Muhasebede İşinizi Kolaylaştıracak 10 Yöntem.

• Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Muhasebede İşinizi Kolaylaştıracak 10 Yöntem. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,726 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Muhasebede İşinizi Kolaylaştıracak 10 Yöntem.
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hanedeyim
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
"Üretmek ve satmak önemlidir ,fakat asıl marifet TAHSİLAT yapmaktır!"

1-Muhatabınız kim olursa olsun,onunla kesin yasal müeyyideleri bulunan bir sözleşmeyi prensip gereği mutlaka yapın.
2-Akrabalığın ,dostluğun ve ahbaplığın ticarette %98 oranında suistimal edildiğini bilerek tedbirli davranın.
3-Mükellefleri sizin sektörünüzdekiler olan tecrübeli bir muhasebeciyle çalışın.
4-Her cumartesi saat 17:00'de muhasebe kayıtlarını gözden geçirin,her ayın son günü stoğunuzdaki malları bilgisayarınızda ki rakamlarla karşılaştırın.
5-Muhasebe biriminizde çalışanlarla şu 6 zaaf bulunmamalı: 1)İhmalkarlık,2)Dikkatsizlik,3)Kontrolsüzlük,4)Erteleme,5)Havalecilik,6)Becerisizlik.
6-Maliyedeki resmi gelişmeleri en güncel şekilde takip edin.
7-Hiç beklenmedik miktarda siparişte bulunanlara karşı temkinli olun.
8- Mümkünse tahsilat konusuyla ilgilenecek özel yetenekli bir eleman istihdam edin.
9-Önemli müşterilerinizin hesaplarını belli aralıklarla karşılaştırın.
10-Bilgisayarınıza güvenmeyin,her an herşey yaşanabilir;bu yüzden bütün bilgilerin yedeğini ve çıktısını alın.

Dip not: Bu yazıyı okuyunca , sitemizde de muhasebeci arkadaşların da olduğu aklıma geldi ve hemen sizlerlede paylaşmak istedim. :)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dip no: Bu yazıyı okuyunca , sitemizde de muhasebeci arkadaşların da olduğu aklıma geldi ve hemen sizlerlede paylaşmak istedim.

Teşekkürler...Çok düşüncelisin...İşe yarara mutlka saklamam lazım bu yazıyı ;)

H

hanedeyim

bende muhasebeci sayılırım gerçi bilgisayarcılık yapıyorum ama :)
tşk ::)