S
sessiz_lik25
Kullanıcı
- 28 Ağu 2008
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
Tarihte zulmüyle ön plana çıkmış şahsiyetler fazlasıyla mevcuttur. Bunlardan biri de Haccac dır. Nam-ı diğer Haccac-ı zalim…
Haccac-ı zalim bir gün adamlarıyla geziyormuş. Aynı zamanda kellesi gövdesine ağır gelen varsa ağırlıklarından kurtarmak maksadıyla karşılaştığı insanlara sorular soruyormuş. Tabi sorulara muhatap olanların çoğunun hayatta verdiği son cevap oluyormuş.
Bu şekilde giderken bir ihtiyara rastlamış ve sormuş.
-Sen Haccac’ı bilir misin
-evet
-peki nasıl birisidir
Yaşlı adam açmış ağzını yummuş gözünü. Şöyle zalimdir, böyle alçaktır diye saymış dökmüş.
Haccac bozuntuya vermeden devam etmiş
-sen benim kim olduğumu biliyor musun
-hayır
-Ben Haccacım
Adam kısa bir şaşkınlıktan sonra kendini toparlayıp karşılık vermiş.
-Peki sen benim kim olduğumu biliyor musun
-hayır
-Ben, demiş adam, benî nadr kabilesinden aklı bir gelip bir giden, ne konuştuğunu bilmez, kendinden habersiz, zavallı ihtiyarın birisiyim
Bu cevap karşısın da önce ne yapacağını şaşıran Haccac, bir tebessüm edip,
- madem öyle ey ihtiyar, demiş, var git yoluna
Ecel terleri döken yaşlı adam arkasına bile bakmadan oradan uzaklaşırken kıvrak zekası sayesinde kurtulmanın sevincini yaşıyormuş.
Haccac-ı zalim bir gün adamlarıyla geziyormuş. Aynı zamanda kellesi gövdesine ağır gelen varsa ağırlıklarından kurtarmak maksadıyla karşılaştığı insanlara sorular soruyormuş. Tabi sorulara muhatap olanların çoğunun hayatta verdiği son cevap oluyormuş.
Bu şekilde giderken bir ihtiyara rastlamış ve sormuş.
-Sen Haccac’ı bilir misin
-evet
-peki nasıl birisidir
Yaşlı adam açmış ağzını yummuş gözünü. Şöyle zalimdir, böyle alçaktır diye saymış dökmüş.
Haccac bozuntuya vermeden devam etmiş
-sen benim kim olduğumu biliyor musun
-hayır
-Ben Haccacım
Adam kısa bir şaşkınlıktan sonra kendini toparlayıp karşılık vermiş.
-Peki sen benim kim olduğumu biliyor musun
-hayır
-Ben, demiş adam, benî nadr kabilesinden aklı bir gelip bir giden, ne konuştuğunu bilmez, kendinden habersiz, zavallı ihtiyarın birisiyim
Bu cevap karşısın da önce ne yapacağını şaşıran Haccac, bir tebessüm edip,
- madem öyle ey ihtiyar, demiş, var git yoluna
Ecel terleri döken yaşlı adam arkasına bile bakmadan oradan uzaklaşırken kıvrak zekası sayesinde kurtulmanın sevincini yaşıyormuş.