C
cantuuu
Kullanıcı
Ben magazin haberi izlemem diyenlerden değilim, tam tersi özellikle insan ilşkilerini gözlemede çok dikkatimi çeker.Ancak özelliklede açıp okumam. Yemek yerken bugün alınan gazetenin magazin ekinde bir haber dikkatimi çekti sizinle paylaşıyorum. Doğrusu zor yutkundum sizi bilemem.
Herkes bebeğe çalışıyor, benimle ilgilenen yok" diye sitem eden bayan X'e, kocası Y jest yaptı; hamile eşi yaz sıcağında bunalmasın diye 1 Temmuz-1 Eylül arasında Bodrum'da süit kiraladı
Y, eşinin hamileliğinin altıncı ayına denk gelecek olan 1 Temmuz'dan, havaların serinleyeceği 1 Eylül'e kadar Bodrum Z'de süit kiraladı. X'in yazı geçireceği otelde standart odaların gecelik konaklama bedeli 800 lira. Villalarda kalmanın günlüğü ise 5 bin dolardan başlıyor.
küçük bir matematik hesabı
Doların 10 mayıs 2011 değeri : 1,5580 tl
1 günlük bugün ki 5000 ( x ) 1,5580 = 7.790 tl
Nisan 2011 açlık ve yoksulluk araştırmasında, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 931 lira, yoksulluk sınırının ise 2 bin 467 lira olarak hesaplandığı belirtildi
7.790 (\) 931 = yaklaşık 8 aile yani 8 (x) 4 = 32 kişinin açlık sınırına denk geliyor.
Sadece şunu sordum kendime ben bu kadar para harcayabilecek konumda olsaydım ilk işim projemi hayata geçirmek olurdu. Peki ben neden başkaları için çabalıyorum nedeni ni buldum gerçekten deliyim….