Reklâmlar ...

kahvekeyfi

Kullanıcı
REKLAMLAR REKLAMLAR...
hepimiz biliyoruz ki diziler arası reklamlar çok uzun sürmekte ..zamanı bi tarafa bırakın ..sizce bu reklamlardaki görsellikler,yazılar,davranışlar sizce ne kadar iyi veya doğru? tartışılan veya  tartışılacak yanı bence şu kelimeler o kadar yanlış kullanılıyor ki; çocuklara kötü örnek olabilecek kareler bile var..hatta değil program arası reklam billboardlardakiler de ha-keza öyle...Türkçemiz doğru dürüst kullanılmıyor... burada reklam yapmak istemem ama adiyos-gidiyos..; çingişpembe..vs vs inanın şu anda aklıma gelmiyor ama yüzlerce yazım yanlışları kullanım hataları reklamlar için o kadar çarptılmış ki...
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz bilmiyorum?!
saygılarımla....

Valla genel olarak haklısın. Ama bu durumun önüne geçilebileceğini sanmıyorum.. Bir şekilde dahada kötüye gidecek diye düşünüyorum..
Kısaca önüne geçilemez bir durum olup yaptırıma tabii tutulamayacağını düşünüp,yaptırıma tabii olduğu takdirde suç teşkil edeceğini düşündüğüm durum..

Teşekkür edeirm..

tamamen haklısınız. türkçe kullanım kaybı sadece reklamlarda olmuyor ülkemizde bir çok alanlarda değişik kelimeler kullanılıyor bunlar çocuklar başta olmak üzere yetişkinleri de etkiledi olmaktadır

dilimizi yanlış kullanıyorlar bazı türkçe kelimelerimiz ingilizce veya yabancı kelimlerle birleştirilip türkçemiz katlediliyor. bide aynı reklamı saniyeler sonasında tekrarlatıyorlar hiç hoş değil  :-[

Geri