sen önemlisin...

  • Konbuyu başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde eftelya tarafından oluşturulan sen önemlisin... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,936 kez görüntülenmiş, 40 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı sen önemlisin...
Konbuyu başlatan eftelya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan beyazdilekce
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
SEN ÖNEMLİSİN

            Her birey, Afrika’da da olsa Amerika’da da yaşasa, cahilde olsa, zeki de, medeni de olsa, ilkel de, gençte olsa, yaşlı da önemli olduğunu hissetmek arzusuna sahiptir.


            Küçük insanların kendilerini büyük insan gibi hissetmelerini sağlarsanız karşılığını daima alırsınız.


            Başkalarının kendilerini önemli hissetmelerine yardımcı olmak size ödül kazandırır, çünkü bu sayede siz de daha önemli olduğunuzu hissedersiniz. Deneyin görün.


            Taktir etmede tecrübe sahibi olun. Diğer insanların yaptıklarından dolayı onları taktir edeceğinizi bilmelerini bir kural haline getirin. Bir kişiyi dikkate alınmadığı hissine asla ve asla kaptırmayın. Taktir etmeyi alçak ve samimi bir gülümsemeyle uygulayın. Bir gülümseme başkalarının onları fark ettiğini ve onlara saygıyla yaklaştığınızı hissetmelerini sağlar.


            Taktir etmeyi, başkalarının onlara ne kadar bağımlı olduğunu bilmelerini sağlayarak tatbik edin. Samimi bir “ Mustafa sensiz ne yapardık? ” sözü insanlara gerekli oldukları hissini verir. Ve insanlar gereli olduklarını hissettiklerinde hem daha çok, hem daha iyi iş yaparlar.


          Dürüst, kendinize özgü komplimanlar kullanarak insanları taktir edin. İnsanlar komplimanlarla büyür ve gelişir. Kişi iyi iş yaptığı ve önemli birisi olduğu konusunda emin edilmek ister. Övgüyü sadece büyük başarılar için saklamanız gerektiğini sanmayın. İnsanları küçük şeylerle ilgili olarak da övün, görünümleri, rutin işlerini yapma tarzları, fikirleri, yardımseverlikleri. Onları özel olarak arayın ve ziyaret edin.


            İnsanları çok önemli kişiler, önemli kişiler, önemsiz kişiler diye sınıflandırmak için zaman ve enerji harcamayın. İstiyorsanız ister çöpçü olsu, isterse bir şirketin genel müdür, sizin için herkes önemlidir. Bir insana ikinci sınıf muamelesi yapmak, size birinci sınıf sonuçlar kazandırmaz.


            İnsanlara ismiyle hitap etmede tecrübe sahibi olun. İsim doğru telaffuz edin ve doğru yazın. Eğer bir kişinin ismini hatalı telaffuz eder veya yazarsanız, kişi onun önemsiz birisi olduğuna inandığınızı düşünecektir.


            İyi tanımadığımız kişilerle konuşurken adının önüne sürekli, Bay, Bayan, Sayın gibi, gerekli sıfatları koymayı unutmayın. Bu küçük sıfatlar insanın kendisini önemli hissetmesinde inanılmaz yardımcı olur.


            Zaferin karşılığını almayın. Onun yerine yatırım yapın. Övgü kuvvettir. Üstlerinizden aldığınız övgüyü elemanlarınıza dağıtın. Böyle yapar performanslarını arttırmak üzere onları teşvik etmiş olursunuz.


            Bu gün eşimi ve ailemi mutlu etmek için ne yapabilirim? Aileniz için sürekli özel şeyler yapın. Pahalı bir şey olması gerekmez. Önemli olan düşünüyor olmaktır. İşin püf noktası ailenize her şeyden çok önem verdiğinizi göstermenizdir.

alıntı..
 
K

kartalx8

Kullanıcı
19 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
Batman
unutmayalım ki birini mutlu ettiğimizde, sadece o değil, eve varıncaya ve evdekiler dahil o gün karşılaştığı herkes mutluluk ve huzur hissini tadacaktır... 
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler eftelya,inş uygularız bunları :)
 
L

LİBERALHERO

Çok haklısın..Ve değerlisin.. ;) :)
Paylaşımın için teşekkür ederim.
 
K

Kardelen

paylaşım için tşk ederim eftelyacım gerçekten çok güzel evet küçük bişi de olsa birilerini mutlu ettiğimizde kendimiz de okadar mutlu oluyoruzki iyiki varsın ve böyle güzel bi paylaşım yaptın saol ...
 
L

LİBERALHERO

İnsanların sevgisini kazanmış oluyoruz. En başta mütevazı ve cömert. Sonra hoşgörülü ve arkadaşcanlısı oluyoruz. Yani karakterimize yeni pozitiflikler ekliyoruz. Daha çok insan saygı ve sevgi duyuyor. Buda karakterin, insan olmanın göstergesidir. Hayata tebessümle bakıp, en azından bunları dikkate almanızı tavsiye ederim.. :) ;)

Herkese sağlık ve mutluluklar dilerim...
Başarılar...
 
G

greenhome

Kullanıcı
6 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
bir laftır çok severim  çöpçü deyip geçmeyin o evinin efendisidir birileri birileri için çok önemlidir bence herşeyden önce insanız onun için değerliyiz diyorum :)
 
M

myener

Kullanıcı
3 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
sen elinden geldiği gibi mütevazi davranıyorsun bişeyler yapmaya çalışıyorsun karşındakiler insan art niyeli olunca baya bir zorluklar yaşıyorsun...
 
F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
evet herkes önemlidir ama bunu hissettiği veya hissettirildiği sürece..teşekkürler eftelyacım ;)
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Herkes Önemli Ama İnsanlar Bazı insanları nedense önemsemiyor doğrumu acaba? ::)
 
F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
evet doğru wanted,haklısın ama yaşam böyle :-[
 
Üst