sağlık hizmetleri sizce nasıl?

• Konbuyu başlatan özlem112
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde özlem112 tarafından oluşturulan sağlık hizmetleri sizce nasıl? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,267 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı sağlık hizmetleri sizce nasıl?
Konbuyu başlatan özlem112
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem112
Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşlar sağlık hizmetleri sizce nasıl ya da nasıl olmasını isterdiniz ?yaşadığınız iyi ya da kötü anılarınız var mı?artılaryla eksileriyle bu konuyu tartışmaya sunuyorum:)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Özlem:)
Gerçekten çok önemli bir konuya dikkat çekmişsin..
İMF ve Dünya Bankası dayatmalarına boyun eğilerek..
Sağlıkta Dönüşüm Programı maskesi altında sağlık hizmetlerini paralı hale getiriyor. Sağlık alanı talan ediliyor. Sağlığımız ve sağlık kuruluşları özelleştirilerek sermayeye peşkeş çekiliyor ..
Ülkemizde bu "hak"ların gerçekleşmesi bakımından özellikle son dönemde benimsenen "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ve bu program gereği uygulamaya giren "SGGSS", "Aile Hekimliği" ve "Kamu hastanelerinin işletmelere dönüştürülmesi" düzenlemeleri ile sağlık hizmetleri "piyasanın
kurallarına terk edilmekte ve ancak bedeli ödenince sağlanılan bir hizmet" haline getirilmektedir.
Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr. Ahmet SALTIK makalelerini araştırıp okumanızı özelikle öneriyorum..
O 'nu 1998'de bir konferansında dinleme olanağı bulmuştumda..
Hatta "Yok canım hocada abartıyor bu kadar olmaz" demiştim..
Ne yazık ki doğru çıktı çoğu..
Anlayacağınız (çoğu konuda olduğu gibi)sağlıkla ilgili  durumlar davahim..!

Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
evet bunu farkındyız:) Ama herşey yavaş yavaş özleleştirmeye doğru yol alıyor.Sanırım devlet hastanleride ileride özellştirilcek bazı ülkelerde olduğu gibi bakanlık tarfından değil hastne sahibi tarafından yönetilcek.Bu durum belki iyi sonuçlarda getirebilir .Belki devletin üstünde yıllarca kamburlaşmış bazı düzenler yerine çalışan kesim artabilir.hizmetler dahada kaliteli hale gelebilir.Ama ben devlet hastanelryle özel hastanelri kıyaslıyorum son zamanlarda farkettiğim devlet hastanelerinde daha iyi hizmet verilmektedir.Özel kuruluşa gidelim daha kısa zamnda ve daha saygın şekilde hizmet alma düşünsesi bende artık değişti diyebilirim.Çünkü hizmet almaya gittğimde yine sıra beklmek zorundayım belkide daha fazla süre geçiyor.Güler yüz yok ve çalşanlrın çoğunda kapris ve iletişim bozukluğu gördüm.Artık hastanelerde hasta hakları birimleri dahi oluşturulmuştur.Ama çogu hasta ve yakınları bunun varlığından bile haberdar değillerdir.Ki mağdur olduklarını düşündükleri anda hasta hakları birmine başvurabilirler.Bakanlık hastanın her türlü şekilde mağdur olmaması ve hastanden olabildiğince memnun olarak ayrılması için sürekli düzenlemeler oluşturuluyor.Şunu diyebilirim mutlaka gittiğimizde memnun olmadğımız durumlarla karşılabiliyoruz.Belkide bazen mağdur olyoruz.Ama sanmyorum ki kimse bilerek karşısındaki insanı mağdur etsin ya da ona zarar versin.Umarım sağlık hizmetleri daha da iyileşir.)