A
ayben
Tayin için bir köyden bir köye atanan öğretmenin biri yolda mola vermek ister. O arada köylüler ekin biçmektedir. Onların yanına yaklaşarak biraz içecek su ister. Köylüler suyu verirler. Öğretmen suyu içtikten sonra yaşlı ve erdemli bir köylü sorar
'' Evlat, nereden gelip nereye gidersin?''
'' Yukarıdaki köyden aşağıdaki köye tayin oldum. Yeni köyüme gidiyorum.''
Bu kez öğretmen sorar:
'' Aşağı köyün insanları nasıl, iyi midirler?'' . ''' Hele sen bir geldiğin yeri anlat, orda insanlar nasıldır?'' der köylü.
'' Vallahi, pek iyi konuşamam onlar hakkında. Son derece kötü huylular, kıskançlar, orada insanlık ölmüş, kimse kimsenin umurunda değil, anlayacağınız pek mutlu olamadım.''
'' Gideceğin yer de geldiğinkinden pek farklı değil,'' der köylü.
Öğretmen vedalaşıp yoluna devam eder.
Hayli sonra yine başka bir öğretmen aynı yerde mola verir ve köylülere yanaşıp biraz su ister. Köylüler su verirler, öğretmen sorar:
'' Yukarıdaki köyün insanları nasıldırlar?''
Yaşlı köylü öğretmene:
'' Hele sen geldiğin yeri anlat, orada insanlar nasılsı?''
'' Çok iyiydiler. Cana yakın, dürüst, sıcakkanlı ve çalışkandılar. Onlarla uzun ve mutlu ilişkilerim oldu. Ayrılmak istemedim ama tayinim çıktı. O yüzden diğer köye gidiyorum''
Köylü olgun bir edayla:
'' Oranında o köyden bir farkı yok,'' der.
Öğretmen teşekkür eder ve köylülerle vedalaşarak yola koyulur.
Doç. Dr. Turgay BİÇER/ Kişisel Liderlik
'' Evlat, nereden gelip nereye gidersin?''
'' Yukarıdaki köyden aşağıdaki köye tayin oldum. Yeni köyüme gidiyorum.''
Bu kez öğretmen sorar:
'' Aşağı köyün insanları nasıl, iyi midirler?'' . ''' Hele sen bir geldiğin yeri anlat, orda insanlar nasıldır?'' der köylü.
'' Vallahi, pek iyi konuşamam onlar hakkında. Son derece kötü huylular, kıskançlar, orada insanlık ölmüş, kimse kimsenin umurunda değil, anlayacağınız pek mutlu olamadım.''
'' Gideceğin yer de geldiğinkinden pek farklı değil,'' der köylü.
Öğretmen vedalaşıp yoluna devam eder.
Hayli sonra yine başka bir öğretmen aynı yerde mola verir ve köylülere yanaşıp biraz su ister. Köylüler su verirler, öğretmen sorar:
'' Yukarıdaki köyün insanları nasıldırlar?''
Yaşlı köylü öğretmene:
'' Hele sen geldiğin yeri anlat, orada insanlar nasılsı?''
'' Çok iyiydiler. Cana yakın, dürüst, sıcakkanlı ve çalışkandılar. Onlarla uzun ve mutlu ilişkilerim oldu. Ayrılmak istemedim ama tayinim çıktı. O yüzden diğer köye gidiyorum''
Köylü olgun bir edayla:
'' Oranında o köyden bir farkı yok,'' der.
Öğretmen teşekkür eder ve köylülerle vedalaşarak yola koyulur.
Doç. Dr. Turgay BİÇER/ Kişisel Liderlik