Mc Donald's arastırması

• Konbuyu başlatan feridis
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde feridis tarafından oluşturulan Mc Donald's arastırması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,775 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Mc Donald's arastırması
Konbuyu başlatan feridis
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
öncelıkle merhaba.uzun bır aradan sonra tekrar buradayım.su anda danımarkadayım erasmus ogrencısı olarak geldım ve bir proje hazırlıyorum Mc Donald's üzerine.Burdan sızınde yardımlarınızı beklıyorum.Sizce insanlar neden fast food tüketirler ve Mc Donal' sın buyuk olcude secılmesinin nedeni nedir? Mc Donald's la ılgılı goruslerınızı beklıyorum..tesekkürler

R

rosecan

Kullanıcı
25 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
insanlar neden fast food tercih ederler?bana göre adından da anlaşıldığı üzere hazırlanışı kolay pratik olduğu için olsa gerek diye düşünüyorum

H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
çünkü lezzetli, çünkü temizlik derdi yok, çünkü herkes kaba bi şekilde yiyo kasmaya gerek yok, çünkü seçenek çok , çünkü menü zaten fazla sen fazla isteyip çok yiyorum stresine girmiyosun, çünkü beklemiyosun, çünkü yedikten sonra ağır yemek yemiş gibi hissetmiyosun, gibi....

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Fast foodlarda çatal bıçak kullanımına gerek olmaması,paket kolaylığı,diğer yiyeceklere oranla kolay ve hızlı servisi,bir çok yerde bulunması,self servis imkanı,bahşiş teferruatının ,hesap ne gelecek derdinin bulunmaması,kolay ve rahat yenmesinden dolayı tercih edildiğini düşünüyorum
son yıllarda ülkemizde özellikle mc donalds'ın fazla tüketilmesinin en önemli nedenlerinden biri turkcell'in bir alana diğeri bedava kampanyası
tabi bu benim fikrim

B

Batusch

Kullanıcı
22 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
çünkü Mc Donald's gibisi yok ):

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Batusch' Alıntı:
çünkü Mc Donald's gibisi yok ):
zaten 40-50 yaşlarına gelince onun gibisi olmadığını herkesin anlayacağına eminim :)

S

spiritualsigns

Amerikada kemik erimesi en sık görülen rahatsızlık... sebebide fast food beslenme ve aşırı kola tüketimi... Bizde geleceğin nesillerini birer obezite adayı olarak yetiştirmeye katkıda bulunuyoruz... Kolayımıza geliyor bu tarz tüketim... Amerikada yasaklanan bir sürü şey hala ülkemizde kendi kültürümüzmüş gibi uygulanıyor.... Bende buna fazlaca üzülüyorum.... 80 kuşağı çocuğu olarak bu anlamda kendimi şanslı buluyorum....

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
spiritualsigns' Alıntı:
Amerikada kemik erimesi en sık görülen rahatsızlık... sebebide fast food beslenme ve aşırı kola tüketimi... Bizde geleceğin nesillerini birer obezite adayı olarak yetiştirmeye katkıda bulunuyoruz... Kolayımıza geliyor bu tarz tüketim... Amerikada yasaklanan bir sürü şey hala ülkemizde kendi kültürümüzmüş gibi uygulanıyor.... Bende buna fazlaca üzülüyorum.... 80 kuşağı çocuğu olarak bu anlamda kendimi şanslı buluyorum....
Bence çok fazla tüketmedikten sonra pek bir zararı olacağını sanmıyorum. Her gün hamburger cola ile beslenen birisinin obez olması kaçınılmaz tabi ki ama arada sıra da yenebilir.

Hem bizde de döner ekmek, balık ekmek, dürümüydü, tantunisiydi, şu aralar simit sarayları, kumpir , lahmacun vs vs.. bence bunların hepsi fast food adı altında değerlendirilmeli. sadece hamburger kola değil. Bunlar da bizim yemek kültürümüzde var fast food olarak.

A

antares

Kullanıcı
23 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
şimdi kalite yönünde onlar gibi hamburger yapan yok gerçekten birincii kalite yiyecek fakat tercihim burger king tir  bu birazda dışarıya özenti diyebiliriz

N

nonconformal

Kullanıcı
15 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Konya
en iyisi bursa iskender üzerine tanımam..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Yıllar önce (olumun ödevi için) Günter WALLRAFF /-En Altakiler romanını okuduğumda çok etkilenmiştim..
(Küçük ince bir kitaptır .Sıkılmadan bir günde okuyabilirsiniz.)
Almanyada çalışan Türk işçileri denildiğinde direk bu kitabı anımsıyorum. Yazar
Türk işçisi kılığında oldukça geniş içerikli araştırmalar yapmış ayrıca Mcdonalds'ların ipliğini de pazara çıkartmış (yanmış kazan dokusu sıvı yağlarda sağlık için zararlı patetes kızartması..mesai saati dışında da çalıştırılan işçiler vs)bu nedenle mahkemelik olmuştur..

Mc Donalds ülkemizin  dört biryana yayılmış büyük semayeli yabancı bir kuruluşdur.
Evet " fast foodla beslenme ( Mc donaatds vb )kültürü  özellikle gençlik arasında ne yazıkki yaygınlaşmaktadır..
Birnevi arz-talep meselesi diyelim..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Didem: )
Projenin bitmiş olabileceğini tahmin ettim ama ..
Hazır yeri gelmişken şu Mc Donalt's hakkında biri sözde ben söyleyeyim istedim: (
Direniyorum gitmeyeyim diye ama oranın patates kızartmasına ne yazıkki ben de bir türlü dayanamıyorum ..
Bu (karşı olduğum halde) bu güçlü sermayenin reklamını yaptığım içinkimbilir belki bana da bir avanta verirler: (