OSMANLICA EVLENME TEKLÍFÍ .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hurigül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hurigül

Kullanıcı
Osmanlı döneminde evlenme teklifi.

Osmanlı zamanında bir adam bir bayanın karşısına geçer der ki ;

"-Ey dilberi rana! Ey tesadüf-ü müstesna! O mahrem suratınızı görünce size lahza-i kalpten sarsıldım...
Niyetim acizane-i taciz etmek değildir..

Bilakis efkar-i umumiyede ufak bir aile bacası tüttürmektir.. Sözlerim sizi temin ve tatmin edecekse şayet, zevc-i izdivacınıza talibim!.."

Bayan da cevaben der ki ;

"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..." ,

durumunu anlatmış sonra sadade gelmiş :)  o zaman böyle teklif ediliyordu da şimdi neden iki kelimeye indirgelendi acaba...

;D ;D ;D ;D mahrem surata sille-i osmaniye ha :kahkaha çok hoş kadınmış konu mizah bölümüne taşınsa daha iyi olur sanki

Dedem ne güzel,zarif,anlamlı bir teklifte bulunmuş
Ama,belliki nineme yanlış yapmış,osmanlı kadını işte yanlışa gelmez :)

hurigül' Alıntı:
"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..."

Kalpten terk-i hayat etmek süperdi ya okuduğumdan andan itibaren gülüyorum..
Bu sözü çok sevdim : (

"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..."

sevdim bu sözü :D ;D
bana söylenmediği sürece çok güzel söz ::)

Efem kardes , büyük söyleme, bir gün biri tarafindan okkali bir sille-i osmaniye naksedilebilir suratiniza..  :D :D

"-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..." ,

Ezberlemek gerek : ( Harika bir söz..
20.gif

hurigül' Alıntı:
Efem kardes , büyük söyleme, bir gün biri tarafindan okkali bir sille-i osmaniye naksedilebilir suratiniza..  :D :D
büyük söz söylemiyorumki bana söylenmediği sürece :)  güzel söz

Geri