kimse sizi keşfetmez kendinizi keşfedin.saygılar

denizdunya

Kullanıcı
bugun günlerden 19 aralık pazar yazmaya başlamaya karar verdim ne bulursam yazıcam ne hayal edersem yazıya dokucem dedim kendi kendime ve başladım işte.neden mi? biz dünyalılar bazen konuşarrak anlatamadıklarımızı yazarak daha iyi ifade edebileceğini düşünüyorum.33 yaşına gelmiş bulunmaktayım şöyle bir arkama bakıyorumda hiçte tatmin olmuyorum benim felsefem bu dünyaya bir iz bırakmadan gitmemek.tabi yararlı bir iz ismimin pek hatırlanması felan değil. bunu dünyaya verdim yada bir katkım oldu demek.isanlar bu hayatta yeteneklerini keşfedemediğini kendimden biliyorum dna larımda bitmek bilmeyen yeni keşif duygusu hiç bitmiyor.teknoloji ağşıgıyım kesinlikle bu evrenin şuan aslında hiç bişeyini keşfedemediğimizi çok iyi biliyorum. tanrı belkide hiç yok yani aslında tanrı hiç olmadı insanlıgın herzaman sıgınmak istediği kendi yarattığı hayal ürününden çok öte değil.neden böyle düşünüyorum bir çok neden var.şuan bir sigara yaktım  ve farz edelim ileride kanser olup öldüm vadesi buraya kadarmış denilecek a yazık çok gencrı kaderin onune geçilmez denecek.yada masum bir çocuk savaşın tam ortasın da açlıktan ölmesi yada birilire tarafından vahşice öldürülmesi.tanrı böyle yazmış onun kaderini önce dünyaya gelecek daha sonra 3-5 yaşında acı çekerek olecek ve daha sonra tanrının cenetıne gidecek.düşünün siz tanrı olsaydınız böyle bir kader yaparmıydınız canlılara.tanrıları incelersek bu zama kadar bir çok tanrı çıkmıştır.guneş tanrısı gök tanrısı ateş toprak v.s gibi başlayıp görünenden görünmeyene dogru genişlemiş geliştirilmiştir dinler.inekten taşa heykele şuan olsa pet şişeye bile taparlardı eski insanlar.keşke 10000 yıl sonra doğsaydım diyorum ozaman insanlar daha ileri bi teknolojiyle herşeyi kanıtlıyabilecekler.şuanki teknoloji aslında çöp sayılır girş seviyesi teknoloji şuan. bence 10000 yıl sonrasının abaküsü diyebiliriz şuanki bilgisayaramıza neden mi ilk hesap abaküsle yapılmış oyıllara geldiğimizde şuan bu yazyı yazdığım alet abaküsten öteye gitmeyecek.insanları bilgisaylarla bağ kurması belki 100 yılı alamaz.her kişini bir sanal bilgisayarı olucak şimdinin mail adresi gibi.gerçek manada kontrol edilemeyen ve kendini geliştiştiren makineler olacak bu kaçınılmaz.yapay dogum hastaneleri olucak insan üretilecek ve her yönden güçlü her yönden zeki en yada hangi alanda kulanılmak isteniyorsa ona uygun dna kodlanıcak genlerine bilim kurgu gelebilir ama bunlar olucak robot insanlar ayırt edilemicek.şuada kadınlar doğum yapmıyacaklar kendi dna larından çocuk ürettirecekler teslim süresi geldiğinde alıcaklar bunlar olası gerçekler.yeni dünyaların keşfi olucak 10000 yıl takriben sürer tahminime göre şimdi sen bunları nerden tahmin edipte yazıyorsun derseniz bilmiyorum bu benim yeteneğim hayal gücüm nacizane.isanlar zaten beyinlerini kullanabilseydi şuan çok ilerde olurduk insan dogar doğmaz para kazanmanın yada bişeye sahip olabilmek için yollarını aramaya başlıyor yada öğretiliyor ve bu ileriki yaşlarda hırsa dönüşerek devam ediyor.ve herkezin hafıza kartına flim çekilmeye başlanıyor bunlardan %99,9 aynı amaç ugurna bu bu flimi çekiyor.içlerinden bazıları baş yapıt olarak öne çıkıyor ve bunu herkez izliyor,kart doldugunda tabi.şunu da söylemek istiyorum şuanki üniverste sınavı bile tam bir komedi belli bir puan alıp bir bölüm şeçiyor kişi seçtiği bölümü bitiriyor doktor avukat ogretmen muhendıs mimar v.s oluyor ama sınav sistemin okadar yanlışki kişi hangi dalda becerisi var bilinmeden sadce sıtatu para kazanamak için o meslege başlıyor.mesala doktor cerrah kişinin elbecerisi yok ama ezberi çok iyi sınavı geçmiş üniversteyi bitirmiş hiçte başarılı değil .diğer kişide bu yeteneklerin hepsi var az puan almış ezberi iyi değil girememiş oda yetenekli ama sıradan bir memur olabilmiş.halen yetenegi olan ve gerçekten yararlı olabilcek insanlar diğer sektörlerde yitip gidiyor.kimse sizi keşfetmez kendinizi keşfedin.saygılar

Geri