkarabilmek ancak  bu sonuç verir... (bu arada bende herkesin fikirlerine saygılıyım)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Örgütlenme şart...
Amacım konuyu uzatmak değil... Son olarak ekleme yapmam gerek 17 yaşında dediğiniz insanları tanıdım, kenarda köşede kalmış şehirlerde de değil...  Söylenen şeyleri buraya aktarmak doğru olmaz elbette ama temelde şu var, bu tarz insanlar evlerinde başka sokakta başka olur......... Biz kendimizi değiştirmeden kime yardım edebiliriz. Ayrıca kadın sığınma ve destekleme projem var hala uğraşmaktayım bunu söylemek istemezdim ancak bu konuda epey çalışma ve araştırma yaptım...

Söz eyleme geçmedikten sonra sokakta bağırmalar bir yere kadar ;)Benim çocukluğumdan beri bu konuda ne kadar hassas olduğumu çevrem çok iyi bilir. Ben guruplara katılmayın demiyorum ancak bundan öncesi önce kendi ailenizi çocuklarınızı değiştirin......örgüt kavramı yerine DERNEK desek sanıyorum yanlış yönlendirme yapmamış oluruz. Unutmayalım ki şurada yazdığımız her kelime bir çok insanın hayatını değiştirecek..... Sahte destekçilere ben çoktan elveda dedim :)
Başka da yorum cidden yok. Enteresan benim gibi düşünen yok :)

**************************************************************** :):)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Dernek kurmak için bile örgütlenmeniz gerekiyor... Yani doğrusu örgüt ve örgütlenme... Örgütlenmenin neticesi ister dernek olsun ister devlet. Zira bi dernek hoppppp diye kurulmuyor,onunda bi örgütlenme safhası var. Ayrıca kurduğunuz derneğin eylemleri için bile dernek içerisinde ötgütlenmek gerekiyor. Yani hayatın her ama her alanında örgüt ve örgütlenme şart.  Literatür farkı desem değil. Kanımca siz örgüt ve örgütlenme kelimelerine önyargılı bakıyorsunuz... 

Ayrıca buraya yazdığım  kelime ve kelimelerde bi yanlışlık yok. Örgüt ve örgütlenmeyi çok ama çok farklı algılayacak insanlar da varsa ben ne yapayım... Şimdi oturup insanlara, örgüt ve örgütlenme konusunda sayfalar dolusu makale mi yazayım... Yani ben de herkes gibi doğrularını,doğru bildiği şekilde ifade eden birisiyim. Kelimelerimden kaynaklı kimin hayatı'da nasıl değişirse değişsin önemli değil...

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Kanımca siz örgüt ve örgütlenme kelimelerine önyargılı bakıyorsunuz... 
O0 Aynen.....

2 sorum var dilerseniz cevaplamayın tercih sizin...
Korsan' Alıntı:
Kelimelerimden kaynaklı kimin hayatı'da nasıl değişirse değişsin önemli değil...
  Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz?
2.cisi siz ailenizde eşiniz, sevgiliniz, anneniz , kız çocuğunuza buradaki bahsettiğiniz gibi örgütlenmeyi anlatıp sokağa çıkmalarına destekmisiniz? ve siz bu derneklere (sizin deyiminizle örgüt ) üye oldunuz mu?
ve bunu okuyan herkes kaçınız bu tarz derneklere üyeysiniz....... İşte ben ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  Kadın ve sivil toplum... Kadın ve siyaset...Kadın ve sağlık... Kadın ve istihdam... Kadın ve hukuk...Kadın ve şiddet............vb. konularda
  Ses getirebilmesi adına örgütlü girişimlerde bulunulması gerektiğini düşünüyorum.
Ve yineliyorum ..
Örgütlü çalışma ,bilinçli-toplu hareket olup 'anarşizm' değildir kastedilen.

W

waree

Kullanıcı
9 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Örgütlenmek :)

Suudi Arabistan’da araba kullanmaları yasak olan kadınlar protesto eylemi planlıyor

Ortadoğu’daki isyanlardan örnek alarak twitter ve facebook’tan örgütlenen kadınlar 17 Haziran’da arabaları ile sokaklara çıkacak. (Umarım işe yarar)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Yaylacım:) Katılıyorum düşüncelerine ...
Ancak kadına uygulanan şiddetin haklı gerekçeleri konusunda  önemli noktanın altını çizmek istiyorum .

Haşmetlü Crt diyorki :)
"Eğer kadın kargaşa ve kaosa neden olcak hal ve davranışlar
sergiliyor... Erkeğinin sözünden çıkıyorsa hafif şiddette dövülebilir..
Unutmayınız ki kadını dövmeyen dizini dövermiş ve hatta vurulan her bir yerde gül biter(miş)."
(madde:301)