Keten tohumunun faydaları..

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

senarist081

Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

             
GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. İşte mucize besinin yararları...

Faydaları saymakla bitmiyor

Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.

Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.

Bağırsakları yumuşatır.

Kemikleri güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.

Kalp-damar hastalıklarından korur.

Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Romatizmal hastalıkları önler.

Sinir sistemini güçlendirir.

Hafızayı güçlendirir

Günde bir kaşık yeterli

Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor. Tohum şeklinde de tüketilebiliyor.Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor. Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor.



Tercüman
 
Teşekkürler senarist, yalnız çok fazla dozunu kaçırmamak gerek. Ters tepebiliyor kendisi....
 
Şöyleki bir aralar bir rahatsızlığım vardı yiyeceklerimle beraber tükettim ama sonrası kötü oldu bağırsaklarım çalışmaz oldu.  :-[ Yani öyle çokta yememek gerek iyi olucak, düzeleceğim diye. Herşeyin fazlası zarar sonuçta.
 
Geri
Üst