'Ölümün kokusu' bulundu

• Konbuyu başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde dideM tarafından oluşturulan 'Ölümün kokusu' bulundu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,938 kez görüntülenmiş, 21 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı 'Ölümün kokusu' bulundu
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Bilimciler ölen hayvanların vücudunda oluşan ve türdeş hayvanları maktuldan uzaklaştıran kokuları ayrıştırmayı başardı.

Kanada McMaster Üniversitsi bilim ekibi, ölen hayvanların vücudunda aynı türlerde benzer özellikler taşıyan bir koku oluştuğunu, bu kokuların türdeş hayvanlar için “ölüm uyarı sistemi” işlevi gördüğünü tespit etti.

Kanada’daki McMaster Üniversitesi’nden bilimcilerin araştırmasına göre böcekler ve ıstakozlar gibi familya olarak birbirine yakın ama ayrı türlerden olan hayvan gruplarında bile ölüm esnasında ‘aynı koku’ üretiliyor.

Yağ asitlerinin karışımından oluşan bir salgıdan yayılan koku, türdaş canlıların ölen veya ölmekte olan hayvandan uzaklaşması için bir “ölüm uyarı sistemi” işlevi görüyor.

Ekip lideri David Rollo, ölen hayvanın bulunduğu yerden uzaklaşan diğer hayvanların böylece ölüme neden olan bulaşıcı hastalıktan veya düşman saldırısı tehlikesinden de uzaklamış olduğunu vurguladı.

Deneyde hamam böceklerinin kullandıklarını söyleyen Rollo, bunların barınma veya saklanma için ideal bir delik bulduklarında gövdeden feromon salgılandığını, bunun da diğer böcekleri oraya çektiğini belirtti.

Gözlem sırasında bu böceklerin ölmüş türdaşlarının olduğu yerden kaçtıklarını farkeden ekip, ölü hamam böceklerinin vücutlarından sıvı alarak analiz etti. Daha sonra laboratuarda çoğaltılan bu sıvı belirli bölgelere sürülerek böceklerin tepkisi gözlendi.

Rollo, “ölüm kokusu” yayan bu sıvının bulunduğu noktalara deneydeki hiç bir hamam böceğinin yaklaşmadığının gözlendiğini açıkladı.

Araştırma ekibi, bu koku yayma özelliğinin 400 milyon yıl önce evrilmeye başlayan bir özellik olduğunu ve soyların devamına yardım ettiğini berlitiyor.

www.mynet.com

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Harun' Alıntı:
Süpermiş. Bu kokuyu üretirlerse mesela eve sürersin hiç hamamböceği gelmez.
hahahah Harun allahım nerden aklına geliyor böyle şeyler ya.  ;D

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
dideM' Alıntı:
Harun' Alıntı:
Süpermiş. Bu kokuyu üretirlerse mesela eve sürersin hiç hamamböceği gelmez.
hahahah Harun allahım nerden aklına geliyor böyle şeyler ya.  ;D
;D ;D
Bence bundan başka ürün çıkmaz yani ne yapabilirsin ki  ;D

Bi fıkra vardı karıncayı öldürüyor adam sonra hepsi onun cenazesine gidiyor hahaha  ;D

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Beyninin ticari kısmını çalıştırıyorsun bugün Harun, hemen tekniğpe geri dön. Bilim ilerliyor senin kafa ticarette:))

S

sis_lekesi

Kullanıcı
27 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çanakkale
daha açıklanamayan o kadar çok feromen var kı böcekler gerçekten harika canlılar...tüm iletişimleri feromenlar vasıtasıyla yapıorlar... seviyorum böcekleri yaw ;D

S

sis_lekesi

Kullanıcı
27 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Çanakkale
yok..böceklerin birbirleriyle iletişim için salgıladıkları her türlü duyu diebiliriz..genelde koku biçiminde karşımıza çıkar,ama algılama gibi olayları da içine alır..yani bizdeki 5duyu gibi..

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
şimdi bir saniye
hem fenomen
hem feromen mi var  ???
güzelmişş

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Düşüncesi bile ürkütücü  :-X
Düşünsenize,ölümün kokusunu ensenizde hissediyormuşuz  ;D

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Benim kokuma gelmesinlerde nasıl yaşarlarsa yaşasınlar ;)
Teşekkürler Didem

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ebru' Alıntı:
Benim kokuma gelmesinlerde nasıl yaşarlarsa yaşasınlar ;)
Teşekkürler Didem
;D ;D ;D
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyorsun yani  ;D
Rica ederim. :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Didemcim benim anlayamadığım şu;
Öldükten sonra gömülüyoruz ve böcekler bizi yiyor.
peki ölüyüz ölü kokusu salgılamıyor muyuz?Bunlar niye bizi yiyor ???

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sanırım bu koku ölüm esnasında ve öldükten çok kısa bir süre daha salgılanıyor. Daha sonra salgılanıyor, o yüzden.