MALİ MÜŞAVİRLİK sizce nasıl bir meslek???

  • Konbuyu başlatan Eylül 06
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mesleğiniz kategorisinde Eylül 06 tarafından oluşturulan MALİ MÜŞAVİRLİK sizce nasıl bir meslek??? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 114,344 kez görüntülenmiş, 45 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mesleğiniz
Konu Başlığı MALİ MÜŞAVİRLİK sizce nasıl bir meslek???
Konbuyu başlatan Eylül 06
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mabed528
E

Eylül 06

Kullanıcı
17 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Ben işletme 2.sınıf öğrencisiyim.Mali müşavirlik süreci hakkında bir bilgisi olan arkadaş var mı? Sizce işletme bölümü için başka iş alanları nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. :)
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
mali müşavirlik için 10 yıl smmm olarak çalışmış olman ve sonunda mali müşavirlik sınavına girmen gerekiyo zor bi sınav.. ama geçersen parayla oynarsın ;)
 
G

GÜLTEN

Kullanıcı
18 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
İSTANBUL
VALLA BEN BU MESLEKDE YILLARDIR ÇALIŞIYORUM  AMA KURTULMANIN YOLLARINI ARIYORUM ARTIK ÇEKİLMEZ Bİ MESLEK  ÖNCEDEN SAYGINLIGI VARDI AMA ŞU AN MÜKELLEF BİZİ GÖRÜNCE  ARTIK NE VAR DİYO PARAMIZI ALAMIYORUZ  HABİRE Bİ DÜNYA KANUN ÇIKIO  STRESLİ YAŞAMKA  BUNALIMA GİRMEK İÇİN İDAEL Bİ MESLEK
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
GÜLTEN' Alıntı:
VALLA BEN BU MESLEKDE YILLARDIR ÇALIŞIYORUM  AMA KURTULMANIN YOLLARINI ARIYORUM ARTIK ÇEKİLMEZ Bİ MESLEK   ÖNCEDEN SAYGINLIGI VARDI AMA ŞU AN MÜKELLEF BİZİ GÖRÜNCE  ARTIK NE VAR DİYO PARAMIZI ALAMIYORUZ  HABİRE Bİ DÜNYA KANUN ÇIKIO  STRESLİ YAŞAMKA  BUNALIMA GİRMEK İÇİN İDAEL Bİ MESLEK
Yazının içinde zaten ne kadar stresli olduğu gizli :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Birde bunların yeminliler oluyo :d
Hepp tuhaf gelmiştir bana, yeminli mali müşavir, and mı içiolar nedir.
Bir arkadaşım bundan, iyi bir meslek olsa gerek ne bilim.
Mali işlerden pek anlamam valla,o işlerin nasıl bir iş oldugundanda arkadaşıma bakarak iyidir heralde diyorum.
Baya mutludur kendisi işinden  :d
 
E

Eylül 06

Kullanıcı
17 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
teşekkür ederim cevaplar için.Ama kafam çok karıştı. Neyse ki meslek seçimi için önümde daha koskoca (abarttım biraz galiba)iki sene var.
 
D

derinbirce

Kullanıcı
7 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
ben inşallah bir yıl sonra mali müşavir olucam.şimdi staj yapıyorum.işimi çok seviyorum ama muhasebe bürosunda çalışmak son zamanlarda çok stresli ve yorucu olmaya başladı.sürekli yeni kanunlar çıkıyor.işyükü çok artı.emeğinin karşılığını alarak çalışabiliyosan güzel bir iş.okul hiç zor değil ama staja başlama sınavı çok ama çok zor bir sınav.çan eğrisi olduğu için.baştan gözünü korkutmak istemem ama bu sınavda zorlanırsın.şimdiden sıkı çalışmanı tavsiye ederim.
 
E

Eylül 06

Kullanıcı
17 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
korsan merhaba :) mali müşavirlik alanında çalışan bir arkadaşım var demiştin (daha dogrusu yeni gördüm) senden rica etsem ,iletişim kurup, bana bu sürecin zorluğunu öğrenebilir misin?? Şimdiden teşekür ederim.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Eylül 06' Alıntı:
korsan merhaba :) mali müşavirlik alanında çalışan bir arkadaşım var demiştin (daha dogrusu yeni gördüm) senden rica etsem ,iletişim kurup, bana bu sürecin zorluğunu öğrenebilir misin?? Şimdiden teşekür ederim.
Merhaba, evet çalışan bir arkadaşım var gece gündüz iletişiyoruzda, zorluğunu bana anlatsa ben anlarmıyım, anladıgım kadarını nasıl size anlatırım orası muamma.

Ama elimden geleni yaparım.
Rica ederim.
 
O

onderilhan

Kullanıcı
25 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
denizli
Benim size tavsiyem okulu bitirdikten hemen sonra muhasebe bürosunda çalışmaya başlamanız.(az maaş almak,sosyal hakların olmaması, sigortanızın yatmama ihtimali sorun değilse) Burada 1 yıl kadar çalıştıktan sonra şirketlere geçiş yapmanızı tavsiye ederim.Bu zaman zarfında netsis,logo,eta gibi muhasebe programlarını öğrenin, exceliniz iyi olsun.Şirketlere geçiş yapabilirseniz  sonrasında SMMM hazırlanın.Önce staj başlatma sınavı oluyor.Türkiye'de girenlerin ortalama %9 u kazanabiliyor.95000 kişi sınava giriyorsa 9-10 000 kişi kazanıyor. Sonra 3 yıl staj yapıyorsunuz ( 2 idi 3e çıkardılar) staj sonunda bitirme sınavlarına giriyorsunuz.Kazandığınızda SMMM oluyorsunuz.10 Yıl bu mesleği yaptıktan sonra sınava girip Yeminli Müşavir olabiliyorsunuz (bu çook zor burayı hedef alma :) )
Staj yaparken SPK sınavlarına hazırlanabilirsin, artısı olacaktır.
bol şans.
 
S

spiritualsigns

Mevzuatlara hakimiyet ve güncel yasa ve yönetmeliklerden haberdar olmakta lazım...  Ayrıca kendilerini vergi ve ticaret mevzuatında geliştirirken sosyal güvenlik mevzuatında çok yetersiz kaldıklarına şahit oldum... Bence çok önemli bir ayrıntı...

YMM'lik ise başlıbaşına bir sorumluluk...
 
H

huzun_adasi_1

Kullanıcı
25 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
sakarya
konuya sonradan nail oldum ama benım branşım hakkında wermiş oldugunuz bu kadar bılgı ıcın tsk.ederım
 
MEHMET57

MEHMET57

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Mali Müşavirlik şu an için en gözde mesleklerden biri. Ancak kendini iyi yetiştirmen lazım. Okul bittikten sonra 3-4 yılını pratiğe yönelik çalışmaya adamalısın. Ve bu süreçte fazla bir ücret beklentin olmamalı. Bu dönemde parayı bilgiye tercih edersen uzun vadede sen kaybedersin. Okul bitince hemen staj başlatma sınavı için dosya açtır. TR genelinde %10 başarı oranı olan bu sınavı verirsen Mali Müşavir olma yolunda ilk engeli aşmış olursun. Stajın 3 yıl sürecek. Stajla ilgili kanunları, uygulamayı okulunun bitmesine doğru araştır derim. Şunu bilki mali müşavir olma sürecindeki zorluklar yıldan yıla artıyor. 3 yılın bitimindede staj bitirme değerlendirmesi ve ayrıca 7 dersten yazılı imtihana gireceksin. Bunlarıda başarırsan SMMM olursun. Belgeni alırsın ve dilersen serbest büro açarsın. Dilersen özel sektörde çalışırsın.

Genç arkadaşım sana izninle bir kaç tavsiyede bulunmak isterim. Ki benim hatalarımı yapmayasın. Gerekli açıklamalar üyeler tarafından yapılmış ancak bende birkaç noktaya dikkat çekmek isterim...

-İngilizce seviyen ne bilmiyorum ama iş hayatında fark yaratmak istiyorsan mutlaka İngilizce olayını hallet. Bugünden halledersen iş dünyasına atıldığında çok faydasını görürsün. Halletmekten kastım İngilizceyi hem genel hem iş ingilizcesi anlamında etkili ve akıcı konuşmaktır.

-İleride Toefl yada İlets gibi sınavlara girip başarılı ol.

-Bilgisayar bilgin zaten mutlaka çok iyi olmalı.

-F veya Q Klavyede hızlı olman sana çok artı getirir.

-Okulunu bitirmeden önce seçeneklerine odaklan. Bir sürü yol izleyebilirsin. SMMM olmak bunlardan sadece biri. Seçenekleri iyi etüd et ve okulunu bitirir bitirmez yolunda yürü...

Umarım hayat sana hep cömert davranır ve bütün güzelliklerini ayağına getirir....


 
E

Eylül 06

Kullanıcı
17 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mehmet ilk defa karşılaşıyoruz ama iyi dileklerin,verdiğin bilgiler için çok oooooolu bir teşekkür ediyorum. Birşey sorsam peki? Sen bu alanda mı çalışıysun? Yoksa hala okuyor musun?Ama tekrar teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için ve güzel temennilerin için. Umarım hayat sana çok cöbert davranır.
 
E

Eylül 06

Kullanıcı
17 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Krsan bişey sorsam?? Elinden geleni yapma çalışmaların nasıl giidyo? Bişeyler öğrenebildin mi? Ama her koşulda teşekkür ederim..
 
MEHMET57

MEHMET57

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Merhaba Eylül06. Ben bu alanda çalışıyorum. Ticaret Lisesi, SAÜ Bilgisayarlı Muhasebe (önlisans) ve AÜ İşletme (Lisans) mezunuyum. Halen İstanbul da bir şirketler grubunun muhasebe departmanında çalışıyorum. Aynı zamanda smmm stajeriyim.

3568 Sayılı SMMM ve YMM Hakkındaki Kanuna bakmanı tavsiye ederim. İnternet üzerinde bu kanunu rahatlıkla bulabilirsin. İSMMMO veya TESMER sitelerinde olması lazım. Bu kanuna bakarak kimler mali müşavir olabilir? mali müşavir olmanın genel ve özel şartları nelerdir? ne tür sınavlardan geçilmesi gerekmekte? bu sınavlarda hangi konulardan soru geliyor? stajerlik nasıl başlar? ne kadar sürer? hangi haller stajdan sayılır? Mali Müşavirlik mesleğinin ilgi alanları nelerdir? Meslekle bağdaşmayan işler, meslekten çıkarılmayı gerektiren durumlar nelerdir? vs... keza tüm bu soruların cevaplarını yeminli mali müşavirler açısındanda bulabilirsin....

Onun dışında benim sana yardımcı olabileceğim birşey olursa memnuniyetle yapmaya çalışırım...



 
K

karanlık528

Kullanıcı
13 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Merhabalar ,
  AÜ İşletme 3. sınıf okuyorum ve 1,5 Yıldır YMM bürosunda çalışıyorum. Muhasebe bürolarına gide gide muhasebecilikten bıktım.: ) Bundan 3-4 yıl önce bir saygınlığı vardı şimdi mükellef muhasebeciyi takmıyor. Meslek çok stresli bir sürü angarya iş var, kanunlar sürekli değişiyor takip etmelisin, dışardan masabaşı temiz bir iş olarak görünebilir aldanmayın mesleğe başladıktan sonra 2-3 yıl içinde bıkarsınız. Şirket bünyesinde çalışmak muhasebe bürosuna göre daha rahat, benim fikrim ikisi de işe yaramaz : )
 
MEHMET57

MEHMET57

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Karanlık 528 bundan 3-4 yıl önce mesleğin saygınlığı vardı demişsin. Ben on yıldır bu işin içindeyim ve on yıldır değişen bir şey göremedim. Her işin doğasında kendine göre zorluklar vardır. Bizim iştede angarya çok, mevzuat çok geniş ve her an değişebiliyor yani devamlı takip devamlı kendini yenilemek gerekiyor. Bazen sıkıcı ve genelde stresli olduğu konusunada katılıyorum. Ancak bu işin tabiatında var bunlar. Bu gerçekleri kabul ederek bu işi yapmak ve zorlukları göğüslemek gerekiyor. Bir marangoz ustası ben talaş tozunun içinde çalışmam diyebilirmi? Yada bir otoboyacısı ben tulum giymem takım elbiseyle araba boyarım hevesinde olabilirmi? O yüzden işin realiteleriyle barışık olmamız gerekiyor.

Eylül06 ya tavsiyem şudur. Ne kadar biliyorsan o kadar saygı görürsün. Ben işini iyi yapan, mesleğine hakim bir muhasebecinin, mali müşavirin saygısızlık gördüğüne rastlamadım. Bilakis en az bir avukat kadar saygınlığın olur kanısındayım.
 
A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yavaş olun arkadaşlar yahu....Bende muhasebeciyim smmm ye gireceğim ama öyle göz dağı verdiniz ki  :D
kafayı yedimm. Dünya'nın en berbat mesleği bu olsa gerek.Yazılanları okuyana dek mesleğimi seviyordum bu
alanda ilerlemek istiyordum ama şimdi emin değilim  :dusun gerçekten de zor bir karar 4 yıldır bu işi yapıyorum
ve esas uzmanlık alanımı bırakarak bu işi seçtim....Beni ki bu kadar etki altında bıraktınız öğrenci arkadaşlarımız
daha çok demoralize olmuştur.
Pozitiflik lütfennn  :)
 
MEHMET57

MEHMET57

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aslında ben pozitifim ve pozitif olmaya çalışıyorum. Sadece mali müşavirlik sürecinin abartılacak kadar zor olmadığını ve hafife alınacak kadar da kolay olmadığını vurgulamaya çalışıyorum...
 
Üst