“Öteki” yok satıyor!

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan “Öteki” yok satıyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,127 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı “Öteki” yok satıyor!
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ece Vahapoğlu’nun çok ses getiren romanı “Öteki” baskı üzerine baskı yapıyor.

Biri başı açık, diğeri türbanlı iki kızın yaşamından yola çıkarak modern ve muhafazakar kesimleri çarpıcı bir şekilde ele alan “Öteki” romanı piyasaya çıktığı ilk hafta tükenmişti. Kitap, okuyucudan aldığı olumlu tepkilerle baskı üzerine baskı yapmaya devam ediyor.

Roman kitapçıların "çok satanlar" listesinde yerini aldı. Beşinci baskısı da tükenmek üzere…

Öteki’ de...
Amerika’da eğitim gördükleri üniversitede tanışan, yıllar sonra İstanbul’da tekrar karşılaştıklarında dost olup birbirlerini yakından tanıyan, hayli parlak bir kariyere sahip, başarılı ve modern sunucu Esin ile babasının şirketinde yöneticilik yapan, İslami değerlere sıkı sıkıya bağlı türbanlı kız Kübra’nın öyküsü.
Birbirlerinin dünyalarını merak eden iki arkadaş arasında giderek, sıra dışı duygusal bir bağ kurulur. Önce karşılıklı olarak öteki’ni sonra da kendi benliklerini keşfederler. Öteki bu iki karakter üzerinden, “modern” ile “muhafazakâr” kesimdeki iş ilişkilerini, erotizmi, evlilikleri, sosyal yaşamın ayrıntılarını, aldatmayı, kaçamakları ve Türkiye’nin saklı gerçeklerini anlatıyor.

E

ekolıst

Kullanıcı
12 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
merak ettim alıp okuyayım..teşekkürler paylaşımınız için..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yok satıyor halen bulamdım:( Keşke o gün gördüğümde alsaymışım:(

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bende merak etim internetten bulursam alacam hemn bakıyorum
Teşekküler Su perisi

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Yorumlar

"Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmış. Günümüz Türkiyesi'nde 'öteki' denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmış. Beklenmedik bir şekilde türbanlı genç kızların sorunlarını içselleştirip yazmış. Sürükleyici... Heyecanlı... Şaşırtıcı!"

Hıncal Uluç  / Sabah

"Ece Vahapoğlu, birbirimizi ötekileştirmemize neden olan kalıpların ne kadar kırılgan olabileceğini gösteren bir roman yazmış. Tebrikler."

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

"İki farklı kadını  çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiştiren bir roman. Beklenmedik bir çalışma."

Reha Muhtar / Vatan

"Çok vurucu. Senaryolaştırıp film yapmalı. Kapak da 'al beni' diyor."

Saner Ayar/ Show TV

"Öteki ile beriki Türkiye'nin kesişme noktalarını çok da güzel anlatıyor Ece Vahapoğlu"

Funda Özkan / Radikal

"Ece Vahapoğlu, birbirine başkalaşmış insanların etrafında dolaşmak yerine, içine dalmış. Ayrı ayrı girdiği iki kapıdan bir yol açmış ve o yolu gösteriyor. "Bu işin ötesi, berisi yok" mesajıyla birlikte. Akıcı ve yürekli bir anlatım."

Hakkı  Yalçın / Takvim

"Oscar Ödüllü film tadında bir kitap. Okuduğunuz her sayfanın sonrasını merak ettiğiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracağınız bir kitap..."

Emre Şahin / Takvim

"Karakterlerden birinin 'Bir şeye sımsıkı tutununca, akıl ve mantık devre dışı kalıyor, Öteki düşmanlaşıyor, yabancılaşıyor' sözü bence bütün romanın hikâyesi."

Mehmet Kamış / Zaman

"İki kesimi de beklediğimden daha iyimser anlatmış."

Elif Çakır / Taraf

"Kendi içindeki ötekini bulmaya çalıştıkça, diğerlerini anlamak kolaylaşacaktır. Ece Vahapoğlu, kendi içindeki yolculuğun başlangıcını romanlaştırarak bir adım atmış. Onun adımları yol gösterici olacaktır."

Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr

Su Perisi umarım kızması :-\ kitapla ilgili yorumları paylaşmak istedim

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mor-Menekşe' Alıntı:
Yorumlar

"Gazetecilikte biriktirdiklerini romana aktarmış. Günümüz Türkiyesi'nde 'öteki' denilen kesimi cesur bir hikâyeyle anlatmış. Beklenmedik bir şekilde türbanlı genç kızların sorunlarını içselleştirip yazmış. Sürükleyici... Heyecanlı... Şaşırtıcı!"

Hıncal Uluç  / Sabah

"Ece Vahapoğlu, birbirimizi ötekileştirmemize neden olan kalıpların ne kadar kırılgan olabileceğini gösteren bir roman yazmış. Tebrikler."

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

"İki farklı kadını  çok iyi analiz ederek birbiriyle kesiştiren bir roman. Beklenmedik bir çalışma."

Reha Muhtar / Vatan

"Çok vurucu. Senaryolaştırıp film yapmalı. Kapak da 'al beni' diyor."

Saner Ayar/ Show TV

"Öteki ile beriki Türkiye'nin kesişme noktalarını çok da güzel anlatıyor Ece Vahapoğlu"

Funda Özkan / Radikal

"Ece Vahapoğlu, birbirine başkalaşmış insanların etrafında dolaşmak yerine, içine dalmış. Ayrı ayrı girdiği iki kapıdan bir yol açmış ve o yolu gösteriyor. "Bu işin ötesi, berisi yok" mesajıyla birlikte. Akıcı ve yürekli bir anlatım."

Hakkı  Yalçın / Takvim

"Oscar Ödüllü film tadında bir kitap. Okuduğunuz her sayfanın sonrasını merak ettiğiniz bir eser. Karakterleriyle empati kuracağınız bir kitap..."

Emre Şahin / Takvim

"Karakterlerden birinin 'Bir şeye sımsıkı tutununca, akıl ve mantık devre dışı kalıyor, Öteki düşmanlaşıyor, yabancılaşıyor' sözü bence bütün romanın hikâyesi."

Mehmet Kamış / Zaman

"İki kesimi de beklediğimden daha iyimser anlatmış."

Elif Çakır / Taraf

"Kendi içindeki ötekini bulmaya çalıştıkça, diğerlerini anlamak kolaylaşacaktır. Ece Vahapoğlu, kendi içindeki yolculuğun başlangıcını romanlaştırarak bir adım atmış. Onun adımları yol gösterici olacaktır."

Prof. Dr. Bengi Semerci / Psikiyatr

Su Perisi umarım kızması :-\ kitapla ilgili yorumları paylaşmak istedim

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Neden kızayım canım ya aksine memnun olurum görüşleriniz ve eklemelerinizden-yıkıcı değil yapıcı olduğu taktirde- memnun oluyorum..
Yorumları hiç okumamıştım gerçektende etkileyici bir yanı var,içimizdeki ötekileşmeyi görmemekte-her iki yan içinde-

Bu arada kitap artık yok satmıyor:) ben buldum Sabattin ALİ'nin romanlarını okuyorum bitince sırada o var sonra bende yorumumu yaparım:)

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Su Perisi' Alıntı:
Neden kızayım canım ya aksine memnun olurum görüşleriniz ve eklemelerinizden-yıkıcı değil yapıcı olduğu taktirde- memnun oluyorum..
Yorumları hiç okumamıştım gerçektende etkileyici bir yanı var,içimizdeki ötekileşmeyi görmemekte-her iki yan içinde-

Bu arada kitap artık yok satmıyor:) ben buldum Sabattin ALİ'nin romanlarını okuyorum bitince sırada o var sonra bende yorumumu yaparım:)
Tamam senin yorumunu merakla bekliyorum kitabı internetten bulmadım daha ama okuduğum zaman bende yorum yazacam :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sabaattin romanından sonr aiki kitap girdi araya gökden düşmüş gibi o yüzden biraz geçikmeli okuyacagım ama okuyacagım:)