Mesleğini söyle, ölüm nedenini öğren...

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Mesleğini söyle, ölüm nedenini öğren... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,619 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Mesleğini söyle, ölüm nedenini öğren...
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan olası
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Mesleğini söyle, ölüm nedenini öğren
Mesleğinizin, hayat şartlarınızı ve geleceğinizi etkilediğini biliyorsunuz...
Peki ya ölüm nedeninizin belirleyicisi olabileceğini tahmin ediyor muydunuz?

Kişinin mesleğinin ölüm nedeninin belirleyicisi olabileceği bildirildi. Southampton Üniversitesi'nden profesör David Goggon'un öncülüğündeki ekibin 1990'larda ölen 40 binden fazla kişinin yaşam ve ölümleriyle ilgili verileri değerlendirdiği araştırmanın sonuçları, İngiliz Independent gazetesinde yayımlandı.

Araştırmaya göre, eğer marangoz, elektrikçi, su ya da gaz tesisatçısıysanız, asbestozla bağlantılı bir hastalıktan ölme olasılığınız ortalamanın üzerinde bulunuyor.

Kömür madeninde çalışan bir işçinin pnömokonyozdan ölme olasılığı olağanüstü biçimde yükselirken, kömür dışındaki bir madende veya taş ocağında çalışan bir işçinin de slikozdan yaşamını yitirme olasılığı artıyor.

Araştırmada, alkollü mekanlarda çalışanların alkolden ölme ve erkek kuaförlerin AIDS'ten ölme olasılıklarının diğer insanlara nazaran daha yüksek olduğu, kadın kuaförlerin ise AIDS'den ölme olasılıklarının çoğu insandan daha az olduğu belirlendi.

AIDS'ten ölme oranının ortalamanın üzerinde olduğu diğer meslek grupları arasında terzilik, modacılık, hemşirelik, gazetecilik, ebediyat ve sanat alanlarının yer aldığı kaydedildi.

Araştırmada ayrıca, yaratıcı insanların ve inşaat sektörünün bazı birimlerinde çalışanların uyuşturucu kullanımından ölme olasılığının çoğu insandan fazla olduğu görülürken, lenf kanserinden ölüm oranının öğretmenler ve öğretim görevlileri arasında yüksek çıkması gizemli olarak yorumlandı.

Doktor, diş hekimi, veteriner, hemşire ve ambulans hizmetlerinde görevli kadınların intihar ederek yaşamlarına son verme olasılıklarının çoğu insana göre yüksek olduğu, bundan mesleklerinin onları umutsuzluğa sürüklediği anlamının çıkarılmaması gerektiği belirtildi.

Araştırma, bu sonucun, sağlık çalışanlarının intihar etmek istediklerinde yaşamlarına nasıl son vermeleri gerektiğini bildiklerini gösterdi.

Eğer barda ya da inşaat sektöründe çalışıyorsanız, cinayete kurban gitme olasılığınızın yüksek olduğu görülürken, istitatistiki olarak, herhangi birinin hayatını kazanmak için yapacağı en tehlikeli şeyin araba kullanmak olduğu bildirildi.

Araştırmanın kapsadığı süre içinde, yaklaşık olarak her yıl 130 erkek ve 5 kadının iş kazalarında yaşamını yitirdiği, bunların 50'sinden fazlasının trafik kazasında öldüğü belirtildi.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Konu başlığı ürpertici oldu ama dikkatimi çekti paylaşmak istedim..!
Kim bilir önlem alınması açısından belkide yararı olabilir.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
;D ;D ;D
Kargocu cinayetiii.  ;D

Ben de yokum burada, satışçılar nerede kardeşim! Biz kesin çok kıvırıyoruz diye stresten giden tiplere giriyoruzdur.  ;D ;D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
işsiz olmam sanırım ilk defa işe yaradı  hastalıklar şimdilik benden uzak : )

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Şükür kara listede değilim :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi: )
Hadi geçmiş olsun sayemde günün enn güzel haberini öğrenmiş oldun artık bu iyiliğimi unutmazsın : (

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Psikologlar nasılmış? Kafayı yiyerek filan?   ;D  ::)

:-X

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  lenf kanserinden ölüm oranının öğretmenler ve öğretim görevlileri arasında yüksek çıkması gizemli olarak yorumlanmış..
Oysa öğretmen olma şansımı kaybettim günden bu yana duyduğum üzüntü boşunaymış: (

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Su Perisi: )
Hadi geçmiş olsun sayemde günün enn güzel haberini öğrenmiş oldun artık bu iyiliğimi unutmazsın : (
Unutmam :) gidersem sensiz gitmem :D

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Masabaşı çalıştığım için virgül şeklinde eğik öleceğibiliyorum eğer kansere yakalanmazsam genlerime güveniyorum kalp yada yüksek tansiyon :D

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
ben ilahiyatçıyım sizce benim sonum ne olur arkadaşlar