Otomobilinin rengini söyle, kim olduğunu söyleyeyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bülent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

Bülent

Otomobil satın alırken renk en önemli kriterlerden biridir.
İşte ünlü renk bilimci Metin Yahya Üster’e göre renklerin tanımları.

Araç renklerinin sürücünün kişilik ve sürüş tarzını anlattığına inanılır.
Örneğin işadamları koyu rengi, spor otomobil tutkunları kırmızı gibi gösterişli ve iddialı renkleri tercih eder. İşte ünlü renk bilimci Metin Yahya Üster’e göre renklerin tanımları:

Kırmızı: Konuşkan, sabırsız, cesaretli.

Kahverengi-portakal: Pratik ve bağımsız kişilikli, araç kullanımında yarışmayı seven, basit ve pratik.

Sarı: İdealizme yatkın bir kişilik, yeniliği seven ve zeki.

Yeşil: Dikkatli ve çekingen birisini gösterir.

Mavi: Yaratıcı, sadık ve güvenilir insanlar genelde bu renk araçları tercih eder.

Pembe: Nazik, şefkatli sürücüler tarafından seçilir. Pembe yaratıcılık ve bireyliği temsil eder.

Gümüş-gri: Serinkanlı, durgun ve insanlardan uzak olan birisini tanımlar. Diğer sürücülerde kusur bulmaya eğilimlidirler.

Siyah: Zerafeti beğenen, inatçı, klasik otolardan hoşlanan ve idare edilmesi zor kişiliklerdir.

Beyaz: İyimser, basit düşünen, güvenilebilir ve dışa dönük sürücüler tarafından tercih edilir.

Gümüş-gri: Serinkanlı, durgun ve insanlardan uzak olan birisini tanımlar. Diğer sürücülerde kusur bulmaya eğilimlidirler.

Siyah: Zerafeti beğenen, inatçı, klasik otolardan hoşlanan ve idare edilmesi zor kişiliklerdir.

İkisinden birini tercih ederim. Ama koyu renk daha ağırlıkta. Zaten siyahtaki açıklama da kişiliğimi yansıtıyor. :)

cooldeath' Alıntı:
Kırmızı: Konuşkan, sabırsız, cesaretli. ::)
+1  :)

Ağırlık siyah renkten yana ama yollarda beyaz ve gri hakimiyeti var sanki.

Bir de modele göre renk tercihi de değişiyor. Mesela küçük veya spor arabada kırmızı, büyük arabada siyah veya beyaz.  ::)

Rengini beğenmediğiniz taksiye binmeyin. Beğendiğiniz renk araba kiralayın.

:) Geçenlerde işim Küçükçekmece'ye düştü. İstanbul'lular bilirler, Edirne sınırına yakın semttir.
Taksi arıyorum dönmek için, bul bulabilirsen:(
Epey bekledikten sonra bir ufaklığa sordum durak varmıdır yakınlarda diye.
"Geçiyolar ya işte!" diye caddeyi gösterdi.
O anda uyandım; O semtte taksiler kırmızıymış! Edirne taksileri gibi... :D :D

Mavi: Yaratıcı, sadık ve güvenilir insanlar genelde bu renk araçları tercih eder.
  ::)  otomobilde  tercih ettiğim bir renk olmuştur hep..

zynep k.çekmecede taksıler sarı kırmızıyı nası buldun ben bulamıyorum cennet mahallesındenım ama kırmızı taksı hıc yok bende kırmızı severım:)

FOTO OZAN' Alıntı:
zynep k.çekmecede taksıler sarı kırmızıyı nası buldun ben bulamıyorum cennet mahallesındenım ama kırmızı taksı hıc yok bende kırmızı severım:)

4 yıl önceydi yalnız? Yeni değişmiş olmasın?

Geri