Lütfen bu soruya cevap verin

• Konbuyu başlatan syn
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde syn tarafından oluşturulan Lütfen bu soruya cevap verin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,511 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Lütfen bu soruya cevap verin
Konbuyu başlatan syn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kristal
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yurtdışına çıktınız , herhangi bir sebepten , ülkemizi nasıl tanıtırdınız? Bu soruyu cevapandırırsanız
çok sevinirim  :)  -benim kafamdaki cevapta buna göre şekillenecek-

B

Bülent

syn' Alıntı:
Yurtdışına çıktınız , herhangi bir sebepten , ülkemizi nasıl tanıtırdınız?
"Gitmeden, görmeden anlayamazsın" diyebilirsiniz.  ;)
Merak gibisi yoktur.  :)

K

Kristal

Pek iyi düşünene rastlanmadı ondan söyledim.
Genel bir önyargı var Türkiye ve Türkler hakkında.

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
ben herhalde ilk olarak derdim ki benim ülkemi tanımayacak kadar cahilmisin
bahsettiğin ülke kaç asırlık
git tarih öğren biraz derim

ama ısrar ederse
derim ki
bir başkadır benim memleketim
:)

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
Kristal' Alıntı:
Pek iyi düşünene rastlanmadı ondan söyledim.
Genel bir önyargı var Türkiye ve Türkler hakkında.
evet çok büyük bir ön yargı var hatta

bence bunu kırmaya yönelik bir şeyler anlatabilirsin
davet edip öne çıkmış güzelliklerinden güneydeki denizlerinin güzelliğinden,tarihi zenginliğinden bahsedebilirsin
yabancılar genelde turistlik amaçlı ülkemizi ziyaret ettiği ettiğinden, bu bizim hakkımızdaki ön yargıları gidermek için etkili bir yol olabilir
bunlardan bahsederken türk misafir perverliğini, sıcak kanlılığını, zengin mutfağını bir entrika hoş sohbet ve süslü kelimelerle anlattıktan sonra
bizi en iyi temsil edenlerden biri olursun eminim  ;) ::)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
gözde ve ibrahime bu konuda katılıyorum. ülkemiz yurtdışında farklı,köhne olarak tanınıyor. Oysaki ülkemiz medeniyetler buluşması olan bir toprak ....

metalci

metalci

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
evt gzl bi soruydu ;)
onlara derdim bizim insanımız insan gibi insandır
bu dünyanın bizim insanlarımaza ihtiyacı var
ve tabbii bide kendi davranışlarıyla örnek olunur ;)

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Gülmeye ihtiyacın varsa Türkiye'yi görmelisin. derdim ;D ;D

R

rlxmntn

Kullanıcı
16 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
ısparta
Benim anlatmamla anlayamazsınız,
gidip görmeniz, farklı kültürlerin farklı anlayışların tek çaı altında nasıl birleştiğini o zman anlarsınız.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yıllardır, bağlı olduğum Derneğin Öğrenci Değişim Programı ile ülkemize gelen liseli ve üniversiteli yabancı öğrencilerin veda konuşmalarını dinlerken hüzünlenirim.
Çünkü söze "Türkiye'ye gelmeden önce ülkeniz hakkında çok bilgim yoktu. Olanlarda yanlış bilgilermiş..." diye başlarlar ve çok güzel anılarla ayrıldıklarını belirtip, ülkemizi dışarda çok daha doğru biçimde tanıtacaklarını söylerler.
Keza tanıştığım turistlerinde görüşleri az çok bu yöndedir. Ucuz olduğu için Türkiye tatil Bölgesi olarak seçilir, ancak ülkemizden gerçekten mutlu ayrılınır.

Yukarıda arkadaşlarımın tanıtım için söyleyecekleri cümleleri okudum, her biri ülkesini çok seven, bilinçli arkadaşlarımın yorumları ve yanlış yok.

Ancak;

Evet, biz misafirperveriz, hatta bazan abartırız bile!

Evet, dünyanın pek çok ülkesinden çok daha fazla doğal güzelliğe sahibiz, o kadar fazla ki, bu güzelliklerden yararlanmak yerine, katlini düşünürüz hatta, ormanları bilinçsiz kullanarak yangınlara neden olmak, ya da inşaat yapmak için yeşil alanların katledilmesi vs vs gibi!

Ticari kafamız harika çalışır, "çaktırma abla/abi, sana 10 kaat turiste 100" diye pişkin pişkin sırıtan işini bilen satıcı Türk'tür.

Bu maddeleri ben daha sıralayabilirim. Ancak bizim bildiğimiz ve aslında alışık olduğumuz bu ve benzeri gerçeklerin bir tanesi bile Dünya Televizyonları Ülke Tanıtım Programlarında yer aldığında en kahraman edamızla "Hain bunlar!" yorumlarını yapanda yine bizleriz!
Rastladım bir programa ve çok üzüldüm; "İtalya'ya giderken paranızı iyi saklayın, kapkaççının en fazla olduğu ülkedir" tanıtımından sonra, "Türkiye'de satıcıların sizi kazıklamasına izin vermeyin, Türk erkeklerinin size davetlerini geri çevirin..." uyarılarını duyduğumda, "kahretsin" demeyip ne yapabilirdim?
"Eee ama onlarda burada bedava tatil yapıyorlar, olsun o kadarcık!" diyebilirsiniz elbette.
Ama bu kolaycı kaçamak bir tutum olmaz mı?
Bu tür problemlerin halli için tepeden başlayarak çok ciddi politikaların uygulanması şart!
Önce kendi içimizde bilinçlenmek ve daha sonra bu bilinci ülkemize gelene yansıtmak!
Ben çok bulundum yurtdışında, Hollanda'da ufacık bir su birikintisnde insanların kayık yarışı yaptıklarını görünce hayran kaldım, ellerindeki nimetleri kullanmalarına. Oralarda hiç kimse bir yol sorduğumda etrafımı çevirecek kadar misafirperver değildi, ama bana yolumu tarif eden bir Avrupalı mutlaka vardı. Birisi bana yol tarif ederken diğerleri neler konuştuğumuzu dinlemek için yanımıza yaklaşmadı bile, ya da, "gel abla seni şurada şu dükkana götüreyim, harika hediyelikler var..." diye kolumada yapışmadı. Oralardan mutlu mesut döndüm.

Ben Türküm ve Türkiye aşığıyım! Dünyanın hiç bir ülkesi benim ülkemden güzel olamaz benim için!
Kardeşimde benim için çok kıymetlidir ve onu herkesden çok severim, ama sevmek başka, hatalarını görmek başka...
Bu nedenle ülkemiz tanıtımının gerçekten bu işi çok iyi bilen kurum, kuruluşlara verilmesi ve tanıtım programında yabancıya ne söyleniyorsa, onun uygulanması gerekliliğini savunuyorum.

Şu anda yurt dışında olsaydım ve bana bu soru sorulsaydı;
"Her an bir sürprizle karşılaşabileceğiniz bir masal ülkesidir Türkiye... Harika anılarlada ayrılabilirsiniz, hayalkırıklığıda yaşabilirsiniz. Ancak doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası en zengin ülkede olduğunuzdan emin olabilirsiniz, ve hiç bir zaman yalnız kalmayacağınız, susadığınızda ve hatta parasız kaldığınızda herhangi bir evin kapısını rahatlıkla çalabileceğiniz bir ülkedir benim ülkem!"
derdim...

K

Kristal

Şu anda yurt dışında olsaydım ve bana bu soru sorulsaydı;
"Her an bir sürprizle karşılaşabileceğiniz bir masal ülkesidir Türkiye... Harika anılarlada ayrılabilirsiniz, hayalkırıklığıda yaşabilirsiniz. Ancak doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası en zengin ülkede olduğunuzdan emin olabilirsiniz, ve hiç bir zaman yalnız kalmayacağınız, susadığınızda ve hatta parasız kaldığınızda herhangi bir evin kapısını rahatlıkla çalabileceğiniz bir ülkedir benim ülkem!"
derdim...
Harika bir anlatım olmuş süper... :turk