Oğuz Saygın - Hayatın İçinde Kişisel Gelişim

• Konbuyu başlatan hayalhane
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde hayalhane tarafından oluşturulan Oğuz Saygın - Hayatın İçinde Kişisel Gelişim başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,954 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Oğuz Saygın - Hayatın İçinde Kişisel Gelişim
Konbuyu başlatan hayalhane
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
H

hayalhane

Arkadaşlar kitabı yaz tatilinde alıp kitaplığıma yerleştirdim,ama okumaya 3 gün oldu başlayalı. :)
Ama bir kısmı var ki çok hoşuma gitti  ve ilgimi çekti sizlele paylaşıp tavsiye etmek aklıma geldi...

Hayatın İçinde Kişisel Gelişim ve HAYVANLAR DÜNYASINDAN ÖRNEKLERLE KİŞİSEL GELİŞİM ÖYKÜLERİ;

Değişmek ve Gelişmek İçin 5-İ Kuralı

Kişisel gelişim uzmanı olarak yaptığımız ve en önemli hizmet,insana sahip oldukları negatif düşünce ve davranış kapılarını en kısa sürede değiştirebileceklerini öğretebilmektir.Ama öncelikli olarak kişininde bazı özelliklerinin olması gerekir.Bunlar:

• İhtiyaç: Değişime ihtiyaç duyuyormu ?
  • İstek: Değişmek istiyor mu ?
  • İtimat: Kendisini geliştirecek kişi yada kurumlara güveniyor mu ?
  • İnanç: Değişeceğine ne kadar inanıyor ?
  • İrade: Değişmek için kara verebiliyor mu ?

Bu "5-İ Kuralı" insanın hayatına yön verir.Değişime ihtiyacınız olduğuna inanmıyorsanız,bunun gereğini kendinize ne kadar anlatırsanız anlatın değişim size anlamsız gelecektir."Acaba benim de kendimi değiştirmem gerekiyor mu ?" diye düşüncelere daldığınız bir anda kendinize "Ne yapabilirim,neyi değiştire bilirim ? sorusunu sorun.Böylelikle içinize değişim için bir istek oluşucaktır...

Not:Alıntı değildir.Kendim yazdım bunu kitaptan olduğu gibi. :)

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güzel kitaba benziyor.
Teşekkrüler paylaşım için

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için teşekürler.bir insanda inanç ve irade olursa başarı kaçınılmaz olur bence