kaybedilenler..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eftelya

Kullanıcı
Bir gün insan virgülü kaybetti.

O zaman cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı.
Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti.

Bir başka gün ise ünlem işaretini kaybetti.
Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızıyor ne de bir şeye seviniyordu.

Üstelik hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu.

Bir süre sonra soru işaretini kaybetti.
Artık soru sormaz oldu. Hiçbir şey ama hiçbir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kainat ne dünya ne de kendisi umurundaydı.

Birkaç sene sonra iki nokta işaretini kaybetti.
Artık davranış sebeplerini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.

Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız tırnak işareti kalmıştı. Kendisine ait tek bir düşünce bile yoktu. Yalnız başkalarının düşüncelerini tekrarlıyordu.

Son noktaya geldiğinde düşünmeyi, okumayı unutmuş vaziyetteydi.

alıntı

Çok güzel bir yazı olduğunu söylemek istiyorum ama naçizane bi eleştirim olacak, şimdi böyle asıl amacı iyi olan ve kaybedilen değerlerimizi bize hatırlatmak olan makaleleri gibi benzeri her konunun daha olumlu bitmesini arzu ediyorum çünkü olumsuz biten her söz artık insanımızda mücadele kırıklığı ve üşengeçlik oluşturuyor! ve o zaman ister istemez değerlerini unutmaya ve kaybetmeye başlıyor...

Mesela başka örneklerde ele alırsak insanalarımız nasıl sindiriliyor, örnek olrak toplumumuzda özellikle metro, otobüs durağı, taksi vs. bir çok yerde hep rastlarız birininin bir yalnışını yada aslında küçükde olsa bir eksikliğini yada başka bişeyini görünce hemen yorum yapan asil avrupalı insanlarımız vardır ya hemen yorumlarını anında yaparlar efenim işte neymiş bizde böle oysa avrupada böylemi diye başlayan sözlerden artık insanlarımız kendisini o kadar alçak ve kimliksiz görmeye başladıki adeta avrupalı insan yada avrupa denince insanlarımızda öyle bir imaj oluşuyorki onlar en zeki insanlar onlar en zengin insanlar onlar en düşünceli, saygılı, olumlu, adaletli, görgülü insanlar, gibi her insana göre algılama değişebiliyor ve kendisini çok küçük görmeye başlıyor!

Şimdi asıl yazıya dönmek istiyorum, biz hiç bir şeyimizi kaybetmedik, sadece unutturdular ama biz tekrar hatırlayabilecek akla ve zekaya sahibiz arkadaşlar!!!

Verdiğin konuyla bana bunları söyleme fırsatı çıkardığın için sana teşekkür ederim eftelya...

ben sana çok teşekkür ederim asikız güzel ve yapıcı eleştirin için..eleştirine katılmamak mümkün değil...tabiki biz tamamıyla herşeyimizi kaybetmedik ama kaybetmek üzereyiz..sadece bunu hatırlatmak istedim..artık hatırlamanın zamanı geldi de geçiyor bile...biz türk milletiyiz...zamanında avrupaya adalet dağıtan mılletiz..hoşgörü de bizdeydi, saygı da, zenginlik de...ama şimdi düşünmeyen, üretmeyen bir toplum olmaya başladık..bu beni çok üzüyor gerçekten...kendimizi yenilememiz lazım ama öz değerlerimizden kopmadan..o asil avrupalı insanların küçük eksikliklerimizi eleştirmekten başka neler yaptıklarını da cok merak ediyorum..eleştirmek kolaydır ama yapıcı olmak zordur... :( :(

ikinizede ben teşekkür ederim.

İnsan hayatında kelimelerinin ne kadar önemli olduğu çok açık ortada ve öyleyse bizim o kelimeleri çok dikkatli kullanmamız gerekiyor, yeni nesilde daha güzel gençlik ve toplum adına...

Eftelya yine çok güzel bir bakış açısı sunmuş onada bişeler söylemek isterim, yalnız "zamanında avrupaya" sözü az kalmış daha doğrusu dünyanın nerdeyse 1/3 ine hükmeden bir osmanlı imparatorluğu varki neden oralardan buralara kadar gerilememizin ve onların hem teknolojik hemde insan hakları konusunda ilerde olmalarıda çok açık ortada, biz böyle kendi kendimizi eritiyoruz ve birilerini gözümüzde büyütüyoruz, kimki kendini nerede görürse oradadır yada o yolda hızla ilerler, bu kişisel yada toplumsal olsun sonuç aynıdır, gelişmeye açık ve üretken olmalıyız, buda insanlığımızı ve vijdanımızı kaybetmeden kısacası değerlerimizi kaybetmeden yapabilmemiz pekala mümkündür ve o zaman ancak söz sahibi olabiliriz...

Şu anda bile Türkiye dünya coğrafyasında hem coğrafi hemse dini İslam olan ülkelerin en ileri görüşlü olan ülkesidirki kıymetini bilmeliyiz ve bunu iyi taşımalıyız diye düşünüyorum, çünkü gelecek sadece bizim kafamızın içindeki o doğru düşüncelerin gelişmesi ve uygulamaya geçirilmesiyle ancak mümkündür...

Umarım konu amacını aşmaya başlamamıştır...

yalnız "zamanında avrupaya" sözü az kalmış daha doğrusu dünyanın nerdeyse 1/3 ine hükmeden bir osmanlı imparatorluğu varki....haklısın ben de yazdıktan sonra fark ettim.durumunu cok iyi değerlendirmişsin..ben kendimizin gelecekte çok iyi yerlerde olacağımıza can-ı gönülden inanıyorum...buna da katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım.. ;)

paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. bu şekilde birbirini eleştiren ve tamamlayan paylaşımlar görmek hoş. inanırmısınız bazen okuduktan sonra "hakkaten ha, hiç bu yönü aklıma gelmemişti" diyorum. olaylara ilişkilere yaşantılara farklı bakış açılarıyla sunduğunuz paylasımlar için çok teşekkür ederim.. :) ;)

Geri