Kürkçü mü olmak zordur? tilki mi olmak ?

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Kürkçü mü olmak zordur? tilki mi olmak ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,396 kez görüntülenmiş, 18 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Kürkçü mü olmak zordur? tilki mi olmak ?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Kürkçü mü olmak zordur; her gittiğinde geri dönecek olan tilkiyi bekleyen.... tilki mi olmak zordur; her gidişinde aynı yere dönecek olan.. Kürkçü mü daha karaktersizdir; her gelişinde tilkiyi affeden? yoksa tilki midir karaktersiz olan her gidişin sonunda aynı adrese döneceğini bile bile giden !!!!!!......

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Zorunu kolayını bilemem. Ama kürkçü olmak daha mantıklı. (Eğer bir seçim hakkı varsa..)
Aslında ikisi de olmamalı kimse kanımca. Ama her şey insanın isteği doğrultusunda da gelişmiyor.
Karışık bi durum yani biraz  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ne kürkle ne nede kürk satıcısıyla muhatap olacağımı sanmam..!
Nesimi'nin derisi mi tikinin kürkümü  diye düşünüyorum da
İkiside acı veriyor.. 
Karekterin ölçüsü nedir  bilemeyeceğim..Neyse ..!

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İkisindede karaktersizlik vardır diyeceğim ama ağır olacak,bu yüzden biraz daha hafifleteyim kelimelerimi
Geçmişin hatırına,merhametin ağır basmasına yada arada ki sevgi kaynaklı zaaftan doğan gel-gitlerdir diye düşünelim ::)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yav tilki ile kürkçü bu konulara katılmamalı bence. İkisinin arasında bir menfaat ilişkisi var, sevgi falan yokki:)) O yüzden karaktersizlik falan değil yani, tilkinin zorunluluğu mecburen kürkçüye dönmesi. O da onu öldürecek para kazanacak sonuçta. Burada ne ihanet var ne affediş.. Saçma geliyor bana bu tarz konuları sevgiye, karaktere bağlamak. Çok farklı şeyler çünkü.

Geçenlerde bir de kibrit konusu okudum, o da aynı bence.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
bende ne kürkçü ne tilki olmak istemem.hem bu konalarla böyle kıyaslamaları sevmiyorum

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Tilkinin kurnazlığı ,paragöz kürkçünün sahtekarlığı hepinizden tabii benden de uzak olsun :(

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Halk olarak,fabl edebiyatımız ve teşbih sanatımız epey gelişkin
Nedense okurken insan kendi varlığına istinaden pay çıkarıyor
Bu yüzden yorumlarda bu yönde

B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Evet gerçekten güzel yorumlar.Ebru hanımında dediği gibi  gibi herkes kendince yorumunu yapıyor.
Bence yeri geldiğinde tilkide olmak lazım,kürkçüde :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Biri oturduğu yerde bekliyor. Diğeri kafasına göre geziyor. Asıl zor olan,Kürk almayı isteyen müşterinin durumudur. Tilki kafasına göre gidecekte,geri dönmesini bekleyeceksinde,geri dönecekte,dükkan sahibi tilkiyi yüzecekte,kürk belli bazı aşamalardan geçecekte,akabinde vitrine konacakta,müşteri görecekte,beğenecekte, alacak.
Hahhaha.
Zor iş vesselam.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Konuyu yaptırmak istemiyorum ancak hazır yeri gelmişken bahsetmeden geçemeyeceğim..
Belki üzerine alınanlar olcak ama kürk giyenlare sinir oluyorum..
 Zavallı hayvanların derileri sırf bazı insanlar kendilerini daha zengin daha süslü göstersin diye yüzülüyor..!
Oysa kürk kullanıcıları mezarlık hırsızlarından farksızdır..

bir adet kürk manto için;
15-30 tilki
50-200 çinçila
15-20 köpek
20-40 rakun köpeği
40-80 tavşan
6-10 fok yavrusu katledilir.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Herkesin bakış açısı farklı ve birer parça almışlar olmalıki yorumlar o yönde.

Benim algıladığım yöne gelirsek eğer,sevgi bir kerelik olsun affedilmeyecek kadar değerli ve bunu bilene vermeli,vermeyene yukardaki gibi dönüp dolaşıp döneceği yer olarak gören bir zihne hiç çaba sarfetmemeli...Değer verdiğin kadar değer görürsün,bir kerelik affeden ikinci kezde affetmesini isteyebilir...
Tabiri caizse "Ne ben Sezarım, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün.."

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tilki olayım ama dönüp dolaşacağım bi kürkçü dükkanım olmasın. Hep arayayım bi kürkçü ama bulamıyayım.
Yani bulduğumda bir kez kabul etsin ikinci dönüşte tersleyip kapısını kapatabilen biri olsun ben peşinden koşayım açsın diye ama açmasın. Böyle olunca hiç gitmem.
Açarsa çekip giderim.

Bunun bilincinde olan bi kürkçü dükkanım olursada ben tilki olmam.
İnsan insan yaşarız. :p

H

hayal73

Kullanıcı
4 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bence kürkçü olmak daha onursuzluk ..Kendisini defalarca terk edip giden bir tilkiyi her seferinde affetmek epey bir mide gerektirir sanırım .Uzak olsun öyle tilkide ,kürkçüde ..

O

olası

Kullanıcı
10 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
en zoru kürkçü olmak bence hem hep affetmek zorunda kalmak hemdehep bekleyen olmak aslında her ikiside zor bilemedim valla

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kürk on hayvandan yapılır bir hayvan giyermiş .Bence kürkçü dükkanları biran önce kapatılsın :))