Kısa boylulara kötü haber..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde crt tarafından oluşturulan Kısa boylulara kötü haber.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,748 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kısa boylulara kötü haber..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan suheda:)
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Kısa boylulara kötü haber

Boyu kısa olanların kalp hastalıklarına daha çabuk yakalandığı ortaya çıktı.

European Heart Journal adlı dergide yer alan araştırmaya göre,
1.53 santimden daha kısa olan kadınlar ile 1.65 santimden kısa erkeklerde kalp hastalıklarına yakalanma riski daha yüksek .

Araştırma kısa boyluların, uzunlara göre kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinin bir buçuk kat daha yüksek olduğunu gösterdi.

50 yıl süren araştırma 3 milyon insan üzerinde yapıldıktan sonra yayımlandı..
Şimdi tıp adamları kısa boyluların neden daha çabuk kalp hastalıklarına yakalandıklarını bulmaya çalışıyor.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
crt' Alıntı:

1.53 santimden daha kısa olan kadınlar ile 1.65 santimden kısa erkeklerde kalp hastalıklarına yakalanma riski daha yüksek .
1.64 cantimetre boya sahip olduğuma göre kalp krizi riski biraz da olsa azaldı diyeceğim ama ..
İstanbul'da yaşayabilmek bile başlı başına bir sorun iken..
Bunca strese  boy -uzun olmuş kısa olmuş kalp neylesin bilemiyorum yani?

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
neden kısa boylularda görülme oranı daha fazlaymış ki bunun boyla ilişkisi ne merak ettim..

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
prenses35' Alıntı:
neden kısa boylularda görülme oranı daha fazlaymış ki bunun boyla ilişkisi ne merak ettim..
anladığım kadarıyla bu istatistik sonuçları bağlantıyı kurduklarında crt konunun takipçisi olarak bizi aydınlatacaktır.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
tutankhamon' Alıntı:
anladığım kadarıyla bu istatistik sonuçları bağlantıyı kurduklarında crt konunun takipçisi olarak bizi aydınlatacaktır.
İbrahim: )
Ahh ahh ben istemezmiydim iyi bir kardiyoloji uzmanı olayım  sizi aydınlatayım vede yardımcı olayım ama nerde?
Yine de konu ile ilgili küçük çaplı bir bilgi buldum benden bu kadar.İdare edin artık.. :)

Finlandiyadaki araştırmaya göre, 1.53 metreden kısa kadınlar ile 1.65 metreden kısa erkeklerin kalpten ölme riski yüzde 50 fazla. Kısa boyun kalbi vurmasının nedeni ise şöyle açıklandı:
Kısa boylu kişilerin damarları kısa oluyor. Damarların kısalığı tıkanma riskini artırıyor. Tıkanan damar da kalp krizine neden oluyor.

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
teşekkürler çok aydınlatıcı oldu :)

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Finlandiyadaki araştırmaya göre, 1.53 metreden kısa kadınlar ile 1.65 metreden kısa erkeklerin kalpten ölme riski yüzde 50 fazla. Kısa boyun kalbi vurmasının nedeni ise şöyle açıklandı:
Kısa boylu kişilerin damarları kısa oluyor. Damarların kısalığı tıkanma riskini artırıyor. Tıkanan damar da kalp krizine neden oluyor.
Teşekkürler :)

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
teşekkürler crt konuyla ilgili gelişmelerden bizi haberdar edeceğine olan inancım daha bi arttı

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Araştırma saçmamıdır değilmidir savunmaya falan geçecek değilim..
Ancak Japonların neden uzun yaşadığına dair kısa bir (alıntı ) yazıyorum.
Belki okumak istersiniz diye düşündüm..
(bir eklemede ben yapayım adamlar fazlasıyla zeki ..Japonya'da 7.5-8 şiddetinde deprem oluyorda yine can kaybı yok.
Bu deprem İstanbul'da olsa haritadan siliniriz  hane):)

Uzmanlara göre Japonlar\'ın uzun yaşamasını sırrı daha az kalori tüketmelerinde gizli. Araştırmalar çeşitli besinlerin daha az kalorili tüketerek alınması halinde yaşam süresinin uzadığını gösteriyor. Japonlar da Batı ülkelerindeki bir kişiye göre üçte bir oranında daha az kalori alıyor. Üstelik besin kaynaklarının çoğu kalbi ve beyni koruyan deniz ürünleri ve balık yağı içeriyor. Japonlar\'ın çoğu stresten uzak yaşıyor. Ayrıca özellikle şehirleşme dışında kalan alanlarda yaşayanlar bol bol egzersiz yapma fırsatı buluyor. Uzmanlar 1950\'li yıllarda Japonya\'da yaşam süresinin çok kısa olduğunu hatırlatarak 100 yaşına gelmenin genetik olmadığını ifade ediyor.

S

solita

Kullanıcı
15 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
şimdiden endişelenmek olmaz :) boyum uzar inş. ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
kalp açısından birşey diyemem ama kısa boyluların daha zeki ve fizyolojik olarak daha iyi olduğunu biliyorum  :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili gençler: )
Bu sadece bir araştırma sonucu..Fazla dert edilecek bir durum değil..
Zekanın tabiki boyla ,güzellikle,karizma vb. ile ilgisi olamaz..
Bende pek uzun boylu sayılmam hane (1.64) Zaman zaman kalp eletrosu çektiriyorum..
Şimdilik durumlar iyi:)

S

séalih

Kullanıcı
17 Ağu 2010
En iyi cevaplar
0
0
Erzurum
crt' Alıntı:

Şimdi tıp adamları kısa boyluların neden daha çabuk kalp hastalıklarına yakalandıklarını bulmaya çalışıyor.

işte sorunuza cevap. bilim adamlarının bilmediğini "crt" nasıl bilsin. :D  ;D  ;D

M

mvö_4ever

Kullanıcı
9 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
1.68 boyunda olduğuma göre benden yana sorun yok..ama kalp rahatsızlıklarını stres de tetikliyor o yüzden dikkatli olmalı...sadece boy ile olmaz