Pembe hayatlar

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Pembe hayatlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,574 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Pembe hayatlar
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asukaki
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Ben magazin haberi izlemem diyenlerden değilim, tam tersi özellikle insan ilşkilerini gözlemede çok dikkatimi çeker.Ancak özelliklede açıp okumam. Yemek yerken bugün alınan gazetenin magazin ekinde bir haber dikkatimi çekti sizinle paylaşıyorum. Doğrusu zor yutkundum sizi bilemem.

Herkes bebeğe çalışıyor, benimle ilgilenen yok" diye sitem eden bayan X'e, kocası Y jest yaptı; hamile eşi yaz sıcağında bunalmasın diye 1 Temmuz-1 Eylül arasında Bodrum'da süit kiraladı

Y, eşinin hamileliğinin altıncı ayına denk gelecek olan 1 Temmuz'dan, havaların serinleyeceği 1 Eylül'e kadar Bodrum Z'de süit kiraladı. X'in yazı geçireceği otelde standart odaların gecelik konaklama bedeli 800 lira. Villalarda kalmanın günlüğü ise 5 bin dolardan başlıyor.

küçük bir matematik hesabı :) 

Doların 10 mayıs 2011 değeri : 1,5580 tl

1 günlük bugün ki 5000 ( x ) 1,5580 = 7.790 tl

Nisan 2011 açlık ve yoksulluk araştırmasında, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 931 lira, yoksulluk sınırının ise 2 bin 467 lira olarak hesaplandığı belirtildi

7.790 (\) 931 = yaklaşık 8 aile yani 8 (x) 4 = 32 kişinin açlık sınırına denk geliyor.

Sadece şunu sordum kendime ben bu kadar para harcayabilecek konumda olsaydım ilk işim projemi hayata geçirmek olurdu. Peki ben neden başkaları için çabalıyorum nedeni ni buldum gerçekten deliyim….​
Deli olarak açtım bunu dinliyorum http://www.youtube.com/watch?v=9O0jlmIXn5Y#   :icelimarkadas

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
Sadece şunu sordum kendime ben bu kadar para harcayabilecek konumda olsaydım ilk işim projemi hayata geçirmek olurdu. Peki ben neden başkaları için çabalıyorum nedeni ni buldum gerçekten deliyim….
Aslında ne delisin ne de başkaları için çabalıyorsun.Sen sen olduğun için gerçek kimliğini korumak için mücedele veriyorsun.
Doğru yoldasın .
Duyarlı olmak ,insani değerleri önemsemek yadırganacak bi'şey değil olması gerekendir.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Nisan 2011 açlık ve yoksulluk araştırmasında, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 931 lira, yoksulluk sınırının ise 2 bin 467 lira olarak hesaplandığı belirtildi
İnanmadım inanmayacağımda...
Kişi başı düşüne milli gelir 8600 dolarmış
cantuuu gibi kaba taslak bir hesap yapalım
dolara 1500 dersek  8600*1500=12,900,000 yapar
Bunuda nüfüsla çarparsak normalde ülkenin gsmh bulmamız gerekiyor çarpalım
12,900,000*72,000=928.800.000
Nüfusu 72 milyon olarak aldım gsmh yaklaşık 929 milyar lira çıktı 2011 verilerine göre gsmh 256milyar ...Ve kimilerinin bas bas
bağırdığı biz bu kadar yaptık diye...yapılan var var hemde o kadar varki... Garibin elindeki 100 lirayı alıp ona geri 50 vermek...
Yorumlamak size kalmış.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Söylemeyi unuttum aradaki fark yani 929 milyar- 256 milyar oluşan = 673 milyar ne peki sizce ? kayıt dışı ekonomi mi diyelim el altına atılan yurtdışan yatanmı diyelim kimin haberi var kimsenin önemli değil kimse bilmiyor zaten. Bu ülke o kadar zengin o kadar zengin ki içten dışan yene yene bitirilemedi  ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Sayılar hiçbirzaman ilgimi çekmemiştir.Adamı veya kadını tanımıyorum ama sanırım bir insanın eşine otelde böyle bir armağan vermesi çok normal bir durum.Sonuçta o insanın normal hayatta yaptığı yardımları ve iyilikleri bilemeyiz .Normal yaşantısınıda.Adamın parası varsa ne yapsın yani benim gibi yaşayacak hali yok.Hiçde kötü bir iş yaptığını düşünmüyorum ...
O paraları nasıl kazandı? Harammı helalmi bence bunu tartışmak lazım.İnsanların paralarını istedikleri yerlere harcamakta serbesttirler..Tabii yanlış işler yapmadıkları sürece...

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
günlük 10 milyar kira veren adamın aylık 300 milyardan kat be kat fazla geliri olmalı bence kim ne kadar kazanırsa kazansın helal yoldan bu kadar çok kazanacağını düşünmüyorum ve ha kazanıyor olsun bu parayıda har vurup harman savurmak gbi bir lüksüde yok bence para senin olabilir eşine dünyanın en iyi hediyelerinide alabilirsin. Bir gün gelir devran döndünde kapı çalacak insanlarda olmaı.Saçmaladım mı :D

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Sevgili asukaki :)
Olmadığını iddia edemezsin .Bence Vehbi Koç' un oğlu olsan asla böyle konuşmazdın çünkü nedense zenginlerin hep yaptığı kişisel harcamalar konuşulur .Diğer işler değil.Belki O "Y" kişi 5 para etmezin teki ama bu harcadığı parayı eleştirmek anlamına gelmiyor diye düşünüyorum... 

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
vehbi Koçun o serveti nasıl yaptını bilmek gerekli  ;)
Kimsenin harcaması beni ilgilendirmez :) zenginin malı züğürdün çenesi misali
sadece kimi konulara düşünceler bakmak. Sadece kandırılmak...

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Sayılar hiçbirzaman ilgimi çekmemiştir.Adamı veya kadını tanımıyorum ama sanırım bir insanın eşine otelde böyle bir armağan vermesi çok normal bir durum.Sonuçta o insanın normal hayatta yaptığı yardımları ve iyilikleri bilemeyiz .Normal yaşantısınıda.Adamın parası varsa ne yapsın yani benim gibi yaşayacak hali yok.Hiçde kötü bir iş yaptığını düşünmüyorum ...
O paraları nasıl kazandı? Harammı helalmi bence bunu tartışmak lazım.İnsanların paralarını istedikleri yerlere harcamakta serbesttirler..Tabii yanlış işler yapmadıkları sürece...
az para değil bence... Demiyorum ki kazandığı parayı harcamasın zaten sorunda burada. Bence bu kadar aç insan varken ve bu kadar para yüzünden ölümler çoğalmışken bana pek normal gelmedi bu jest değil...
Sen eğer eşini seviyorsan her yerde mutlu edebilirsin suit falan sadece göstermelik olur. İçinde yanlız yaşadıktan sonra neyse susayım  :-X Garipsedim benim için büyük rakam..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Benim için daha büyük rakam ama olaya harcadığı para olarak bakma.Eşine verdiği güzel bir armağan olarak bakmalısın.Hatta hayatta her olaya böyle bakmak lazım.Unutma o kişinin normal hayatında yaptığı iyilikleri bilmiyoruz ...Lütfen biraz düşün ve anla sevgili Cantuu  ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Şimdi kimin böyle birşey yaptığına baktımda içimden helal olsun demek geldi :) Kişilik anlamındada çok sevdiğim ünlü şovmen kendisi zaten.
Bende ucubenin biri sanmıştım  :)

S

saniye1

Kullanıcı
17 Ocak 2011
En iyi cevaplar
0
0
Adana
tartışması uzun sürebilicek bi konu..
ne oldum değil ne olacağım demeli insan..
şahsen ben içim rahat ederek harcayamazdım..
başını yastığa koyduğunda içi rahat etmeli insanın.....
Kod:

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Şimdi kimin böyle birşey yaptığına baktımda içimden helal olsun demek geldi :) Kişilik anlamındada çok sevdiğim ünlü şovmen kendisi zaten.
Bende ucubenin biri sanmıştım  :)
Senin baktığın benimde çok sevdiğim şovmen ama o değil :) ben söylerim sana ;) anladım anlatmak istediğini elbette güzel ben güzel değil demiyorum ama adaletsizlik yani o bakımdan neyse mutluluklar diliyor ve susuyorum  8) Artık bende evlenince dikkat ederim yaz aylarında :) neysem .....

S

saniye1

Kullanıcı
17 Ocak 2011
En iyi cevaplar
0
0
Adana
ben de öyle bi koca bulucam bananeeek...
(şaka):)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bunu gerçekten isterdim. Kate Middletonnun düğünü gibi kraliyet düğünüm olsun isterdim 8)

Çok şey mi istiyorum acaba :)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Umarım seni hakeden biri çıkar ve onunla lady Kate kadar şaşalı bir düğün yapmasanda ondan daha mutlu olursun.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Düşünmüyorum eğer olursa beni anında kandırması gerekli yoksa oturmam o masaya :D :D

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Umarım seni hakeden biri çıkar ve onunla lady Kate kadar şaşalı bir düğün yapmasanda ondan daha mutlu olursun.
Saol Turtur :) Mutlu olacağım onu çok iyi biliyorum....

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Mavi hayatlar diyorum pembenize inat :) Mavi daha masum geliyor :)