KENDİLERİNİ AKILLI SANAN İNSANLAR!

• Konbuyu başlatan OPTİMİS
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde OPTİMİS tarafından oluşturulan KENDİLERİNİ AKILLI SANAN İNSANLAR! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,457 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı KENDİLERİNİ AKILLI SANAN İNSANLAR!
Konbuyu başlatan OPTİMİS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sinci76
O

OPTİMİS

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Beykoz/İstanbul
        Kendilerini AKILLI sanan insanlar çoğu zaman emir vermek gerektiğinde KARARSIZLIK gösterir,İTAAT etmeleri istendiğindede İSYAN ederler.
        Emir vermekten U T A N I R,emir almayıda O N U R S U Z L U K sayarlar.

Sevgili evin erkeği,çok değerli evin hanımı,Muhteşem baba,en şefkatli anne,dolmuşla seyahat eden yolcu,Okuldaki Öğretmen,hafızlayan öğrenci vs.
        Hayatın içindeki,ta içindeki sen!
        Emir kipi içeren cümleleri,yalvaran/miyavlayan kelimeleri biliyormusun/kullanıyormusun?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
OPTİMİS' Alıntı:

Emir kipi içeren cümleleri,yalvaran/miyavlayan kelimeleri biliyormusun/kullanıyormusun?

Evet biliyorum ama kullanmıyorum  bana karşı kullanılmasınada asla izin vermem..
(Miyavlamak..! bence insan için aşağılayıcı onur kırıcıdır bunu hiç sölenmemiş kabul ediyorum)
Bu konuda neyi vurgalamak istiyorsunuz fazlaca anlayamadım ama ilginç geldi yine de yanıt verme gereği duydum..
Çünkü yazılanlar da çelişkili bir durum var.(yada ben yanlış anlıyorum?)
Gerektiğinde belki iteat edilebilir ama bir yere kadar diye düşünüyorum..
Çünkü boyun eğmek kendi aklını ve mantığını kullanmamak özgürlüğünü zincire vurmak demektir ki ..
Günün birinde (er yada geç)mutlaka isyan gerektirir.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt sana katılıyorum...kollektif yapıda olanlar emir almayı ve emir vermeyi sevmezler!
saygılar...

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bana çok alakası geldi. Kendilerini akıllı sanan insanların emir vermeye utandığı,..vs. Akıllı sanan insanın emir vermek daha çok hoşuna gider.  ???

O

OPTİMİS

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Beykoz/İstanbul
Bilgisi olmadan FİKRİ olanları bilirsiniz,ayrıca ŞARK kurnazlığı konusundada kıyısından köşesinden fikriniz vardır.
Akıllı olduğunu sananlar!!!.
Minicik hesaplarla kocaman sonuçlar elde etmek isteyenler.
Sanan-zanneden,mış gibi yaşayanlar.
Bence derinlemesine ''kendisini akıllı sananları'' düşünmek gerek,yukardaki yazıyı kökten reddetmaden önce.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kendi adıma konuşur isem yazdıklarınızı reddetmiyorumm ama
  Açık konuşmak gerekirse kavram kargaşası yaşadım.
Sanki sölemek isdediklerinizde mecazi anlamda gizli göndermeler var gibi?
Konu için teşekkürler

O

OPTİMİS

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Beykoz/İstanbul
Ben ve sanıyorum bir çok kişi UGANDA nın parasını tanımaz.
Karşımıza çıktığında ya kıymetini para olarak bilmez(abartır/küçümseriz) yada küllümün görmemezlikten geliriz.
Yeni fikirler(dinleyen/duyana göre),yeni kavramlar genellikle önceden tanınıyorsa(en azından bilinç altında ona benzer/onu çağrıştıran kayıt varsa)onunla kıyaslanır ve ''akıl süzgecinden''geçirdim denerek,ya önemsenir yeni kayıt altına alınır,yada reddedilir.
Site,site sakinleri konusunda bir gönderme değil.
Derinlik konusunda bir jimlastik.
İlgisini çekenleri yeniden,yeniden düşünmeye yöneltmek amaçlı bir egzersiz.

O

OPTİMİS

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Beykoz/İstanbul
Edison !
İnsanın düşünme zahmetinden kaçınmak için başvurmayacağı taktik yoktur der.

Bir şeyler yapmakla öylesine meşgulüzki İDRAK etmek,KAFA yormak ve üzerinde DÜŞÜNMEK için zamanımız yok.
Eğlendirimeye alışmışız,bilgi bombardımanı altındayız,bligi öylesine HIZLI geliyorki çoğunun üzerinde durup DÜŞÜNECEK çok az zaman kalıyor.
Oda yapabilirsek.
Hızlı yanıtlara ve KOLAY çözümlere alışmışız.
BERRAKLIK güçtür ve DÜŞÜNMEKTEN kaynaklanır.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Şu yorumlarda da konuyla bir bağlantı kuramadım.
Sanırım kendisini akıllı sanan insanlarda başkalarının fikrini yok sayma huyu da var! He bir de eleştiri kabul etmezler.

Neyse..

B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
OPTİMİS kardeşimiz herhalde bu konuda bayağa dertli.:) Anladığım kadarıyla bende birşeyler yazayım.Bir söz vadır."insan ne zaman sıradan bir insan olduğunu öğrenirse o zaman insan olmayı öğrenir." makam mevkin olabilir ama bu senin diğer insanları küçük görmen,onlara emir yağdırman, kendini tatmin etmek için insanların onurlarıyla oynaman anlamına gelmez.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Valla kendimi akıllı sanmıyorum.. Ukalalık olarak adlandırabilirsiniz belkide, ama gerçekten akıllıyım..
Hayatın taa içindeki ben'im lugatımda yalvarma,miyavlama yok..

Bir soru: Hafızlayan ne ?

S

sinci76

Kullanıcı
1 May 2012
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
doğru olan yerlerde de var ama takıldığım bir nokta var. ben birisine emir vermeyi sevmiyorum ve pek tercih etmem. yada şöyle diyim ben birisinden bir şey istiyeceğim vakit daha ılımlı ve tatlı dille yuaklaşırım daha nazik olmaya çalışırrım. ben böle yapıyorum diye kendimi çok mu akıllı görüyo oluyorum.