Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mimarlık isteyen bir öğencide ne gibi özellikler olmalıdır ? Mimarlıkta görülen dersler nelerdir ? Ne derece zordur ? ( gerci kolay bölüm kolay ders yokta Mimarlık okurken kendimizi nasıl geliştirebiliriz ne tür kurslara gitmeliyiz ?
Şimdiden herkese teşkkrler ^^
Merhaba rslozturk. Senin de dediğin gibi üniversite için hiçbir bölüm kolay değildir, özellikle kendinden daha çok şeyler vermen gereken mesleklerde dersler kolay olsa bile, gecelerini, uykularını vermek hiç kolay değildir. Ben de Mimarlık Fakültesi mezunu bir İçmimarım. Önümdeki ilk hedefim Mİmarlık üzerine yüksek lisans yapmak ve bunun için de çalışıyorum. Melsela birçok üniversiyede İçmimarlık bölümüne yetenek sınavı ile girmen yeterli oluyor. Yani sınavda barajı aşman yeterli.Ama mimarlık bölümü için belirli bir puanın üzerinde sonuç almış olman gerekiyor. Mimarlık ve İçmimarlıkta birçok ortak ders var, örnek veriyorum bina bilgisi,tesisat ve proje gibi. Projeleri zaten yaparken çok sabahlıyorsun bir kere, yani ben diploma projemi bitirirken 6 gece hiç uyumadığımı hatırlıyorum ki 7 günden sonra beyin hücreleri ölmeye başlıyormuş. Yani dikkat edilmesi gereken bir durum. Sürekli proje çiziyorsun ve 24 saat yetmiyor insana, düzenli uyku ile projeleri bitirebilmen için çok iyi programlaman lazım ve sosyal hayatından biraz fedakarlık etmen gerekebilir. Ama ne kadar zor olursa olsun birgün bitiyor Sana şimdiden başarılar dilerim, biraz da olsun aydınlatttığımı düşünüyorum. Sormak istediğin kafana takılan birşey varsa buradan sorabilirsin.
Beni çok aydınlattınız , üniversite adayıyım ve iç mimarlığı hedefliyorum. 2 saat az uyumaya dayanamayan biriyim, bayağı zorlanacam demek ki ama işin zorluğu daha çok hırslandırır herhalde
Şu da bir gerçek ki sevgili kardeşim, her ne kadar uykusuz da kalsan, o uykusuz geceler çok zevklidir , hele birkaç sevdiğin dostunla beraber çiziyorsan o projeleri Her zor şeyin en az bir güzel yanı var tabiiki İnşallah Hedefine ulaşırsın ve zorlukların içindeki güzelliklerin de tadını alırsın Biz o zaman projeleri beraber çizip uykusuz kaldığımız dostlarımla hala o günlerden konuşup birkez daha yaşıyoruz o mutlulukları
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin !
Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz
Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Gizliliğinize değer veriyoruz
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.