Kariyerinizi nasıl yönetirsiniz?

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Kariyerinizi nasıl yönetirsiniz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,238 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Kariyerinizi nasıl yönetirsiniz?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan semihguney
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Kariyerimizin kontrolünü elimize alıp kariyerimizi yönetmek mümkün mü ? Elbette mümkün, yalnızca bir sonraki adımın ne olacağı ve bunu nasıl yapacağımız konusunda zaman harcamıyoruz. İşte kariyerinizi yönetebilmeniz için 4 ipucu…

Kariyerinizi Yönetebilmeniz İçin 4 ipucu

Okul yaşantısı, üniversite sınavları, üniversite yaşantısı derken kendimizi birden bire kariyer yolculuğumuzun içinde buluveriyoruz. Kimimiz bu konuda daha yetenekli adımları bir bir hızlı bir şekilde çıkıyor, mutlaka takıldığı ve düştüğü yerler oluyor ama istekli bir şekilde kariyerini ilerletmek için peşinden gidiyor.

Kimimiz ise senelerce ne olduğunun farkına varmadan yaprak gibi bir oraya bir buraya süreklenip duruyoruz.

Ya başarının tadını almış bir şekilde yaşıyoruz ya da hiç istemediğimiz bir işte saplanıp kalıyoruz.

Peki kariyerimizin kontrolünü elimize alıp kariyerimizi yönetmek mümkün mü ?

Elbette mümkün, yalnızca bir sonraki adımın ne olacağı ve bunu nasıl yapacağımız konusunda zaman harcamıyoruz. Evet doğru hepimiz çok yoğunuz hepimizin çok işi var ama unutmayın kariyeriniz hakkında karar vermezseniz gelir başka biri sizin adınıza karar verir.

Kariyer yönetimi aslında basit ve sürekli uygulayabileceğiniz şeylerden oluşur ve onları sürekli olarak uygulamaya koyarsanız başarılı olmanız kaçınılmazdır.

1. Kariyerinizin Kontrolünü Elinize Alın

Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz ? Hangi alanda iyi olduğunuz değil aynı zamanda sizi ne harekete geçiriyor. Kariyeriniz artık tesadüfi bir şekilde yol alamaz, kontrolü ele almalısınız. Girişimci olun ve dümene geçin. Bir amacınız olsun, bunu prensipleriniz ile tutku bir şekilde yapın.

2. Hayal Kurun ve Hedef Geliştirin

Elbette burada gündüz düşlerinden bahsetmiyorum. Güçlü yönlerinizi gözden geçirdikten sonra tutkularınızı ve ilkelerinizi birleştirip kendinize bir vizyon geliştirin. Vizyon geliştirerek kendinize bir odak noktası yakalayacaksınız. 20 ya da 30 yıl sonra nerede olmak istiyorsunuz ? Açık - ölçülebilir - gerçekçi ve zaman uyumlu hedefler geliştirin ve hemen adım atın. Yalnız hedefe atacağınız adımlarda %100 bağlılık sağlamalısınız.

Hedef yaratmak çokta zor değildir, toplumdan ya da çevrenizden kendinize bir rol model edinebilirsiniz.

3. Kendinizi Pazarlayın

Amerikalıların çok sevdiği bu terim modern iş yaşantısının artık bir gerçeği ve kariyer yönetiminde hayati hale gelmiştir. Fırsatlar ve şanslar her zaman utangaçtır sizin onları çekmeniz gerekir, onları çekmenizse kurduğunuz bağlantılara ve itibar gücünüze bağlıdır.

Market raflarından satın aldığınız bir ürünü düşünün, yegane bir ürünü. Bu ürünü sizi sürekli almaya iten nedir lütfen düşünün. Güven - heyecan - çekicilik - zeka, inanın bana o ürün hakkında en az 50 terim çıkarabilirsiniz, peki kendinizden kaç terim çıkarabilirsiniz, iş dünyasında marka olmalısınız. Kendinizi kuruma değer katan benzersiz bir marka gibi düşünün.

4. Destekleyin

Yukarıda maddeleri yerine getirdikten sonra artık bunları destekleyecek şeyler yapmalısınız. Kendinizi terfiye ya da kariyer değişikliğine hazır hale getirin. Kurumunuzu iyi anlayıp onunla uyumlu olun, en çok neye değer verildiğine dikkat edin. Hedeflerini mutlaka gerçekleştirin, böylece şirkette size değer vermeye başlar. Olumlu olun, dedikodu yapmayın, insanları ulu orta kötülemeyin, gayret gösteren bir tavır sergileyin. Kendinize öyle bir yer edinin ki herkes sizinle çalışmak istesin. Hata ve başarılarınızın üzerine düşünün notlar alın.


Yazar: Egemen Atkaya
Kaynak: cvhunter.net
 
S

semihguney

Kullanıcı
6 Nis 2015
En iyi cevaplar
0
0
Güzel yazı :)
 
Üst