Mutlu Olmak Kolaydır...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ebruliyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebruliyn

Kullanıcı
Mutlu Olmak Kolaydır,Mutlu olmak için ne yapmalıyız???

Mutlu olmak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Mutluluk daha iyi bir hayata yolculuk olmaktan çıkıp, ulaşılması güç bir dağ, varılması güç bir çöl haline geliyor.

Mutlu olmak için biraz yavaşlayıp, soluklanıp, gülün, nergisin, kirazın, baharın ve aşkın tadına daha çok bakmalıyız.

Kötüyü unutmalı, iyiye sarılmalı, birbirimize daha çok yaklaşmalı, yaslanmalıyız.

Birbirimize ve hayata daha çok inanmalı, güvenmeli, paylaşmalıyız.

Kızmamalı, öfkelenmemeli, darılmamalıyız.

Yaşamaktan daha çok hoşlanmalı, "keşke"lere ,"oysa"lara "ben"lere daha az takılmamalıyız. Pişman olmamalı, pişmanlık duyacağımız şeyleri yapmamalıyız.

Geride kalan keyifsiz, neşesiz ve acılı zamanlara takılıp kalmamalı, üzülmemeli, yanmamalıyız. Sporcuların dedikleri gibi önümüzdeki maçlara bakmalıyız!

Yaşayan ve var olan her şeye hayranlık duymalı, kucaklamalıyız.

Daha az istemeli, daha çok vermeli, daha az küsüp daha çok sevmeliyiz.

Üzüntüden kaçmalı, kendini bilmeli, fazlalıklarımızı atıp hafiflemeli, köşelerimizi, sivriliklerimizi törpülemeliyiz.

Olumlu düşünmeli, güzel ve hoş şeyler düşlemeli, zihnimize bize iyi ve güzel gelecek beklentiler yüklemeliyiz.

Sosyal ilişkilerimizi geliştirip güçlendirmeli, aidiyet duygusuna önem vermeli, inanç dünyamızı güçlendirip geliştirmeliyiz.

En zor zamanlarda bile "Bu da geçer" deyip dik durmayı becerebilmeliyiz.

Kendimize ve ailemize zaman ayırmalı, kişisel gelişimimizi sürdürmeliyiz.

Yazan : Prof.Dr. Osman Müftüoğlu
Kaynak : www.hurriyet.com.tr

Ebru' Alıntı:

bunu ilke kabul ettim kendime,çünkü gerçekten her şey gelip geçiyor geride sadece 'biz' kalıyoruz..
hiçbir acı kalıcı değildir...
imkansızlık ise bizim düşünelerimizdedir...

mutlu olmak bu kadar kolayken neden zorlaştırıyoruz ki..
bir gülümseme yeterli mutlu olmaya ve mutlu oldurmaya.. :)

bence yukarıda paylaşılan yazının en önemli kısmı : Kendimize ve ailemize zaman ayırmalı, kişisel gelişimimizi sürdürmeliyiz. bu cümel.

Keşke anlatıldığı gibi kolay olsaydı ama pek kolay olduğunu düşünmüyorum... Belkide benim için zordur ne bileyim artık... Hem mutluluk o kadar çok şey ile ilintili bir durumki...

Korsan' Alıntı:
Keşke anlatıldığı gibi kolay olsaydı ama pek kolay olduğunu düşünmüyorum... Belkide benim için zordur ne bileyim artık... Hem mutluluk o kadar çok şey ile ilintili bir durumki...
Durup dururken gülümsersiniz mesela, geçmişten bir anı gelir aklınıza. Çocukluğunuz, yaptığınız aptalca birşey... Bu bile mutlu etmeye yeter.
Yanınızdaysa aileniz sarılın ve küçük bir tebessüm ile mutlu olun. Biraz polyanna olmakta fayda var diye düşünüyorum. Mutlu olmanın zor birşey olduğunu düşünmüyorum kişinin bakış açısına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bugün mutsuz olduğunuz bir konu seneye aklınıza gelecek mi onun muhasebesini yapabilirsiniz bence :)

Ebru' Alıntı:
Yaşayan ve var olan her şeye hayranlık duymalı, kucaklamalıyız.

Bu söylendiği kadar kolay değil..
İnsanları sevmen onlara değer vermen yetmiyor ..Karşında muhatap bulamıyorsun..
Poliyannacılık  oynamaksa fazlasıyla yoruyor..Bu konuda iyi bir oyuncu değilim..!
Mutluluk nasıl bir duygudur tam olarak tanımlayamıyor başın öne eğilmesin aldırma gönül diyemiyorum..Ama şakısını dinliyorum  (:
Aldirma gonul-edip akbayram
  Kimbilir belkide acıların süzgecinden geçerken hissettiklerindir mutluluk..

Demetc' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
Durup dururken gülümsersiniz mesela, geçmişten bir anı gelir aklınıza. Çocukluğunuz, yaptığınız aptalca birşey... Bu bile mutlu etmeye yeter.
Yanınızdaysa aileniz sarılın ve küçük bir tebessüm ile mutlu olun. Biraz polyanna olmakta fayda var diye düşünüyorum. Mutlu olmanın zor birşey olduğunu düşünmüyorum kişinin bakış açısına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bugün mutsuz olduğunuz bir konu seneye aklınıza gelecek mi onun muhasebesini yapabilirsiniz bence :)

Buda farklı bir bakış açısı tabi... Fazla iyimser geldi bana af buyrun... Kolayı ben zor kılıyorum anlaşılan...  Sağlık olsun n'apalım...

Geri