Codex
Özgür Şahin
Site Kurucusu
Kışın hem vücut direncimiz düşüyor hem de bağışıklık sistemimize takviye gerekiyor. Bu çaylar size gün boyu enerji verirken aynı zamanda içinizi de ısıtmanıza yardımcı olacak!
Aromalı Yeşil Çay Tarifi
1 su bardağı demlenmiş yeşil çay
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal lavanta
1 rulo kabuk tarçın
2 adet limon
750 ml su
1 su bardağı demlenmiş yeşil çayı geniş bir sürahiye dökün. Daha sonra üzerine az nane yaprağı, lavanta, 1 adet rulo kabuk tarçın ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Son olarak 750 ml su ilave edin ve karıştırın.
Bitki Çayı Tarifi:
Mate
Biberiye
Funda
Yeşil çay
Kekik
Limon
1 litre taze kaynamış ve bekletilmiş sıcak suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyin. Sıcak suya 1 tatlı kaşığı olmak üzere Biberiye, Funda, Mate, Kekik ekleyin. Karışıma bir dilim limon ekleyin. 7-8 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzgeçten geçirerek servis edin.
Kış Çayı Tarifi
2 yemek kaşığı kuşburnu
2-3 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı adaçayı
3 adet okaliptüs yaprağı
1 adet kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
Yarım elmanın kabuğu
5-6 adet papatya
2 adet zencefil
1 yemek kaşığı hibisküs
Tüm malzemeler bir kapta karıştırın. Bu arada bir demlikte su kaynatın. Bir bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine koyun. 5 dakika kadar malzemeleri sıcak suda demleyin. Daha sonra süzerek fincana dökün. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu ekleyerek servis edin.
Aromalı Yeşil Çay Tarifi
1 su bardağı demlenmiş yeşil çay
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal lavanta
1 rulo kabuk tarçın
2 adet limon
750 ml su
1 su bardağı demlenmiş yeşil çayı geniş bir sürahiye dökün. Daha sonra üzerine az nane yaprağı, lavanta, 1 adet rulo kabuk tarçın ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Son olarak 750 ml su ilave edin ve karıştırın.
Bitki Çayı Tarifi:
Mate
Biberiye
Funda
Yeşil çay
Kekik
Limon
1 litre taze kaynamış ve bekletilmiş sıcak suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyin. Sıcak suya 1 tatlı kaşığı olmak üzere Biberiye, Funda, Mate, Kekik ekleyin. Karışıma bir dilim limon ekleyin. 7-8 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzgeçten geçirerek servis edin.
Kış Çayı Tarifi
2 yemek kaşığı kuşburnu
2-3 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı adaçayı
3 adet okaliptüs yaprağı
1 adet kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
Yarım elmanın kabuğu
5-6 adet papatya
2 adet zencefil
1 yemek kaşığı hibisküs
Tüm malzemeler bir kapta karıştırın. Bu arada bir demlikte su kaynatın. Bir bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine koyun. 5 dakika kadar malzemeleri sıcak suda demleyin. Daha sonra süzerek fincana dökün. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu ekleyerek servis edin.
Kaynak: health.com, marthastewart.com