Sen Yeter ki Söyle…

GulsahToptas

Kullanıcı
Katılım
17 May 2006
Puanları
0
Konum
İstanbul
Web
gulsaht.blogcu.com
a8542864d17e579e280105404e0b51fc.jpg


Kırmamak susmaktan geçmiyormuş. Öğrendim. Lafı uzatarak atılan bale adımları etkiyi yitiriyormuş, samimiyeti de öyle. Anladım.

İçinden geldiği gibi ifade etmemenin eksikliğini bilirim.
Ses kısılır, can sıkılır, kalp sıkışır…
Söyleyememenin korkudan; kaybetme korkusundan, sevilmeme korkusundan, yanlış anlaşılma korkusundan kaynaklandığı ne kadar açık artık.

Sadece iyiyi söylemek yetmez, yarım bırakır.
Suni bir sevgi dalgası olup altına alır, boğar, boğulur…

Sezgilerimle birleştiğinde günışığı vururdu da tüm düşündüklerime, hissettiklerime, ben susardım hala.



                                                                                Selen SERVİ

Kırmamak susmaktan geçmiyormuş.
Öğrendim.
Lafı uzatarak atılan bale adımları etkiyi yitiriyormuş, samimiyeti de öyle.
Anladım.
Patavatsızlıkla açık sözlülüğü ayırt edeli de oldu bir hayli zaman.

O zaman sıra konuşmaya geldi sanırım.
Ve ben konuşmayı öğrenirken biraz kırıp dökebilirim.
Heyecanlanıp dolanabilir dilim.
Yine de bilirim doğrudan olan yol doğru yoldur.
O yüzden girdiğim bu yolda adım adım ilerlerim.
Sözü özü bir olmak ne erdemmiş meğer.
An gelir sendelerim.
Ama şimdi bunları söyler dilim, yazar kalemim.
Ses açılır, kalp ferahlar.
Dinleyin.

Ben, siz çirkinsiniz demedim ki, o güzel dedim.
Ben size sıkıcısınız demedim ki, zevk aldıklarım onlar dedim.
Ben size riyakârsınız demedim ki,  biz dürüstüz dedim.
Ben size yapamazsınız demedim ki, ben yaparım dedim.
Ben size sevgisizsiniz demedim ki, ben severim dedim.

Ben olanı dedim. Bir şey ima etmedim.

Ne olur kendinizi bu kadar önemsemeyin!

 
Ben, siz çirkinsiniz demedim ki, o güzel dedim.
Ben size sıkıcısınız demedim ki, zevk aldıklarım onlar dedim.
Ben size riyakârsınız demedim ki,  biz dürüstüz dedim.
Ben size yapamazsınız demedim ki, ben yaparım dedim.
Ben size sevgisizsiniz demedim ki, ben severim dedim.

Ben olanı dedim. Bir şey ima etmedim.

Ne olur kendinizi bu kadar önemsemeyin!
O0
 
Güzeldi...
Yazacak pek çok yorumum var bu konuya. Ama susmayı tercih ediyorum.

Teşekkürler...
 
Ben size baskı yapıyorsunuz demedimki .
Ne olur fikirlere değer verin özgür düşüncenin tadına varın ve kendinize inanın.. 
 
güzel
Eski Bir Tapınak Yazıtı (Xsentius, M.Ö. IX. yy.)

Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çaliş. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun, bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma. İçten ol. Telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver.

Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, dünyada herkesin bir öyküsü vardır. Yalnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen. Hayattaki dayanağın odur. Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış olmazsın. İşini öyle sev ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki insanların Yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsalın tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir. Aşka burun kıvırma sakın. O çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.

Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakabileceğin en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme. Gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla.

Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir. Ara-sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol.

Hatırlar mısın doğduğun zamanları. Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse. Sabırlı, şefkatli, bağışlayıcı ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki bütün pisliğine rağmen dünya, insanoğlunun biricik güzel mekanıdır.
 
Geri
Üst