Keten tohumunun faydaları

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Keten tohumunun faydaları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,703 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Keten tohumunun faydaları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan blt.cemile
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.


Keten tohumunun yararları

   * Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
   * Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
   * Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
   * Bağışıklık sistemini güçlendirir
   * Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
   * Kalp-damar hastalıklarından korur
   * Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
   * Yüksek tansiyonu düşürür
   * Romatizmal hastalıkları önler
   * Sinir sistemini güçlendirir
   * Hafızayı güçlendirir
   * Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
   * Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
   * Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
   * Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
   * Nasırlarda kompres olarak kullanılır
   * Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
   * Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
   * Öksürüğü giderir
   * Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
     kullanılır
   * Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

Keten tohumu ne içerir?

   * Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
   * Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
   * Protein
   * Lignanlar (kansere karşı maddeler)
   * Vitaminler
   * Mineraller
   * Aminoasitler

Keten tohumu nasıl tüketilir?

   * Kaynatılarak içilebilir.
   * Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
     atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
   * Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
     tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
     bir tada kavuşur.
   * Tohum şeklinde de tüketilebilir.
   * Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
     mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
   * Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
     yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

Kaynak : habersaglik.com
 
P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Cσ∂єx' Alıntı:
    * Kalp-damar hastalıklarından korur
    * Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    * Yüksek tansiyonu düşürür
    * Romatizmal hastalıkları önler
    * Sinir sistemini güçlendirir
    * Hafızayı güçlendirir
    * Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    * Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
 
hmm faydalı...
hiç içmedim ama denesem iyi olur.
 
I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Teşekurler.

Doğal doktoru kullamak lazım
 
B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bi'ara  kullanıyordum.
Teşekkürler :)
 
Üst