otağtepe

• Konbuyu başlatan gzmt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde gzmt tarafından oluşturulan otağtepe başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 17,292 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı otağtepe
Konbuyu başlatan gzmt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem1980
G

gzmt

Kullanıcı
23 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

İstanbul Anadolu yakasındada bu tip bir ağaç var. Otağtepe yi bilenler mutlaka bu ağacı görmüşlerdir. Ağacın şekli kısaca şöyle şahlanmış bir at ve üzerinde bir kumandan, muzaffer bir komutan Fatih Sultan Mehmet olduğu rivayet edilir. Görmek isteyenler buraya akşam üzeri gelsinler ve dolunay olduğu vakit..Manzara mükemmel ve şaşırtıcı..

ben gunduz cekilmis bir resmini bulabildim sadece.ama karanlıkta gidip gorulmeli.gercekten etkileyici

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Gündüz haliyle bile görebildim atı ve üzerinde bir kumandan, muzaffer bir komutan Fatih Sultan Mehmet olduğunu gece haliyle de görmek isterdim..dediğin gibi ::)

H

hatice şengül

Kullanıcı
12 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
bildiğim kadarıyla dolunay ışığında ağacın gölgesinde daha belirginmi annemler öyle dedi bir keresinde gittik 1 marttı hatırlıyorum hilal bile yoktu hayalkırıklığı

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Daha önce de duymuştum ama ağacın şeklini görmek daha da pekiştirdi konuyu bence.
Teşekkürler paylaşım için. :)

A

aykut03

Kullanıcı
19 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
www.ayyildiz.org
hz.osman (ra) döneminden (655),fatih sultan mehmet han 1453 tarihine kadar yapılan tüm istanbul muharebelerinin yeri otağtepe olmuştur.

otağtepe, anadolu'dan bizans imaparatorluğu sınırlarına geçmek için en uygun ve en güvenli yerdir.

yıldırım beyazıt han,anadoluhisarı'nın planlarının ve inşaatının hazırlıklarını burada yapmıştır.

yine fatih sultan mehmet han,karadeniz'den bizans imparatorluğuna gelebilecek rus yardımlarını önlemek amacıyla yaptığı rumelihisarı'nın planlarını ve hazırlıklarını burada yapmıştır.

fatih sultan mehmet han istanbul'un fethi ile sonuçlanacak ilk fetih hazırlıklarını burada yapmış ve ilk defa otağ-ı hümayun'unu burada kurmuştur.

ve meşhur silüet:

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnsan nasıl görmek isterse o şekil görürmüş tarzında bir resim gibi geldi bana :(

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
dışardan herhangi bir müdahale olmadanmı almış o şekli  :(
malum şimdi bu işin sanatkarları var ve burda bir parkta ağaçtan her şekli çıkarmışlar
ya bide böyle anlamlar yüklemeyi fazlaca seviyoruz toplumca sanırım