öğretmenlik

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mesleğiniz kategorisinde kzdnz tarafından oluşturulan öğretmenlik başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18,461 kez görüntülenmiş, 35 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mesleğiniz
Konu Başlığı öğretmenlik
Konbuyu başlatan kzdnz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
Arkadaşlar öğretmenlik çok fedakarlık ve olgunluk gerektiren bir meslek..
  Hakkını vererek yapıldığında çok keyif alabilirsiniz
    Bir çok insan sizi örnek alıyor, o çocuklarda kendimden bir şey görmek beni çok mutlu ediyor.
Nasılki insan çocuğuna bakar, aa şurası bana benziyor der sevinir, mutlu olur; belki de bu insanı ölümsüzleştiren bir şeydir, kendini sonraki nesillerde görmek..
İşte öğretmenlikte böyle bir şey,  çok uğraşacaksın, boğazların ağrıyacak, onları düşüneceksin...
Seni unutacaklar,  belki sadece yüzün kalacak anılarında.. aramayacaklar, sormayacaklar seni. Bunu bilerek uğraşacaksın..didineceksin.
    Buna rağmen evetse çok mutlu olacaksın ve öğretmen olmalısın.
 
ibikli

ibikli

Kullanıcı
3 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
mrblar ben ingilizce öğretmenliği bölümündeim sadece ingilizceyi çok rahat yapabilidiğim için bu bölümdeym açıkcası yani tembelim biraz da ama katılıyorum öğretmenlik hakkındaki düşüncelerinize bi dersanede öğretmenlik yapmaya başladım kendimi hiç öyle hayal etmemiştim:D resim hocam babama güzel sanatlara gitmemi önerdi babam benim için futbolcu gözüyle bakıyordu ama bölüm olarak çelişkilerdeyim yeteneklerim hobiye dönüştü biri dışında hayırlısı Allah'tan tabi ki çok saygın bir meslek çoğu kimseler farkında olmasa da
 
B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Evet,öğretmenlik çok kutsal bir meslek.Bu kutsal mesleği hakkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimize mutlu,huzurlu ve gurur verici tablolarla dolu bir meslek hayatı diliyorum.Saygılar...
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Karadeniz: ) Senin bu konuda ne kadar duyarlı ve hassas olduğunu biliyorum..
Konu için özellikle teşekkür etmek istiyorum ..

Ne yazık ki ülkemiz eğitim konusunda istenilen seviyeye halen gelebilmiş değil..!
Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmemiz için eğitimin öncelikli olduğunun bilinmesine karşın, bugün halen kız-erkek ayrımı yapılarak kızların eğitim haklarının ellerinden alındığı bölgelerin olduğu ülkemizde, okuma-yazma bilmeyen neredeyse bir milyon çocuğun bulunduğunu bilmek çok acı..
8 yıllık kesintisiz eğitim zorunlu olmasına rağmen, ailelerin baskısıyla okula gönderilmeyen çocuklar, bu ülkenin geleceği ancak maalesef ki bugün bile bunun farkında olmayanlar var .!
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)’nin kurucu üyelerinden olan Türkiye, eğitim konusunda OECD ülkeleri arasında ne yazık ki son sıralarda..
Paralı eğitimin yarattığı eşitsizlikleri gözardı etmenin mümkün olmadığı bir ortamda öğretmenlerimizin ne denli başarılı oldukları tartışılır..
Adeta devlet okuları diskalifiye ediliyor casına  Özel okular,özel dersaneler ..Yaygınlaştırılıp olağan hale getirilip .Paranın gücü devreye giriyor ki bu durumda parası olan okuyor..
Oysa biz parasız , bilimsel, nitelikli eğitim diyor öğretmenlerimize başarılar diliyoruz..



 
P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Her şeye rağmen 'evet'..bende öğretmen olacağım.yeni nesillerin daha bilgili,daha çalıskan daha azimli ve başarılı olmalarına katkı sağlayacağım(inşallah)
 
K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
öğretmenlerin bundan yıllar önce daha farklı bir eğitim aldığını bilmekteyim. Özellikle de köy enstitüleri tamamen aydın öğretmenler yetiştirmekteymiş. Enstitülerin k... yuvası ile damgalanarak kapatılması, öğretmen okullarının 2 3 yıl gibi az bir süre eğitim vermeleri, ardından eğitim fakültelerinin vahim durumu!
Öğretmeni maddi sıkıntıda bırakıp ayda bir kitap alamayacak, haftada bir dergi okuyamayacak konuma getirip öğretmenliği ve öğretmenleri ayak altına alınmasına vesile olan politikalar, eğitimi yaz boz tahtasına dönüştürüp öğrencileri denek konuma getirenler... Tüm bunlara rağmen öğretmenlerin kendilerini geliştirip öğrencileri kazanmamız gerekiyor.
nette, kumar oynayacağına, magazin okuyacağına dünyadan haberdan olan, duyarlı, eğitim ile ilgili yazılar okuyan bilinçte öğretmenler yetiştirilmelidir.
bugün eğitim fakültelerinde öğretmenliğin ayrıntıları! öğretiliyor. "zor soracaksın, çocuk özel derse gelecek, parayı kıracaksın" gibi.
Ülkenin her yerine üniversiteler açan, kendi adamlarını öğretim görevlisi diye atayan, bir tane ulusal makalesi olmayıp ideolojisi ile birilerinin sayesinde profesör olanlara inat aydın zihinlerin, hak edenlerin üniversite de görev alması ve pırıl pırıl , idealist, çalışkan öğretmenlerin yetiştirilmesi gerek..
Sanırım hepimizin  yapması gereken şeyler var.. En çokta öğretmenlerin!
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
kzdnz' Alıntı:
öğretmenlerin bundan yıllar önce daha farklı bir eğitim aldığını bilmekteyim. Özellikle de köy enstitüleri tamamen aydın öğretmenler yetiştirmekteymiş. bugün eğitim fakültelerinde öğretmenliğin ayrıntıları! öğretiliyor. "zor soracaksın, çocuk özel derse gelecek, parayı kıracaksın" gibi.
Sevgili Karadeniz: )
Güzel bir konuya değinmişsim..
Evet deden ,babam ve o denemdeki tüm köyenstütülü öğretmen arkadaşları öğretmenliği hakkıyla yapmışlardı.
Bu konuda detaya girmek istemiyorum "Köyestütülerinin"kapatılması ülkenin hızlı aydınlanma sürecine ağır darbe vurmuştur..!
Bugün ise eğitim-öğretim paralı sisteme dönüştürülmüş adeta özellleştirilmiştir..
 
T

thattooshallpass

Kullanıcı
29 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Ben de ingilizce öğretmeni olacağım inşallah. Karamsarlık bazen peşimden sürüklense de.
 
K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
peşimizden umudu, sevgiyi, saygıyı, özgüveni sürükleyelim... Boşver karamsarlığı
 
I

ixlam

Kullanıcı
11 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
6
Kayseri
www.iclalaydinfan.com
Büyük işler büyük fedakarlıklar gerektirir. Örneğin hasta adamın ölmek üzere olduğu zamanlarda küllerinden büyüyen her yaştan on milyon genç yaratmak niyetindeysen bazı çevreler sana vatan haini diyecek, hakkında idam kararları verilecek, yanında bulunanların ebediyen cehennemde kalacağına dair fetvalar verilecek ama sen bıkmadan, usanmadan; vazgeçmeden çalışacak ve savaşacaksın. Amacına ulaştığında emanetini öğretmenlere bırakacak; "Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." diyeceksin. Sonra öğretmen olacaksın, diplomanı aldığın halde saçma sapan bir sınav yüzünden kadro alamayıp ders başı ücretler alacaksın yasaların sigortasız çalışmama hakkı vermesine rağmen bizzat devlet tarafından sigortasız çalıştırılacaksın, ama vazgeçmeyeceksin. Tek derdin tertemiz çocukları eğitmek, bu topraklarda dünyanın en güzel güllerini yetiştirmek olacak. En sonunda başaracaksın. Evlatlarının gözlerinde bir milyar kıratlık elmaslardan çok daha kuvvetli ışığı gördüğünde mutlu olacaksın. Bir Türkçe öğretmeni olarak bütün bu zorluklara rağmen onur duyarım insanıma hizmet etmekten.
Sevgiyle...
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Böyle idealist öğretmenlerimin olduğunu bilmek ne güzel..
Bu ülkeyi  aydınlatacak ve çağdaş yeni nesiller yetişecek ,olan sizlere  mücadelenizde başarılar diliyoruz..
Değerli ixlam  öğretmenim: )
Türkçemizde
"XWQ" hafleri  varmıdır .Eğer bu harfle kullanılmıyorsa nedeni nedir ?
Bu konuda bizleri aydınlatır iseniz sevinirim .
Teşekkürler..
 
I

ixlam

Kullanıcı
11 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
6
Kayseri
www.iclalaydinfan.com
hehe :) Bu sorun internette dolaştığım her yerde -malesef- karşıma çıkan bir sorun. Biliyorum ki Türkçe'de x,w,q gibi harfler yok nedenini de bilmiyorum ama biraz kafa yorduğum zaman Türk kültürüne, Türkçe'nin yapısına vb. uygun olmadığı gibi sebepler geliyor aklıma.

Savunmama gelince:
Bazı garip fantezilerim vardır benim. Örneğin, bazen bir kitap okurken okuduğum bir sayfayı bir de tersten okumaya çalışıyorum hiçbir mantığı yok ve bana kattığı hiçbir şey de yok ama hoşuma gidiyor :) Ayrıca bir Türkçe öğretmeninin de Türkçe'de yanlışlıklar yapabileceğini düşünüyorum bazen kasıtlı da olsa. Ek olarak internet dünyasında da olsa (önceki iletilerimi de inceleyebilirsiniz) Türkçe kurallarına özenle dikkat ediyorum bana birkaç saniyeye mal oluyor ama o kadar da büyük bir sıkıntı değil. Ben "x" harfini çok seviyorum sanırım lise yıllarındaki matematik hocamın da etkisi var bunda ancak; o olmasa da ixlam rumuzunu kullanırdım gibi geliyor. J. P. Sartre der ki: "Bilip yapmamak affedilebilir ama bilmeden yapmak affedilemez."
Sonsuz dostlukla...
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Oldukça esprili bu güzel yorum için teşekkürler: (
Ben de  matematiği fazlaca sevmediğimden dolayı "X " 'i kullanmaktan taa okul yıllarımda buyana pekte hoşlanmam ..
Ama "W"harfine karşı inanılmaz bir düşkünlüğüm var..(nedenini sormayın bende bilemiyorum hane: (
Neyse yine de Türkçemizi fazlaca bozmadan yazıp- çizmek sanırım  en doğrusu olsa gerek?
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Değerli öğretmenlerim bir öğrenci velisi olaraktan..Sizlerden bir ricam olcak.
Lütfen asabi öğretmen modeline özenmeden..
Derste sinirlendiğiniz anda   elinize geçen ilk cismi ( tebeşir, silgi, kalem, anahtarlık)öğrencinin  kafasına fırlatmayınız..
Yoksa öğrenci korkudan soru dahi soramaz artı size saygı duymaz..
Tabi şaka bir yana ,bunların bir öğretmene yakışmayacak davranışlar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz..
Öğretmen- öğrenci ilişkisinin olumlu olması,hoşgörü ve saygı lı iletişimler kurulması  her iki tarafıda başarılı kılar..  


 "Öğretmen,Öğrencilere:
-Sizlere sorular soracağım.Birinci soruyu bilene ikinci soru
sorulmayacak. Simdi söyle bakalım Ahmet,bir hindinin kaç tane tüyü vardır?
-9567 tane tüyü vardır Öğretmenim!
-Nereden öğrendin bunu?
-Öğretmenim, hani ikinci soru sorulmayacaktı"
: ((
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ben de teşekkür ederim değerli öğretmenim: )
Aşağıda yazdığınız şey derken sanırım fıkra demek istediniz? : (
 
S

sıcak

Kullanıcı
27 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Hatay
Öğretmenlik.
Gerçekten saygı duyulması gereken bir meslek. Şunu da unutmayalım öğretmenlerde insan. Her an aynı olamazlar. Ruh hallerine  saygı duymak gerekir. Ama yeri geldiği zaman öyle güzel bir meslek ki. Anlatıyorusunuz, anlatıyorsunuz bakıyorsunuz sanki hiçbirşey verememişsin. Ortada hiçbirşey yok. Zaman ilerledikçe öğrenciler döktürmeye başlıyorlar. Bu da inanın o kadar çok haz veriyor ki. Anlatılmaz yaşanır.
Öğretmenlerimize güvenelim...
 
S

spring

Kullanıcı
31 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
yarınlar ve biz :) idealizmimizi öldürmeden geçecek nice seneler diliyorum meslektaşlarıma...
 
Üst