Codex
Özgür Şahin
Site Kurucusu
KİTAP ARKA KAPAK YAZISI
´Matematikte başarılı olmayı istiyorum ve başarılı olmamın tek yolu BENDEN geçiyor."
Bu kitap, vazgeçmemen gerektiğini hatırlatmak, "matematik başarısızlığının" nedenlerini görmene yardımcı olmak ve onunla mücadele ederken sana kılavuzluk yapmak için yazıldı.
Matematikte başarılı olmak için yapılması gerekenleri yapacak tek kişi SENSİN!
Matematik birçok öğrencinin sevmediği dersler sıralamasında zirveyi kimseye kaptırmamaktadır. Lise ve üniversiteye giriş sınavlarında matematikte tek bir soru dahi cevaplayamayan binlerce öğrencinin olduğu gerçeği karşısında bu başarısızlık küçümsenmemelidir.
Anneler, babalar, öğrenciler ve hatta öğretmenler bu başarısızlığı öğrencinin "matematik yeteneğinin" olmamasına dayandırır. Ancak yapılan araştırmalara göre her çocukta matematik yeteneği vardır. Matematikte başarısızlık "matematik korkusu" ve "matematiği sevmeme" duygusundan kaynaklanır.
"SEVDİM SENİ MATEMATİK" KİTABINDA HANGİ KONULARI BULACAKSINIZ?"
Kitapta Hangi Konuları, hangi sayfada Bulacaksınız
Giriş : Kitabın kullanma kılavuzu
1.Bölüm
Nerden çıktı bu matematik
Matematiğin laneti
2.Bölüm
Neden matematikte başarısız oluyoruz
Matematik başarısı kimin elinde
Matematik başarısızlığında dış etkiler ve iç tepkiler
Matematik baş edilebilecek bir derstir
Başarınızın sinsi düşmanı: başarı engelleyicileri
Korkun seni takip edecek
Matematik korkusunu yenmenin yolu onu sevmekten geçer
Matematikten neden zevk almıyoruz?
Mazeretlerinden kurtul ki matematikte zirve yap
3.Bölüm
Matematikle baş edebilmek: matematik dersine taktiksel hazırlık
Matematik dersine çalışmak
Sınav anı: matematik sınavına giriyorsun
Matematik test soruları nasıl çözülür?
Matematik hurafeleri
4.Bölüm
Matematik eğlencelidir
Sol beyni gıdıklayalım uyansın
Şaşır ve şaşırt: sihirli matematik
Arkadaşlarına oyna: matematik oyunları
Bunları biliyor muydun?
Matematik kısa yoları
5.Bölüm
Aileye ve öğretmene öneriler
Çıkış: kaynakça
SEVDİM SENİ MATEMATİK"KİTABINI NASIL TEMİN EDECEKSİNİZ
"Sevdim Seni Matematik; Matematik Dersinde Başarılı Olmanın Matematiği"
Türkiyedeki tüm orta ve büyük ölçekli kitapçılara dağıtılmaktadır. D&R gibi büyük zincir mağazalarda daima bulabilirsiniz. Küçük kitapçılarda ise az sayıda stok tutulduğundan dolayı bazı kitaplar bulunamayabilmektedir. Bu tür durumlarda okurun yapması gereken iki yol vardır;
1. Size en yakın kitapçıya giderek kitabı getirmesini isteyip sipariş verebilirsiniz. Bu durumda kitabcı 1-2 gün içerisinde kitabınızı size ulaştıracaktır.
2. İnternet üzerinden kitap satan yerlerden kitabı (üstelik %20 - %30 daha ucuza) alabilirsiniz. Aşağıdaki kitap satan sitelerin birisinden kitabı inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.