OTOMATİK OLUMSUZ DÜŞÜNCE

OPTİMİS

Kullanıcı
                                              OTOMATİK OLUMSAZ DÜŞÜNCE
          Her düşünceye mutlaka bir’’DUYGU’’ eşlik eder.
          Düşünceyle ilgili oluşan duygu pozitifse kişi mutlu olur, haz alır. Hissedilen duygu negatifse kişi acı çeker, mutsuz olur.
          İnsanı mutsuz eden her duygu olumsuzdur.
  Bunaltı/sıkıntı/içdaralması/KORKU/acı/keder/HÜZÜN/mutsuzluk/çaresizlik/YETERSİZLİK/
Değersizlik/önemsizlik/ÖFKE/şiddet/kıskançlık/HASET ve yenilmişlik gibi olumsuzluk içeren duygularından birini veya bir kaçını hissetmek kişinin duygu öncesindeki düşünceleriyle yakından ilgilidir.
        İnsan zihni aynı anda 2 işlem yapamaz.2 şeyi aynı anda düşünemez. İradeyle neyi düşüneceğini belirler. Trenin makasta ne tarafa gideceğini belirlemek gibidir. A-yolu pozitif B-yolu negatiftir.
        OTOMATİK OLUMSUZ DÜŞÜNCE geliştirdiyseniz, hep negatif gidecektir her şey. Kötü düşünce negatif duygu, negatif duygu negatif davranış yaratır ve bu şekilde depresyon başlar.
      Olumsuz Otomatik düşüncelerin etkisi altında bulunanlar, kendilerini bunaltıya sokacak en kötü ihtimalleri sıralarlar. Ellerinde bu düşünceleri için hiçbir delil yoktur. Denenmemiş, sonucu gözlenmemiş ve doğrulanmamış bilgi kaynaklarıyla kişi kendine cehennem hayatı yaşatır. Problem çözücü olarak bakmazlar. Birçoğu O. O.D.S nin  ( Olumsuz otomatik düşünce sistemi) yarattığı problemlerin varlığını dahi anlayamaz, algıladıkları şeyinde çözümü için uğraşmazlar. Rahatsızlığın devamında bazıları, ilgi ve alaka odaklı çıkarları olduğunu sandıklarından ve yaşadıkları bunaltının(O.O.D.S.nin) çözüme ulaşması halinde sorunun oluşmasında kendi sorumlulukları olduğunun ortaya çıkacağı korkusundan ötürü çözüm de aramaz.

Yaşam muhteşem güzellikte manzarası olan sahil boyundaki yolda seyretmek gibidir.
      Yolun sonundaki gideceğiniz yere varmak zorunda olduğunuz için, lanetler okuyarak ve zorunuza giderek yola çıkarsanız!
      Yola çıktığınız aracınız daha önce hiç kullanmadığınız için, durduğu yerde başkaları tarafından taş atılarak, çizilerek, tekmelenerek, kirletilerek, çarpılarak deforme edilmişse!
      Yakınlarınızın/çevrenizin kullandıklarını sandığınız araçlarında nasıl davrandıklarını gözlemleyerek araç kullandığınızı sanmışsanız!
      Telaşla, acemilikle, taklitçilikle, korkuyla, öfkeyle kat ettiğiniz yoldaki güzellikleri görmeniz bir tarafa, ızdırap içerisinde-kazalar belalar sizin başınıza yağdığından, bir an önce bitmesini istersiniz seyahatinizin.
      Bir yerlerde ters giden bir şeyler olup ta mola verdiğinizde, derin nefes alın. Olumsuz otomatik düşüncelerinizin yeteneklerinizi nasılda kısıtladığını fark edin. 
    Kendilerine acıyan, kendilerini hayatın haksızlıklarına uğramış iyi insanlar olarak görenler, başlarına gelenleri hak etmediklerini düşünenler. Bunlar hiçbir zaman yürekten savaş verip hayata katılamayacaklardır. KENDİLERİNE KARŞI ACIMASIZ davranıp Dünyanın adaletsizliğinden kendilerini sorumlu tutanlar ve yaptıkları işlerde yalnızca kötülük görenler yaşamış sayılmayacaklardır.
      En kutsal emanetiniz yaşamınız! Yaşamınızı ayaklar altına almayınız.
    İyi düşünürken kötü hissetmeniz imkânsızdır. Duygularınıza dikkat edin ve olumsuz hislere sahipseniz hemen fark edip olumlu düşünce ile değiştirin. Kendinize başkalarının SİZE davranmasını istediğiniz gibi davranın. Kendinizi sevip sayın, kendi kendinizi MUTLU etmeye zaman ayırın. İnsan düşündüğü şey olur.
        Bu makaleyi gece 24.00 den sonra girdim ama ne hikmetse  yayınlanmamış.Sanırım girme eylemini başarılı bir şekilde tamamlayamadım.

Özdemir NAYMAN
                                                                                                                  (OPTİMİS)

OTOMATİK OLUMSUZ DÜŞÜNCE geliştirdiyseniz, hep negatif gidecektir her şey. Kötü düşünce negatif duygu, negatif duygu negatif davranış yaratır ve bu şekilde depresyon başlar.

Bir arkadaşım vardı ne yaparsam yapayım olumsuz düşüncelerinden vazgeçiremez ve bu yüzden hayatı hep olumsuz şeyler etrafında döner dururdu...Onunla mücadele ederken  çok yorulur ama düşüncelerinden değiştiremezdim,şükür şimdilerde etrafımda değil..Ben onu değiştiremedim  nerde ise o beni değiştirecekti :) Girdabına çekmek gibi.. :)

İyi düşünürken kötü hissetmeniz imkânsızdır Hayata bakış açınızla ilgili aslında,nasıl ve neyi gördüğümüze ve odaklandığımıza bağlı hayatın bize verdikleri ve verecekleri..

Güzel bir konuydu teşekkür ederim...

bende teşekkür ederim
güzel bir konu
paylaşım için tekrra teşekürler :)

Duygular düşüncelerimize eşlik eder..olumlu düşünürsek mutlu hissederiz kendimizi,olumsuz düşünürsek,bir cözüm yolunun olmadığını düşünürsek zaten bu bizi ümitsizliğe iter..bu yüzden mutlu olmamız pek mümkün değildir..
sürekli olarak negatif düşünen beyin bu bilinçaltına saklamıştır ki buda baska bir durum karşısında otomatikman olumsuz düşüncelere yönelir..

'En kutsal emanetiniz yaşamınız! Yaşamınızı ayaklar altına almayınız.'

Hayalhane : )
İyide sen esprili oldukçada sempatik bir gence benziyorsun ne deprasyonuymuş ?

crt' Alıntı:
İyide sen esprili oldukçada sempatik bir gence benziyorsun ne deprasyonuymuş ?
öle deme öle deme yüzüm gülerde içim kan ağlar :'( :'( :'( hıııı
yahu ben espiriliyimde
güldüğünüzmü var
depresyon yaşıyom sayenizde ;D ;D ;D

Çok teessüf ederim .Böle düşünmene gerçekten çook üzüldüm .
Neyse konuyu dağıtmayalım..
Bir aralar  bende çok isyankar vede karamsardım ama olayları akışına bıraktım
Artık günlük yaşıyorum.
Yaşamı muhteşem güzellikte manzarası olan boğazdan seyrediyormuşum gibi davranıyorum .
Aslında hayal kurduğumu bende  biliyorum ama olsun : (
Sonradan otomotikman gerçeğe de dönebiliyorum ..

crt' Alıntı:
Çok teessüf ederim .Böle düşünmene gerçekten çook üzüldüm .
Neyse konuyu dağıtmayalım..
Bir aralar  bende çok isyankar vede karamsardım ama olayları akışına bıraktım
Artık günlük yaşıyorum.
Yaşamı muhteşem güzellikte manzarası olan boğazdan seyrediyormuşum gibi davranıyorum .
Aslında hayal kurduğumu bende  biliyorum ama olsun : (
Sonradan otomotikman gerçeğe de dönebiliyorum ..

bende şu felsefe var bu konuya ilişkin

Mevla görelim neyler
neylerse güzel eyler

ne olursa olsun gelene geğil
gönderene bakarım ki
düşmanımdan olmadığını anlayım
kendimde güç bulayım
(bide şaka yaptım üzülme crt ben sana inanıyorum :) )

Sevgili Ebru!
Özgüven eksikliği ile ilgili kadınları dikkate alarak bir alıntıyla Otomatik Olumsuz düşünceye dikkat çekmiş.
Çok önceden sitede yayınlanan makalemin konuya katkı sağlayacağını umarak okunmasını önermekteyim.

OPTİMİS' Alıntı:
Sevgili Ebru!
Özgüven eksikliği ile ilgili kadınları dikkate alarak bir alıntıyla Otomatik Olumsuz düşünceye dikkat çekmiş.
Çok önceden sitede yayınlanan makalemin konuya katkı sağlayacağını umarak okunmasını önermekteyim.

Konu için Teşekkürler Optimis
Paylaşımın daha önce dikkatimden kaçmış,sayende makalenle karşılaşmış oldum ;)
Yazdıklarına,birebir yaşamış bir insan olarak katılıyorum,
Sürekli pozitif olmayı başarabilen bir insan değilim ama;
Hayatımı daha kaliteli idame ettirebilmek adına;Mantık ve irade sayesinde bazı negatif düşüncelerin önüne geçmeye çalışıyorum
Şuan düşündüğümde Mutsuz ve mutlu olmam (pozitif veya negatif davranmak)adına bir çok sebep sayabilirim ama
(sanırım biraz maneviyata sığınarak yada kaderci davranarak işin kolayına kaçıyor)seçimimi pozitif düşünmekten yana kullanıyorum...

Bu konu benimde ilgimi çekti teşekkürler paylaşım için.
Bende çok karamsar ve olumsuz duygular barındırıyorum sık sık şansız olduğumu düşünürüm.

senaryolar yazarım kafamda olumsuz olumsuz. bu yüzdende hep agresif hep mutsuz bi ifadem var düşüncelerimi kontrol altına alabilrmiyim bilmiyorum ama buna ihtiyacım var.

İnsan zihni sürekli TOHUMLARIN ekildiği verimli topraklar gibidir.
--Tohumlar;
Düşünceler,fikirler ve kavramlardır--
SÖZ tohum gibidir;
Bu verimli topraklara KORKU tohumları ekmeyin ve ekilmesine izin vermeyin.Saflık,arılık ve kendine düşmanca davranmamak,davranışlarının SORUMLULUĞUNU üstlenmek ama kendini YARGILAMAMAK ve SUÇLAMAMAK önceliğin olmalı.
--Hiç bir şeyi KİŞİSEL algılamayın;
Sizin kim ve ne olduğunuzu bilmeniz yeterlidir.-- Sizin bakış açınız sizin için kişiseldir,sizin GERÇEĞİNİZDİR başka hiç kimsenin değil.Bu yüzden birisine kızarsanız aslında kendinizle UĞRAŞIYORSUNUZ demektir.KENDİ KORKULARINIZ VAR DEMEKTİR.Karşınızdaki kişi bu KIZGINLIĞIN oluşması için sadece bir maazeret yaratmıştır.Sevgiyle yaşadığınızda,sevgi olduğunuzda KORKULARINIZ silinir ve asla kızmazsınız.
--Varsayımlarda bulunmayın;
Varsayımda bulunmanın problemi,varsayımlarınızın GERÇEK olduğuna inanmanızdır.
GERÇEĞİ DUYMAYA CESARET EDEMEDİĞİMİZDE yada AÇIKLAMA İSTEMEKTEN KORKTUĞUMUZDA  varsayımlarda bulunuruz.Sonrada varsayımların doğru olduğuna inanırız.Bu inançla varsayımlarımızı SAVUNARAK,başkalarını yanlış yada HAKSIZ kılmaya çalışırız.Ama zihnimizin içindeki ÇELİŞEN anlaşmalarımızdan doğan KAOS her şeyi yanlış yorumlamamıza ve yanlış anlamamıza yol açar.--
  Çocukluğumuzda yaptığımız ANLAŞMALAR genel olarak şöyledir;
SORU SORMAK güvenli DEĞİLDİR
EĞER BİRİSİ BENİ SEVİYORSA NE istediğimi,NELER düşündüğümü VE HİSSETTİĞİMİ BİLMELİDİR.
Gördüğünüz,duyduğunuz,yaşadığınız,hissettiğiniz her şeyle ilgili ANLAŞMALAR yaparsınız!
Yaptığınız anlaşmaların FARKINDA olmayı seçmeniz,neğatif/size-ailenize ve tümüm hayrına olmayan anlaşmaları İPTAL ederek yerlerine farkında olduğunuz olumlu talepler/anlaşmalar koymanız çok önemli.

Geri