Neden onları sevmeliyiz ?????????????????

• Konbuyu başlatan turtur
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde turtur tarafından oluşturulan Neden onları sevmeliyiz ????????????????? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13,306 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Neden onları sevmeliyiz ?????????????????
Konbuyu başlatan turtur
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
  Sizlere neden hayvanları sevmemizi ve onlara tür ayırt etmeden koşulsuz sevmemiz hakkında kısaca bahsetmek istiyorum...
Hayvanları sevin! Çünkü onlar bizim hayatı ve yaşamayı daha iyi anlamamız için büyük bir fırsat.Hatta çoğu zaman hayatımızı kolaylaştıran,bazen şifa kaynağı olan,beslenmemizin temelini oluşturan ve daha birçok bilmediğimiz faydaları dokunan canlılardır.Birçok buluşun,hastalığın ilk önce hayvanlar üstünde denenip onaylandığını da unutmayalaım.Ve şuanda birçok tür yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.Bunun tek sorumlusu insanoğlu!Tanrı nın yarattığı birşeyden bahsediyorum.Hatta ben tüm doğanın,hayvanların yani tabiatın Allah ın birer parçası olduğunu düşünüyorum.Gelin bu değerleri iyi anlayalım.Onların kuyruğuna teneke bağlamadan,gereksiz yere avlamadan, veya kafasına şişe geçirmeden önce birkez daha düşünelim...
  Tamamen vahşi bir ortamda bir anne antilop un,neden hayatını yavrusuna göre endeklsemek zorunda olduğu olayından çok şeyler öğrenebileceğimizi düşünüyorum.Aynı şekilde kilometrelerce yol kateden kuşların(göç) ,neden bu denli zahmetli olaylara girdiğini,hayatın " kötü " şartlarına hep karşı çıkan bir yapısı olduğu da bir diğer örnek.Eğer biraz araştıracak olursanız ,aslında hiçbir hayvanın,insanlar kadar kolay teslim olmayan,yılgın ve güçsüz olmadağını göreceksiniz.Hemen hemen her canlı kanının son damlasına kadar,onun için olan tehditlere karşı hep bir tepki verdiğini göreceksiniz...Hayata tutunmaktan bahsediyorum ! Bundan da alınacak çok şey olduğu kanaatindeyim.Tabii görmesini bilen için..."Hayvanları seviyorum ama .." demek yetmez.Sadece onlar için birşey yaptığımız zaman bu sevgi gerçek sevgiye dönüşür...Sizde birşey yapmayı deneyin.." İyi birşey! "
Üstüne konuşulacak çok söz var ama uzatmakta istemiyorum..Son söz olarak şu sözü söylemek istiyorum 

" İNSANLARI TANIDIKÇA,HAYVANLARI DAHA ÇOK SEVİYORUM "
Saygılar

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Görmek istersek anlayacağımız o kadar çok şey var ki...
İnsanoğlu ne yaptıklarının,yapılanların sonuçlarının farkına varmalı.o canlılar neden var,ne kadar türü var ne yararı var...bilmek gerek.

özellikle hayvanların yavrularına karşı nasıl duyarlı olduğunu gördüm.koruyucu yönleri o kadar ağır basıyor ki...insanların bile yapamadığı,hissedemediği şeyler bazıları.

kendimizi sevebildik mi ki hayvanları sevelim...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Turtur:) güzel bir konuya değinmişsin teşekkürler..
Doğanın dengesini korumak açısından ..(sevsekte-sevmesekte)
tüm canlıların bir birine gereksinimleri var ..
Aslında insanları çok iyi tanıdığımı düşünüyorum..Bunun içindirki sevgiyinin dozunu ayarlamaya çalışıyor .. Fazlaca tüketmek istemiyorum:)
Konuyu birazda mizahi boyutta değerlendirsek..
Hiç düşündünüz mü ? Gardolapta leopar kürk, evin önünde jaguar, timsah derisi çanta ve en son bunları alacak eşek kimdir..:)
Hayvanları Neden Sevmeliyiz?

1- Tünellerde park lambası ya da
farlar yerine dörtlülerini yakan ÖKÜZLERİ...

2- Lastiği patladığında bunu sol şeritte değiştiren DEVELERİ

3- Bir yaya geçsin diye yavaşladığınız veya durduğunuzda
sağınızdan/solunuzdan bir de
size ters ters bakarak geçen ÇAKALLARI

4- Far ayarının ne demek olduğunu bilmeyip ya da ona
verilecek 2-3 milyonu servet sanıp arkanızda gözünüzü kamaştıran
DAVARLARI

5- Karda önden çekişli arabasının arka tekerlerine zincir
takıp sonra "abi bi el atsana" diye yardım isteyen EŞEKLERİ

6- Dakikalarca aynalarına bakmadan otobanın sol şeridinde sizin
süratinizden en az 50-60 km yavaş giderek salınan KOYUNLARI

7- Yeni yıkadığınız arabanızı batırmakla mükellef cam yıkama
fıskıyesini ayarlamaktan aciz BEYGİRLERİ

8- Arabasında biriktirip çöpe atması gerekenleri yola atan
DOMUZLARI

9- Trafik 2 dakika durdu mu kornaya basan AYILARI

10- Her yere tüküren LAMALARI

11- Evinin kapısına geldiği adamın ziline basmaktansa kornasına
basmayı tercih eden SIĞIRLARI

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İşin temeli
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi bir başkasına yada canlıya yapmayacaksın
Herkes bu fikirde olsa kimse zarar görmez
Hayvanlara zulüm edenlerin ruh sağlığından şüphe ediyorum,kalplerine biraz merhamet serpilmesini diliyorum
Teşekkürler konu  için...
İnsan değerinin olmadığı,hergün şiddet,vahşet yaşayan bir dünya; hayvanları ne kadar dikkate alır bilemem

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hayvanları çok sevmeme rağmen hiç bir hayvana temas edicek kadar yakın olamıyorum bu bir fobi sanırım kuş kedi kaplumbağa gibi zarasız hayvanlarda buna dahil.

Ama soğuk havada sokakta gezen köpeklrin ayakları üşüyomuş gibi geldiğnden hep içim cız eder bir canlıyı sevmek için aramızda bir bağ olmasına gerek yok can taşıdığını düşünebilmek yeterli.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Rica ederim crt hanım..Yazının mizahi tarafını okurken çok büyük keyif aldığımı söylemeliyim ama işin aslını düşününce gerçekten üzülmemek elde değil.Evet maalesef böyle bir toplumuz.Zaten harika 11'inle çok iyi açıklamışsın  :)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
eniseoz' Alıntı:
Hayvanları çok sevmeme rağmen hiç bir hayvana temas edicek kadar yakın olamıyorum bu bir fobi sanırım kuş kedi kaplumbağa gibi zarasız hayvanlarda buna dahil.

Ama soğuk havada sokakta gezen köpeklrin ayakları üşüyomuş gibi geldiğnden hep içim cız eder bir canlıyı sevmek için aramızda bir bağ olmasına gerek yok can taşıdığını düşünebilmek yeterli.
Seni anlıyorum.Çevremde de böyle insanlar var.Sana tavsiyem yavru bir kedi,köpek veya bir kuşla hemen yarın bir temasa geçmen..Ayrıca köpeklerin çoğu üşümez kolay kolay merak etme arkadaşım ;)

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sevgili turtur bahçeli bir evim olursa eğer köpek beslemeyi çok istiyorum du et bahçeli bir ev alayım  ;)

Bizim kuşlarımız vardı yumurtladılar daha sonra 3 tane yavru kuşumuz oldu ama anneleri onları kıskandığı için beslemedi onlar büyüyp kendileri yem yemeye başlayana kadar annem onları yavru mamalarıyla besledi şırıngaya koyup biberon gibi beslerdi onları ama işte öldükleri zamanda insan çok üzülüyo bazen sırf buyüzden bile alıştırmak istemiyorum kendimi.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evet maalesef ömürleri bizlerinki kadar uzun değil.Hikayeniz güzelmiş ama kuşlarınızla olan :)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Teşekkür videoların için cantuu,farklı bir yere deyinmiş oldun .Bizde bunu istiyoruz  O0