Pediatrik Nörolog Sabiha Paktuna KESKİN le çocuk.

OPTİMİS

Kullanıcı
Yurdum insanı!!!...
Sitenin mümtaz üyeleri!!!.
Bu gün yani 19.11.2009 tarihinde bir özel Tv.kanalında 08.30/11.30 arasında yayınlanan Doktorum proğramını izledimi acaba?
Pediatrik Nörolog Prf.Sabiha Paktuna KESKİN in çocuklar-Çocuklarda oluşan rahatsızlıklar ve çocuklarla kurulacak iletişimlerle ilgili önemli örnekler sergilediği ve bilgiler verdiği proğram Anne/Babaların-Anne/Baba olacakların çocuğu tanımaları/çocuğun yaşamını kolaylaştırmaları/gelişimini takip etmeleri anlamında  çok önemli idi.Ve niçin güvensizim?Niçin psikolojik yeterlilikte değilim diyenlerin alt yapı kurulumunu fark edecekleri dersler çıkaracakları bir proğramdı.
Umarım Anneliğin ne yüce bir sanat olduğunu fark edecek;
Umarım evliliğin nasıl sadece kendi kurumunu değil gelecek en az iki kuşağıda ÖDÜLLENDİRİP yeşerttiğini veya nasıl çürütüp heba ettiğini öğrenen insanlar olarak evlenmeyi sağlayan toplum oluruz.En azından bu sitede bu yolda öğrenmeye/öğretmeye ve paylaşmaya başlarız.  

(Kendi adıma yanıt veriyorum o bahsettiğiniz programı  hayır izlemedim.
Ama annelik onuruna yaraşır çocuklar yetiştirdiğim konusunda iddialıyım  dolayısıyla mütevazi olamayacağımı) : (

Sabah saatlerinde desti izdivaç,kadının sesi vs. programlarını izleyen kesim o kadar fazlaki
Eğitici-öğretici ciddi programlar ne yazıkki prim yapmıyor..!
Parçalanmış aileler ,işi gücü olmayan binlerce eğitimsiz sahipsiz çocuk,işsizlik, şiddet-kapkaç vs ve toplumun şu anki durumu sanırım bunun en iyi göstergesi olsa gerek?

Crt tüm kalbimle sana katılıyorum.
Zaman zaman fetus döneminden itibaren çocuk ebeveyn ve çevre ilişkileri hakkında rehberlik yapacak yazıları bu siteye koyacağım.
Kadın proğramları Ülkemizde özellikle HOŞNUTSUZ ve kendi çabası yerine ilahi güçleri kutsayacak/lanetleyecek sürüler yaratmak için yayınlanıyor kanaati bende kökleniyor.
Onurlu bir Anne olduğuna ve sana yakışan çocukların şanslı olduğuna en içten duygularımla hissederek katılıyorum.

OPTİMİS' Alıntı:
Zaman zaman fetus döneminden itibaren çocuk ebeveyn ve çevre ilişkileri hakkında rehberlik yapacak yazıları bu siteye koyacağım.

Toplum kalitesini yükseltecek  ve  buna katkı sağlayacak tüm yazı ve araştırmaları önemsiyor kesinlikle yararlı olacağını düşünüyoruz.
Katılım ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Geri