kendimle iligi sıkıntılarım var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan feritti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

feritti

Kullanıcı
ben 22 yaşında üniversite öğrenicisiyim. ama kendimi ifade etmekte zorluk çekiyorum. karışıklı konuşmalarda toplum içi konuşmalarda heyecanlanıyorum. bütün kelimeler siliniyor aklımdan. cümle kuramıyorum. bilgi birikimim olmadığı için tarışmalara giremiyorum. herhangi bi konu hakkında bende fikirlerimi sunmak isterim ama sadece onları dinlemekten başka bişey yapamıyorum. kendimi savunamıyorum. faceten msn den tlefonla mesajlaşırken..düşünnerek yazdığım için çok güzel konuşuyorum ama karşılıklı iletişim sıkıntısı yaşıyorum... bunun neyden kaynaklandığını ve neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum saygılar

Aslında buraya kendi fikirlerinizi,düşüncülerinizi yazmanız dahi kendinizi ifade ettiğinizi gösterir ve inanın herkes içinden gelenleri böyle bir cesaret ile buraya dökemeyebilir,sizi rahatsız  eden düşünceleri forum halkıyla paylaşarak büyük bir adım atmışsınız.
Paylaşımınız hakkında nacizane düşüncelerim;eğitim ortamımda çevremdeki kişileri gözlemleyip,fikirlerini aldığım kadarıyla aslında herkes ruhunun derinliklerinde utangaçlık,ifade yetersizliği taşıyabiliyor yalnızca bunu dışavurumu farklı kimisi kızarıyor,kimisi kekeliyor,kimisi ise haddinden fazla rahat davranıyor,esasında çevremiz de rahat olarak gördüğümüz insanlar sandığımız kadar da rahat değiller.Tabi ki göründükleri kadar rahat olan insanlar da var burada özgüven mevzundan bahsedebiliriz,bu konuda işin içine çevre girebilir,bu geniş kapsamlı bir konu olmakla beraber belki de geçmişinize dayanıyor olabilir,ilkokul öğretmeninizin tutumu dahi önemli,eğer sorduğunuz sorulara istediğiniz şekilde- sizi bir sonraki soruları sorabilme cesareti aşılayan-şekilde cevaplandırmamışsa,her soru sormak istediğiniz de siz farkında olmadan zihniniz yıllar öncesine gidiyor olabilir,o zaman da siz bahsettiğiniz için söylüyorum içinize kapanık olmuş olabilirsiniz.
Genel kültür konusu tamamen kişi de biten bir şey bunu her yaşta her an hatta şu an bile geliştirmeye başlayabilirsiniz,bilmediğiniz her şeyi sorgulayın,sormaktan çekinmeyin size cevaplandıran da bir zamanlar bilmiyordu bunu unutmayın.Topluluk önünde konuşma yapacağınız zaman en önce ayna karşısında bir provasını yapabilirsiniz veya çevrenizdeki insanlara anlatabilirsiniz bir nebze heyecanınızı yenmenizi sağlayacaklardır,öbür yandan diksiyon kursuna gidebilirsiniz halk eğitim merkezleri bu konuda yardımcı oluyor,bunlara katkı sağlayacak kişisel gelişim videoları izleyip,kitapları okuyabilirsiniz..
Birazda iş kendimizi kabullenmekte bitiyor olabilir belki de muhalefet değil son derece uyumlu bir mizacınız vardır,tartışmalardan hoşlanmadığınız için kendinizi uzak tutuyor olabilirsiniz,kendinize güvenin ve olduğu gibi kabul edin.Okudukça ufkunuz daha da genişleyecektir ve önünüze bir çok kapı açacaktır,çok farklı pencereden bakabileceksinizdir hayata.Ve umudunuzu kaybetmeyin bahsettikleriniz geride bırakılmayacak şeyler değil.
Biraz uzun tutmuşum yazımı farkında olmadan ama en başında dediğim gibi hepsi kendi fikirlerim,umarım bir tutamda olsa çorba da tuzumuz olur.
Kendinize iyi bakın.

Çok güzel yazmışsın Zeynep,bence faydası olması lazım ;)
Sitede buna benzer paylaşımlar var,araştırırsan soruna cevap bulabilisin :)

Geri