Kendini Değiştirmelisin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efza

Kullanıcı
Bir güvercin devamlı yuva değiştiriyordu.
Yuvada zamanla gelişen koku ona dayanılmaz geliyormuş.
Akıllı, yaşlı ve deneyimli bir güvercinle konuşurken üzgün bir şekilde bu durumdan şikayet etmiş.
Şikayeti dinleyen güvercin başını birkaç defa sallamış ve şöyle demiş:
"Her yuva değiştirdiğinde aslında hiçbir şey değiştirmiş olmuyorsun.
Seni rahatsız eden koku yuvadan değil senden geliyor.
Kendini değiştirmelisin"

Yazı tarafımdan (Özgür ŞAHİN) değiştirilmiş, düzenlenmiştir.

Değişim etrafından önce içinde başlamalı.
Nereden başlamalıyım? diyen birçok okurumuza başlangıç olacak küçük bir hikayecik.

Teşekkürler.

kendini değiştirmeden cevreni değiştiremezsin ::)
jdıysıs ydesihsukdydı bdcudıs ydesihsudkdnmsı

Evet doğru ben kendimde bunu hissediyorum insallah her kez bu duyguyu hissedebilir ...

bir sabah uyan karar ver değişim adına.o sürece gir mesela sigarayı bırak o sabah.. pozitif olcağına dair söz ver kendine.. bu tarz seni motive edicek öykuler veya dersler veya kitaplar oku. akşam olsun yemeğini ye..canın sigaranı çeker, telefonun çalmaz yalnız yatarsın yine yatağına iyi geceler dilicek tek bir insan bile yok yanında.kira aklına gelir sağlığın hasret çektiğin insanlar mevcut zorunlulukların sorumlulukların... para sıkıntın.. hasret.. kendini değiştirmediğin surece dunyayı evreni değiştiremezsin diyorlar ya onları diyenler okuduğun kitapların yazarları onlar okuduğun kitaplardan zengin oldular.onlar değişti evet.. onlar yazdı zengin oldular. bizler okuduk ya peki bizlere ne oldu? iki kişinin bildiği sır sır değildir..
seni beni bizleri değiştirecek tek şey paradır. niyetleri bizleri değiştiirmek veya bu süreçte bizlere gerçekten yardımcı olmak..evet felsefenin adı bu...fakat 1 saat bir adam dinlicem diye 800 dolar veren bir adamın hayal kurma bedeli bu kadar pahalı olmamalı. kimse dürüst değil. ferrarisini satan adam aslında ferrarisini yeni satın alan adamdı. bunu kimse bilmiyor..işte gerçek sır budur...

Geri