Kişisel Negatifler..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
biyoenerji3.jpg

Kişisel Negatifler  

Buna; kişinin bilerek veya bilmeyerek kendi sağlığına verdiği zararlar da diyebiliriz. Hemen sayılabilecek kadar açık olanlarından sıralamaya başlayalım:

.  Öfkelenmek

· Tedirginlik hali

· Evhamlılık hali

· Aşırı derecedeki kontrolsüz hırs

· Haset ve kıskançlık hali

· Düşünce gücünün bilinçsiz kullanımı

· Seslendirme etkisinin aleyhe kullanımı ( olumsuzluk taşıyan konuşma şekli )

· Zararlı yayınların okunması veya izlenmesi ( İnsanın dimağı aynen midesi gibidir. İnsanın midesini çok karışık ve

temizliğini kontrol etmediği yiyeceklerle doldurması durumunda nasıl ki fiziki bedenin sağlığı bozuluyorsa , aynı

sakınca dimağın değersiz ve zararlı fikir ve yayınlarla doldurulması halinde kişinin düşünce bedeni için de söz

konusudur.)

· Bioritmin korunmaması ( günlük hayatta düzensiz saatlerde yemek yenilmesi , uyku uyunması , vb.)

· Hareketsizlik

· “Keşke” girdapları

· Çok miktarda, karışık ve düzensiz yeme alışkanlığı

· Vücudu yeterince suya doyurmamak durumu ( Uygar ve bilinçli bir kişinin ömür boyunca günde

en az 3 litre su içmesi gerekir )

· Doktor kontrolünde olmadan ilaç içme alışkanlığı

· Vücudu soğuk algınlığından korumama hali

· Aşırı korkular

· Aşırı üzüntüler

· Ani sevinçler

· Aşırı yorgunluklar

· Dile getirilmeyen, gizli tutulan isyanlar, küskünlük ve içerlemeler

· Aşırı derecedeki sorumluluk duygusu

· Aşağılık kompleksi

· Vicdan azabı, suçluluk duygusu

· Başarısız olma korkusu

· Devam eden, çözüme kavuşturulamayan şüpheler

. Sigara tiryakiliği

. Alkollü içkiler alma alışkanlığı

. Diğer madde bağımlılığı

Negatif olmak için bir çok sebep sayılmış,temelinde yaşadığımız çevre ve hayat şartlarının dalga dalga etkileşimi rol oynamakta
Fiziksel açlıklarımızı biraz dikkat ederek (uyku,yemek,giyinme vs...)telafi edebiliriz ama ruhsal girdaplardan sıyrılabilmek pek kolay olmuyor.Bu yazılanların hiç bir insanda var olmadığına inanmıyorum.Demek ki her insanın ruhunda zayıf anlarında hortlayabilecek biraz negatiflik var.
Her şey düşüncede bitiyor.Beynimiz bizi değil,biz beynimizi yönetelim.Teşekkürler crt

Sevgili Ebru: )
Konu ile ilgili düşüncelerini gerçekten güzel açıklamışsın..
Evet insan beyni o kadar güçlü bir mekanizmadırki..
Hertür olumlu yada olumsuzluk kişinin kendisi ile başlar ve son bulur ..
Yeterki   sınır tanımayan akıl ve mantığımızı doğru kullanmasını bilelim.
Kendimden örnek veriyorum .
Kendime olan saygınlığım devreye girmişti birkez ve
Onbeş yıl kullandığım sigarayı  hiç bir yardım almaksızın ani bir kararla bir günde bıraktım..
Zaaflarımızın esiri olmak acizliktir diye düşünüyorum..

crt' Alıntı:
Kendime olan saygınlığım devreye girmişti birkez ve
Onbeş yıl kullandığım sigarayı  hiç bir yardım almaksızın ani bir kararla bir günde bıraktım..
Zaaflarımızın esiri olmak acizliktir diye düşünüyorum..

Seni tebrik ederim arkadaşım,zaaflarının farkında olabilmen ve iradeli davranman kendine olan güvenini arttırmış,kendi içinde saygınlığını yükseltmiştir.Dilerim her yönde bu şekilde davranırsın ;)

Yazıyı okuyunca ne kadarda çok negatifliği bünyemde barındıyormuşum dedim.
crt' Alıntı:
· Evhamlılık hali

· Bioritmin korunmaması ( günlük hayatta düzensiz saatlerde yemek yenilmesi , uyku uyunması , vb.) 

Bazen aşırı kaygılar taşırım özelliklede yeni bir işe kalkıştığımda işler ters gidecek kaygısı ve ne kadarda iyi anlamda telkinlerde bulunsamda sevdiklerime zarar gelmesi endişesi hep vardır içimde.
Bioritmin korunması meselesine hiç girmeyeyim o konuda dikiş tutturamayanlardanım.

crt' Alıntı:
. Sigara tiryakiliği
Bizim ilişkimiz biraz yalama oldu sigarayla bir karar veririm aylarca içmem sonra bakmışım tekrar içiyorum.
crt' Alıntı:
· Dile getirilmeyen, gizli tutulan isyanlar, küskünlük ve içerlemeler

· Başarısız olma korkusu
Ne kadar herşeyi ifade etmeye çalışsamda tıkandığım noktalar çok olur. Ama küsemem hiç kimseye.
Başarısız olma korkusu helede büyük riskleri göze aldığımız bir işe kalkıştığımızda bu korkuya kapılmamak mümkünmü.

Güzel konu teşekkürler.

Geri